Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Na turniej powinny mieć podstawki, zza których maszyna nie "wystaje".
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Nie prościej zmienić podstawkę?Wilqu pisze:ok mam mortar 5 edycyjny to jest taki maly kwadracik z lufa idealnie wpasowuje się w koło o d podstawki termosów czyli nie wystaje.....armaty trzeba zmienić;/mnp21 pisze:Na turniej powinny mieć podstawki, zza których maszyna nie "wystaje".
thx
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
liczy sie najnowszy model figurki. mozdziec na 40x40 okraglej nie przejdzie.Wilqu pisze:ok mam mortar 5 edycyjny to jest taki maly kwadracik z lufa idealnie wpasowuje się w koło o d podstawki termosów czyli nie wystaje.....armaty trzeba zmienić;/mnp21 pisze:Na turniej powinny mieć podstawki, zza których maszyna nie "wystaje".
thx
- Stundstorm
- Warzywo
Może mi ktoś odpowiedzieć jak jest dokładna wielkość wyprostowanego ,pieszego żołnierza imperialnego?
Mój blog: http://wargamingwangera.blogspot.com/
- Stundstorm
- Warzywo
Tak mam na myśli wysokość. Dzięki .
Mój blog: http://wargamingwangera.blogspot.com/
Wiesz no tracić konnice na fanatyka nie idę na taka wymianę pegaz za cenny także, pistoliersi no ok ale tylko wciąż droga wymiana a fanola będzie 2-3 pewno w klocuszku. Tak myślę trzeba za wszelka cenę spanikować chyba ten klocek z fanatykami zanim wyjdą. Kuxwa no pieprzone zielone ścierwo.
Polecam pegaza z 1+ przerzucanego asv. Wyciąga fanole tam gdzie przeciwnik raczej nie chce, raczej przeżywa i czasami nawet może się jednocześnie ustawić do szarży na maszyny.Wilqu pisze: w jaki sposób najskuteczniej wyciagnac fanatyków (pegaz?)
Nie wiem jak chciałbyś to zrobić. Vanguard nie może wejść w 12 cali od przeciwnika, a fanole się wypuszczają na 8.Wilqu pisze: czy ruch vanguard na początku bitwy może doprowadzić do wypuszczenia fanatyka?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Wilqu - spoko, wpuść fanola w konnicę z generałem i BSB. Albo w demiśki. Te 120pkt straty to najlepsza wymiana, jeśli nie masz detachmentów. Mały oddział konnicy nie wygrywa bitwy z orkami, lepiej go oddać niż dać przeciwnikowi pół głównego klocka.
Macias - przerzut save'a jest IMO potrzebny na BSB.
Macias - przerzut save'a jest IMO potrzebny na BSB.
ok ile tych halabard bedzie mi potrzebne?
2 duze oddzialy czy 1?
dzialo tez tak myslalem
jak dam im lance to beda jako kto w army booku? knighci? i ile ich? moze dokupie i zrobie 2x5?
ze strzelcow nie da sie zrobic lucznikow jako datachment? widzialem ,ze pare osob tak gra. strze;lcy serio kiepscy??
i dzieki za odp
2 duze oddzialy czy 1?
dzialo tez tak myslalem
jak dam im lance to beda jako kto w army booku? knighci? i ile ich? moze dokupie i zrobie 2x5?
ze strzelcow nie da sie zrobic lucznikow jako datachment? widzialem ,ze pare osob tak gra. strze;lcy serio kiepscy??
i dzieki za odp
-
- Wałkarz
Wszystko zależy od tego czy będziesz grał armią na kawalerii, czy na piechocie.
Halabard potrzebujesz około 40 w jednym oddziale. Można potem grać na 2 oddziałach halabard, około 80 w sumie.
Jak dasz rycerzom lance to wystawiasz ich jako Knightly Orders, Inner Circle, albo Reiksguard. Potrzebujesz tak do 15 w oddziale, albo jako odginaczki po 5.
Ze strzelców dałbyś rade zrobić łuczników, jakbyś miał wolne łuki (których nie ma w batalionie), a tak poz tym, to strzelcy są za drodzy punktowo, w porównaniu do tego jak wypadają na stole.
Halabard potrzebujesz około 40 w jednym oddziale. Można potem grać na 2 oddziałach halabard, około 80 w sumie.
Jak dasz rycerzom lance to wystawiasz ich jako Knightly Orders, Inner Circle, albo Reiksguard. Potrzebujesz tak do 15 w oddziale, albo jako odginaczki po 5.
Ze strzelców dałbyś rade zrobić łuczników, jakbyś miał wolne łuki (których nie ma w batalionie), a tak poz tym, to strzelcy są za drodzy punktowo, w porównaniu do tego jak wypadają na stole.