Corunn - High Elfy / Bretonnia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Re: Corunn - High Elfy / Bretonnia

Post autor: Legion »

Zajefajny, robi świetne wrażenie, do tego podstawka, super, brawo (choć ząbki rzeczywiście trzeba poprawić, może też przyciemnić wnętrze szczęki).
Ile czasu dusiłaś go na warsztacie? ;)
Vae victis!

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

ładnikutki, ale zgodzę się z cookim zęby i wg mnie cała paszcza w środku trochę płasko, reszta na wypasie.

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Post autor: Corunn »

Legion pisze:Ile czasu dusiłaś go na warsztacie? ;)
Nie jestem w stanie powiedzieć - maluję kiedy mam czas, często wychodzi to raptem 4-5 godzin tygodniowo.Powiedziałabym, że męczyłam go ok. 3 tygodni, czyli jakieś 15-20 godzin :]

A ząbkami faktycznie się zajmę. Zastanawiałam się tez, czy nie machnąć mu jakiejś śliny w paszczy ;)
...But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Paszcza w środku do poprawy i więcej białego na falach, rozbryzgi piany nie są niebieskie. :P Oprócz tego milusi bardzo.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dużo bardzo dobrej roboty jest na tej pracy =D> =D> =D> . Jeśli miałbym miec jakieś uwagi na szybko, to oprócz ww. jeszcze nie podobają mi się zbytnio gemy na łbie smoka - zupełnie nie są "gemowate" :wink: . Powinnaś wyjść od zdecydowanie ciemniejszych czerwieni, a skończyć na delikatnych pomarańczach, czy nawet żółci. Wtedy czerwony gem nma blask. Tutaj gemy są płaskie i nawet białe bliki wyglądają na nich dość sztucznie... Reszta pracy bardzo dobra =D> =D> =D> ...

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Chyba jedna z fajniejszych jednostek do malowania... Sztandar w wolnym czasie wymienię na coś większego :) Oczywiście zdjęcia takiej sobie jakości, ale tego nigdy chyba nie przeskoczę :-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Akurat mam ich na warsztacie. Umaszczenie koni i tarcze wyglądają przekozacko, nie powiem. Tylko podstawki mi się nie podobają, jakieś takie bez charakteru. ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajnie regimencik wygląda =D> , a co do podstawek to dużo może zdziałać jeden prosty zabieg. Wziąć grubszą frakcję piasku i 2- 3 grupki takich drobnych kamyczków wkleić w wolne miejsca pomiędzy drobny piasek. Nieco innym kolorem maznąć i spora różnica jest...

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu :D
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Szczwaniak pisze:Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu :D
Takie szpitalne kolory są fuj i mocno żałuję, że hoetów pomalowałam właśnie tak ;/ Teraz mam zastęp medyczny :D

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Ladnie rowno malujesz, ale nie boj sie podciagnac tych cieni. Wyncyj cieni !

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Jawohl, będzie wincyj o_O

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Corunn pisze:
Szczwaniak pisze:Jestem niezmiernie ukontentowany, iż coraz więcej graczy (tfu! alesz one śmierdzom ! ŁAAAAA!!!) Elfów odchodzi od niebiesko białych barw Ulthuanu :D
Takie szpitalne kolory są fuj i mocno żałuję, że hoetów pomalowałam właśnie tak ;/ Teraz mam zastęp medyczny :D
:shock: "Najważniejsze żeby twoje własne figurki ci się podobały" :mrgreen: , dla mnie sa super!
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

To nie Leonardo ani Rubens, ale i tak jestem dumna z siebie - pierwsze malowidło w tak dużym formacie :] Korhil na drzwiach od szafy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Nie no... Sigmara... ewentualnie Myrmidię to ja rozumiem...
ale elfa? #-o #-o #-o

ale tak to fajny pomysł =D>
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Ile godzin ?

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Acha - i powinnaś w odwrotnej kolejności wstawić zdjęcia ,najpierw cała postać i coraz bliżej tych elfich oczu :mrgreen: byłby lepszy efekt :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 lip 2014, o 18:58 przez Kordelas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

#powinnaś :wink:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Mea culpa ,mea culpa ,mea maxima culpa! Sypię głowę popiołem!
A już przyszło mi okropne skojarzenie ,gdy mężczyźni malują elfy na drzwiach :oops:

Awatar użytkownika
Corunn
Chuck Norris

Wolę nie liczyć, ile nad tym przesiedziałam :D Ale będzie ze 25 godzin na pewno, albo i więcej. Została mi jeszcze jedna część drzwi, planowałam tam machnąć coś z Bretonnii - albo któregoś rymcerza, albo Panią Jeziora. Póki co jednak zrobię sobie przerwę i nadrobię zaległości w figurkach :]

ODPOWIEDZ