MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MŚ w piłce nożnej - Brazylia 2014
Jeśli Holandia zagra jak z Hiszpania - może wygrać.... to nie jest kadrowo słabszy zespół w trener wie co robi - pokazał to ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Brazylia została rozjechana przez kompletny brak sensownych pomocników. Wszystkie straty przy wyjściu z własnej strefy brały się stąd, że obrońcy nie mieli do kogo grać i zwlekali z podaniami. Każda akcja Niemców w I połowie dochodziła bez problemów do pola karnego, bo nikt nie przerywał akcji. Zawsze Brazylia miała klasowych pomocników, obecnie nie ma żadnego. A Szwaby? Trafili frajera i wykorzystali to. W I połowie grali wyłącznie na 1 albo 2 kontakty. Wynik dobrze pokazuje różnicę na boisku...
Mam nadzieję, że jutro będzie bardziej zacięty mecz. I mam też nadzieję, że Niemcy najłatwiejszy dla siebie mecz już rozegrali...
Mam nadzieję, że jutro będzie bardziej zacięty mecz. I mam też nadzieję, że Niemcy najłatwiejszy dla siebie mecz już rozegrali...
jeszcze Aguero.Laik pisze:
W Argentynie wypadł chyba tylko Di Maria (na pewno?)
spokojnie, nie ma co jeszcze Niemców koronować
dużo już było wysokich wyników a po nich blamaży
Gdyby nie cztery dalekie "libero style wybiegi" Neuera w pierwszej połowie
z Algierią...
Europa podniosła się i cieszy
ale nie jest jeszcze sama
Co się stało z Brazylią? Klimaciarze trafili na turniejowców. W tej grze nie chodzi o radość z rozgrywki, tylko o wygrywanie. A żeby wygrać, potrzebne jest wszystko najlepsze: piłkarze, trenerzy, lekarze, dietetycy, sprzęt, menedżerowie. Dlatego bogate kraje wygrywają, biedne dostają łomot. Ja miałem setny ubaw, jak Niemcy pokazali Brazylijczykom Prawdziwą piłkę. Ten terror w ich oczach i rozmazana farba. Liczę na to, że finał będzie obejmować tylko drużyny europejskie, pozostałe zaniżają poziom.Dibo pisze:.. Do historii Oranje ! Oranje !kangur022 pisze:Co za pogrom, wlasnie zobaczylem wynik , meczu nie ogladalem ,co sie stało z Brazylia? Oby chociaz ta Argentyna przeszła
https://www.youtube.com/watch?v=hfrWchX5rAU
DZIK pisze:jeszcze Aguero.Laik pisze:
W Argentynie wypadł chyba tylko Di Maria (na pewno?)
Aguero był bez formy.
Niemcy stracili przed mundialem Reusa który akurat bardzo ładnie grał.
Dla mnie wygrał zespół kompletniejszy, drużynowość, poziom poszczególnych zawodników - bez porównania...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Myślałem wczoraj że śnię.
Blitzkrieg.
Gwałt zbiorowy.
Zabrakło nie tyle Neymara, ale Thiago Silvy. Brazylia tak rozbita że nie daję im szans na trzecie miejsce.
Blitzkrieg.
Gwałt zbiorowy.
Zabrakło nie tyle Neymara, ale Thiago Silvy. Brazylia tak rozbita że nie daję im szans na trzecie miejsce.
Wisła Kraków.
Jasne. Tak jak Szwajcaria i Skandynawia na tym mundialuKlafuti pisze:. Dlatego bogate kraje wygrywają, biedne dostają łomot.
@ Laik - Niemcy tez byli bez formy z Algieria i co z tego, co zrobili teraz? Aguero ma taki potencjał ze jego brak jest zawsze osłabieniem.
Taki Mirko Klose jako posiadacz rekordu mundialowych trafien po wielu latach, kiedy zostana tylko liczby i nie bedzie juz ludzi z jego epoki moze byc uwazany za najlepszego pilkarza kilku generacji
To jest dopiero tragedia
Argentyna - Holandia
najlepszy technicznie zespol kontra szybkobiegacze
ekipa grajaca najbardziej fair play ( tylko 56 fauli w calym mundialu dotad) kontra wyznawcy zasady kazdy sposob jest dobry zeby tylko awansowac
faworyci bukmacherow kontra faworyci Tomaszewskiego i polskich portali internetowych
@ Dziku, taki wytrawny znawca z Ciebie, dlategonie nie czaję czemu pijesz do wybiegów Neuera? Czy to Bayern, czy to repa zauważyłem, że cała jego ekipa podchodzi wysoko pod przeciwnika i tam zakłada pressing. Obrońcy też grają wysoko, a do demonów szybkości nie należą. Najwyraźniej fakt, że stoi na budzie Neuer uprawnia ich do takiej gry, bo wiedzą, że mają bramkarza, który w sytuacjach dalekiego podania na wolne pole zawsze zdąży dobiec i wywalić piłę w trybuny. Chłop ma motorek w dupie i niesamowite wyczucie tematu, więc IMO te jego wybiegi są wkalkulowane w taktykę. Zauważ, gdzie stoi Neuer jak przeciwnik rozgrywa piłkę na swojej połowie i niemcy podchodzą pressingiem. Raczej nie między słupkami.
Haaa Dziku specjalnie dla Ciebie tu pisze
NIC NIE ZATRZYMA NIEMIECKIEGO CZOLGU
NIC NIE ZATRZYMA NIEMIECKIEGO CZOLGU