Hail Caesar
Hail Caesar
Siemka, gra ktoś może w Hail Caesar od WARLORD GAMES ?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Galami oraz powoli powstają Legiony Rzymskie. Jeden z okresu wczesnego Cesarstwa, drugi Republiki ( figurki Agemy mnie urzekły:)Mihau_ pisze:Nijlor pisze:Dokłądnie A czym kolega gra?
Trochę pomalowanych wypocin--> http://dwarfcrypt.blogspot.com/search/l ... l%20Caesar
- Michaldwarfcrypt
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
W Warlordowego Hail Caesara nie,ale w Warhammer Ancient Battles i owszem:)
- Michaldwarfcrypt
- Kontakt:
Tak, jest to bardzo podobne do Warhammera 5 ed. To muszę obczaić zasady do HC:)
Ze starożytności mam Galów robionych pod WAB, w trakcie tworzenia klasycznych Greków ,Rzymian Republikańskich i Cesarstwo.
Ze starożytności mam Galów robionych pod WAB, w trakcie tworzenia klasycznych Greków ,Rzymian Republikańskich i Cesarstwo.
Np w battlu zadawanie obrażeń wygląda tak:
rzut na trafienie -> rzut na zranienie -> rzut na armour save -> rzut na złamanie
w HC natomiast:
rzut na zranienia -> rzut na save. Rzut na złamanie po przekorczeniu limitu 6 obrażeń.
O manewrowaniu oddziałami w trakcie ruchu nie wspomnę. Grałem w piątą edycję battla, i to całe wheelowanie bardzo wydłużało czas gry.
BTW - zajebiście malujesz. Jak będę miał gotową armię (a postaram się, by nastąpiło to jak najprędzej), to będę się odzywał w celu ustawienie się na granie.
rzut na trafienie -> rzut na zranienie -> rzut na armour save -> rzut na złamanie
w HC natomiast:
rzut na zranienia -> rzut na save. Rzut na złamanie po przekorczeniu limitu 6 obrażeń.
O manewrowaniu oddziałami w trakcie ruchu nie wspomnę. Grałem w piątą edycję battla, i to całe wheelowanie bardzo wydłużało czas gry.
BTW - zajebiście malujesz. Jak będę miał gotową armię (a postaram się, by nastąpiło to jak najprędzej), to będę się odzywał w celu ustawienie się na granie.
- Michaldwarfcrypt
- Kontakt:
Ok dzięki, to czekam, potestuje się ten system:)
Ja jestem w trakcie zbierania Republikańskiego Rzymu (posiadam na chwilę obecną nie zbyt dużo sztuk figurek - bo tylko jeden zestaw legionistów plus sprzymierzeńców Italskich).
Polecam figurki firmy vixctrix. W tym roku pojawi się sporo nowości, które pozwolą na złożenie armii Pyrrusa, Hanibala czy własnie samego Rzymu.
Polecam figurki firmy vixctrix. W tym roku pojawi się sporo nowości, które pozwolą na złożenie armii Pyrrusa, Hanibala czy własnie samego Rzymu.
Age of Sigmar - Skaven, Empire, High Elves
Hail Caesar - Republika Rzymska
Flames of War - Niemcy
Flames of War - Niemcy
No i właśnie męczę kartagińczyków z Victrixa. Ogólnie - bardzo fajne zestawy. Za 270 zeta mam 3 duże (24 modele) oddziały piechoty i 14 skirmisherów - oszczepników. Ale to oznacza sporo wycinania, gładzenia nadlewek, klejenia - i w końcu malowania.
Ale jestem zdeterminowany, żeby doprowadzić armię do stanu wysokiej gotowości bojowej.
Ale jestem zdeterminowany, żeby doprowadzić armię do stanu wysokiej gotowości bojowej.
- Michaldwarfcrypt
- Kontakt:
Trochę moich Greków
Rzymian
Galów
Rzymian
Galów
Ja podobnie siedze i szlifuję. Kilku zacząłem już malować. Osobiście nie mogę się zdecydować na system w jakim mam robić podstawki ale chyba wybiorę hail caesara - ma śliczne podręczniki i system żyje
Age of Sigmar - Skaven, Empire, High Elves
Flames of War - Niemcy
Flames of War - Niemcy
- Martin von Carstein
- Kradziej
Czy w Hail Caesar istnieje osobna lista armii dla późnych etrusków (V-III p.n.e)? Co się w niej znajduje?
Składać nie będę ale mnie ciekawi.
Składać nie będę ale mnie ciekawi.
-
- Mudżahedin
W podręczniku z listami dla starożytności nie ma osobnej listy dla etrusków, ale generalnie system zachęca do samodzielnego tworzenia zasad -są opisane zasady do wyceny oddziałów.
Michał -świetne malowanie! Czy w pudełkach greków victrixa są dołączone kalkomanie z wzorami na tarcze, jak w hoplitach warlorda, czy to freehandy?
Podstawki polecam osobne na każdy model i magmesowane -wtedy dopasowanie armii do systemu ti tylko kwestia odpowiedniej blaszki na movement traya
Edycja: nie wkleję odnośnika bo piszę z telefonu, ale jednym z pierwszych wyników wyszukiwania w google frazy hail ceasar etruscan jest forum producenta gry warlord games -w dziale poświęconym raportom z bitew i listom armii na czwartej stronie dwa z tematów to proponowane rozpiski -w skrócie dużo piechoty w tym sojusznicy/najemnicy wolskowie ligurowie, jakieś inne plemiona z północnej italii, galowie i hoploci najemni, do tego troszkę kawalerii
Swoją drogą skoro tyle osób ma jakieś zalążki armii i planuje je rozbudowywać to można założyć temat motywujący w stylu tale of x painters, gdzie każdy wrzuca postępy swoich prac
Michał -świetne malowanie! Czy w pudełkach greków victrixa są dołączone kalkomanie z wzorami na tarcze, jak w hoplitach warlorda, czy to freehandy?
Podstawki polecam osobne na każdy model i magmesowane -wtedy dopasowanie armii do systemu ti tylko kwestia odpowiedniej blaszki na movement traya
Edycja: nie wkleję odnośnika bo piszę z telefonu, ale jednym z pierwszych wyników wyszukiwania w google frazy hail ceasar etruscan jest forum producenta gry warlord games -w dziale poświęconym raportom z bitew i listom armii na czwartej stronie dwa z tematów to proponowane rozpiski -w skrócie dużo piechoty w tym sojusznicy/najemnicy wolskowie ligurowie, jakieś inne plemiona z północnej italii, galowie i hoploci najemni, do tego troszkę kawalerii
Swoją drogą skoro tyle osób ma jakieś zalążki armii i planuje je rozbudowywać to można założyć temat motywujący w stylu tale of x painters, gdzie każdy wrzuca postępy swoich prac