Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: smiejagreg »

The WariaX pisze: Plastiki serio są dobre ;-) po prostu osoby które sobie cenią plastiki nie kupują metali i vice versa, także fajność raczej tutaj nie ma za dużo do gadania.
Tutaj się z tobą częściowo nie zgodzę. Co do tego, że plastiki dobre - zgoda, jeśli chodzi o materiał, plastik mi nie przeszkadza. Dociążyć można sobie podstawki, jakby kto chciał. Mi właśnie fajność nowych modeli się nie podoba. Gdyby wypuścili reedycję starych krasi w plastiku - bez wahania dokupiłbym sobie te modele, których nie mam. Nowe rzeźby zwyczajnie mi się nie podobają i dlatego ich nie kupuję. Tak ja mam, u każdego z pewnością jest różnie.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

smiejagreg pisze: Mi właśnie fajność nowych modeli się nie podoba.

Serio ?! A to nowość !! :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Serio, serio :lol2: ...
Ciekaw jestem, jak sprzedawałyby się własnie reedycje starych figsów #-o W sumie mogliby te co rzadsze wydać ponownie. A tak to tylko napędzają rynek wtórny...

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

smiejagreg pisze:Ciekaw jestem, jak sprzedawałyby się własnie reedycje starych figsów #-o W sumie mogliby te co rzadsze wydać ponownie. A tak to tylko napędzają rynek wtórny...
Szczerze wątpie. Być może armia krasnali jest tutaj wyjątkiem, ale w zdecydowanej większości te modele nie cieszyły by się zainteresowaniem. Czy założył byś ciuchy modne 20lat temu? Albo kupił starego poloneza? Zapewne znalazła by się wąska grupa odbiorców, ale większość wybrała by modne ciuchy i nowy, wygodny ekonomiczny samochód. Na przykładzie armii, które ja zbieram (bretka i WE) reedycją starych modeli nie był bym zainteresowany, bo przez to że są takie niedostępne są takie fajne (chociaż questing knightów z piątej edycji może i bym przytulił ;) ), a nie ukrywajmy zdecydowana większość modeli jest słaba. 5 edycyjni WE to jest żałość do kwadratu poza niektórymi figurami. Obecnie technologia oraz znacznie mroczniejszy klimat na grafikach, stoją po stronie lepszych figurek GW.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zgadzam sie, ze wiekszosc modeli 5ed to bylo żal.pl niewarty uwagi.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Poza CHD :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ze starych metali to tylko chaos, krasie i OnG mają sensowne modele... wszystkie innego są chukowe...
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fuxiorr pisze:Ze starych metali to tylko chaos, krasie i OnG mają sensowne modele... wszystkie innego są chukowe...
Oglądałem sobie kiedyś stare figsy imperium i zwyklaki z regimentów podobały mi się o wiele bardziej, niż obecne. Ale faktycznie, sporo figsów z innych armii niezbyt mi podchodziło... Najkoszmarniejsze były konie - nie wiem czemu nie można było ich poprawić, zawsze mnie od nich odrzucało...

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Z koniami ogólnie jest problem, kiedy szukałem zwykłego konia do konwersji, jedyną opcją były te z pistoliersów lub glade ridersów. Nawet u innych producentów jest bardzo krucho

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

smiejagreg pisze:
Fuxiorr pisze:Ze starych metali to tylko chaos, krasie i OnG mają sensowne modele... wszystkie innego są chukowe...
Oglądałem sobie kiedyś stare figsy imperium i zwyklaki z regimentów podobały mi się o wiele bardziej, niż obecne. Ale faktycznie, sporo figsów z innych armii niezbyt mi podchodziło... Najkoszmarniejsze były konie - nie wiem czemu nie można było ich poprawić, zawsze mnie od nich odrzucało...

Biedna kawa imperium juz 3 edycje czeka na poprawke, oby w 9 sie doczekali, bo ta kawa w porownaniu do nowych produkcji jest koszmarna.
Ja tez czekam w koncu na rework skinkow i saurusow od 6ed. , co edycje zmieniaja teradony, a zapominaja o corach armii.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Nowa kawa imperium ma być w starterze do 9ed :D Chociaż wiadomo jak to jest z plotami.
Zawsze można ją stuningować bitsami z demigryfów - to akurat przewaga plastików nad metalami, możliwość łatwej podmiany elementów.

Na pewno można sie spodziewać nowych modeli które są na ten moment w finecaście albo metalu, stare plastiki są raczej dalej w kolejce.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Twoje kochane imperium zostanie unicestwione przez asteroidę ze spaczenia. Na jego miejscu będą sobie żyły Skaveny, Zwierzoludzie, Demony i inne pomioty chaosu. I tak będą lepszym sąsiadem od Imperium.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Stan pisze:Nowa kawa imperium ma być w starterze do 9ed :D Chociaż wiadomo jak to jest z plotami.
Zawsze można ją stuningować bitsami z demigryfów - to akurat przewaga plastików nad metalami, możliwość łatwej podmiany elementów.

Na pewno można sie spodziewać nowych modeli które są na ten moment w finecaście albo metalu, stare plastiki są raczej dalej w kolejce.
Jak to w starterach pewnie będzie jedna opcja sklejenia.

Tuning bitsami nic nie da ,bo tu się rozchodzi o dziadowskie pancerze oraz nieproporcjonalne wierzchowce
Matis pisze:Twoje kochane imperium zostanie unicestwione przez asteroidę ze spaczenia. Na jego miejscu będą sobie żyły Skaveny, Zwierzoludzie, Demony i inne pomioty chaosu. I tak będą lepszym sąsiadem od Imperium.
Nie bluźnij
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Jak kolega Stan przestanie hejtować wyjście nowej Bretki w Bretońskim Podforum, to przestane bluźnić przeciwko Imperium.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Matis hejt polityczny Statego Świata. Wiesz że Elfia telewizja Hoeth.ul podała ostatnio że u wybrzeży Kisleva zatonął okręt pełen Marienburczyków i innych narodowości ? Lustria i opinia publiczna oskarżają o zatopienie kultystów, skrycie dozbrajanych przez Archaona, który z kolei zwala winę na pijanych Kresaków. Bretonnia domaga się od Karla Franza by zerwał kontakty handlowe z Kislevem, ale są one tak lukratywne że nie jest to dla niego proste... :lol2:

A tak nawiasem to w nowym starterze chędożyć Imperium... NOWE ORKIIII (i może nawet Gobliny)!!!! WAAAAAGH!!!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mam nadzieję, że się nie zawiedziecie na nowiznach, tak jak ja na wochu i krasiach...

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

smiejagreg pisze:Mam nadzieję, że się nie zawiedziecie na nowiznach, tak jak ja na wochu i krasiach...
Wszystko co jest relatywnie nowe (Boar Boyzi, wszelakie dzikusy, River Trolle, Manglery i Arachnarok oraz paru bohaterów) raczej nie będzie zmienione, podstawy Zielonych mogłyby zostać odświeżone choć nie muszą a naprawdę potrzeba jedynie ponownego wypuszczenia powycofywanego towaru.
Jak mi wydadzą plastikowe re-edycje maszyn, Wolf Ridersów, zwykłych trolli, Wyverny i parę innych rzeczy to powitam je z radością jakiekolwiek by nie były.

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

GrimgorIronhide pisze:A tak nawiasem to w nowym starterze chędożyć Imperium... NOWE ORKIIII (i może nawet Gobliny)!!!! WAAAAAGH!!!
Smutno by było gdyby w starterze byli zieloni, skoro pojawili się w takowym edycję temu ;)

Właśnie, a przy okazji, co było w starterze do 6ed. jeśli w ogóle takowy był :D ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Było tak:
5 ed bretka vs lizaki
6 ed emp vs o&g
7 ed dwarfy vs o&g
8 he vs skv
9 ?