Orki 1333

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Bartollo
Warzywo

Orki 1333

Post autor: Bartollo »

Unnamed1333 Pts - Orcs & Goblins Army

1 Orc Shaman @ 150 Pts
General; Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Staff of Sorcery [30]
Nibbla's Itty Ring [20]

1 Orc Shaman @ 150 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

25 Orc Boyz @ 165 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician

25 Orc Boyz @ 165 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 65 Pts
Spear; Shield

5 Goblin Wolf Riders @ 65 Pts
Spear; Light Armour

2 Spear Chukka @ 70 Pts

7 Squig Hoppers @ 105 Pts

5 Savage Boar Big 'Uns @ 211 Pts
Standard; Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Musician
Gorks Waaagh Banner [25]

1 Doom Diver @ 80 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 86

Total Army Cost: 1226

Rozpiska na turniej parowy. mam pare z empire z: 2 cannonami, mozliwe ze bedzie czołg, flagellanci z pristem, halabardierzy z bsb, outriders/pistolers. mozliwi ordersi. planujemy ofens.
i tutaj juz mam pytania: zostawic tak bohaterow? myslalem o czarnuchu na dziku do orkow ale magia nas boli w sojuszu... zostaje tez 100pk wolnych w zwiazku z tym: jeszcze jeden fast czy moze zwolnic troche pk i dac kloc ng? prosze o porady

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

bym wrzucil savage pieszych maly oddzialik
herosow bym zostail - jak dodac priesta i boundy to calkiem konkretna magia wychodzi. moze jednego szamana na goblina zmienic tylko?
z kawalerii zdjalbym sztandar - jak oni szarzuja to i tak wygrywaja, a jak wpada w nich cos tyypu rydwan/szybsza kawaleria to bez mozliwosci flee latwo stracic punkty za sztandar
Czempionow do oddzialow boyzow jakby punkty byl

Bartollo
Warzywo

Post autor: Bartollo »

Mialem 12 savage ze spearami, ale nie wiedzialem czy dobrze i ich wywalilem. mieli flankowac. zdejmujac sztandar starczy na czempionow. moze jeszcze jakies propozycje?

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Bartollo, chyba już ci o tym w Łodzi wspominałem: jak dajesz fasty to daj też muzyków! 6 punktów, a zwiększają użyteczność oddziału dość radykalnie!

Tak jak TruePunk, średnio mi się ta szmata na dziczkach podoba... A jak już musisz, to daj im Nogg's Banner of Butchery, IMO lepszy.

A za te 100 punktów + ewentualne zdjęcie szmaty dałbym klocek 20 NG z 2 fanolami i muzykiem. Stawiasz koło dział i nie martwisz się, że ajkiś fast je zje. I powinno ci jeszcze spokojnie zostać punktów trochę na muzyków na fastach.

ODPOWIEDZ