Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Stan »

30 halabard to mało. Żeby ten kloc coś robił musi ich być 40, inaczej szybko tracisz steadfast i w efekcie oddział. Poza tym z niskim WS potrzebują oni albo WS10 z lighta albo hate, najlepiej oba.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

To zależy jaką funkcję posiadają. Gdyby miał spearmenów to na spearach można osiągnąć ten sam efekt.

Swojego czasu miałem 3 piątki rycków i taki bunkierek. Działa bardzo dobrze, tylko wydaje mi się, że przy bieżącej mecie lepiej mieć 2 kloce halabard.

Po tylu radach powinien sam zagrać i sprawdzić 8)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Ok ok dziękuje Wszystkim za rady zakończmy temat mam już obraz obecnego Imperium pozostaje teraz wyprowadzić jednostki w bój.
Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Mag na pegazie staje się mounstrous cavalry, sam pegaz to mounstrous beast right?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

rover pisze:Mag na pegazie staje się mounstrous cavalry, sam pegaz to mounstrous beast right?
W rzeczy samej.
Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Okoń pisze:
rover pisze:Mag na pegazie staje się mounstrous cavalry, sam pegaz to mounstrous beast right?
W rzeczy samej.
Dzięki za odpowiedź, czyli będąc w oddziale 3+ Demisiów ma lookouta jak mniemam?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Nie ma. Potrzeba co najmniej 5 demi żeby był los.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Ok, dzięki za odpowiedź. I rozumiem, że jeżeli jest 5 modeli, to nie może być w tym oddziale Championa, bo on się nie liczy do minimum 5 modeli, które muszą być w oddziale żeby Character dostał lookouta (str. 99 rulebooka)? Sorry, że tak mocno cisnę temat, ale chcę mieć jasność :)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Dokładnie tak jak mówisz. 5 bez championa lub 6 z championem.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Odział halabardników walczy z Kadai Destroyer. Halabardnicy mają na sobie modlitwę "Hammer of Sigmar".

Czy to znaczy że przerzucają wszystkie rzuty na ranienie?

A jeśli tak, to te które nie zraniły, a zostały przerzucone z "Hammer of Sigmar" na takie które zraniły nie mogą już zostać przerzucone drugi raz z umiejętności Kadaia?
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jeżeli Hammer of Sigmar to modlitwa która daje przerzuty to wound to w takim wypadku nie przerzucasz w ogóle.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Herbata
Wałkarz

Post autor: Herbata »

Jak sprawić żeby GSi byli grywalni przeciwko H.elfom?
Jak złożyć taką niesamowitą rozpiskę (z gwardią) żeby początkujący gracz zabrał choć połowę długouchych do piekła razem ze swoimi 2,4 k punktami?
"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Lepiej spisują sie halabardy bo są tańsze i jest ich więcej oraz lepiej boostuja z Lightem
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

+1, robienie rozpiski pod jeden klocek GS za astronomiczną ilość punktów nie ma sensu. Jak już to war altar + kolegium lighta + hurricanum + 2 kloce halabard. Masz wtedy dwa oddziały z hate który trafiają wszystko na 2+!

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

ważniejszy z elfami bedzie ASF i i10 wówczas takie gówniane halabardy zabijają white lionow aż milo. Niestety nasza gwardia zanim zaatakuje zginie w takiej ilości ze straci caly potencjal bojowy
Obrazek

Awatar użytkownika
Herbata
Wałkarz

Post autor: Herbata »

Smutek i żałość.
25 gs'ów i 10 teutogenów wraz z lordem na gryfie będą łapali kurz.
A zamiast huricanum skleiłem sobie permanentnie luminarka, pozostaje obrać kierunek konnicy.
"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

Kto wie. Pamiętaj że zasady do prawie wszystkiego z imperium są tak naprawdę napisane w rulebooku, a ten ma wyjść nowy we wrześniu.

Może masz topową armię, tylko jeszcze nie wiesz :D
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Herbata pisze:Smutek i żałość.
25 gs'ów i 10 teutogenów wraz z lordem na gryfie będą łapali kurz.
A zamiast huricanum skleiłem sobie permanentnie luminarka, pozostaje obrać kierunek konnicy.
Nie prawda, ja często grywam GSami i nie raz kopałem elitarne oddziały HE. Podstawa, to ward 5+ do combatu z priesta. Light też pięknie dopala. Scaly skin z metalu także :)

Najmilej wspominam walki GSów z DE - a dokładniej z witchkami - ward 5+ był zbędny w momencie gdy wlazł scaly skin z metalu. 2+ save w piechocie drogą nie chadza :D

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Tyle, że to samo robią znacznie tańsze halabardy :?
Z ołtarzem z tyłu i wsparciem magii to nawet załoga armaty może powalczyć :lol2:

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Takie pytanie czy maszyny (działo hellblaster itd.) musza mieć podstawki ... jeśli tak to jakie...do tej pory grywałem na okrągłych od terminatorów z w40k.
Obrazek

ODPOWIEDZ