Rozpiski Szczurze
Moderator: Hoax
Re: Rozpiski Szczurze
Czemu? Akurat posiadanie na takie punkty dużej ilości Slavów jest bolączką dla wielu armii, które nie maja po prostu argumentów, aby się przez nie przeorać. Imho 2-3 duże oddział to must have. A clanraty mogą robić za niezły bunkier.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Ah. Co kto lubi, na 1200 chyba przerost formy nad treścią.
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Let the River of Blood flow...
ajt pisze:No, bez bsbka bym też nie wyszedł. To akurat wydaje mi się bardzo ryzykowne. I wydaje mi się, że za dużo punktów poszło w core u MadMaxa. Ja bym się trzymał bliżej minimum.
Z core wyrzuce weapon team bo się nie sprawdził. Punkty przeznacze na jezzaile lub spróbuje pograć globkami.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
- daszkowy10
- "Nie jestem powergamerem"
Albo zamiast jezzaili i WT wciśniej Doom Wheela, tez mozę posciągać fasty :]
BSB w SV jest jednak niezbędny...przezut to przezut. Wystarczy zasiać ziarno paniki u szczura i cała armia leci za stól :p (sprawdzone w praktyce ^^)
BSB w SV jest jednak niezbędny...przezut to przezut. Wystarczy zasiać ziarno paniki u szczura i cała armia leci za stól :p (sprawdzone w praktyce ^^)
Mam pytanie,
czy opłaca się brać Item dający -1 do ld i miksować go ze sztandarem o takich samych właściwościach?
czy opłaca się brać Item dający -1 do ld i miksować go ze sztandarem o takich samych właściwościach?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- daszkowy10
Jak dozbieram trochę slavów wypróbuje myk ze screenem 2x60 / 3x50 (10/6 lub 10/5) + proce z wodzami na pokładzie dla dzwonu (full magia), maszynerii i nawet WT znajdzie dla siebie miejscie ^^ Nie mam przy sobie AB, ale jeśli jeden z czarów plagi daje PA na shooting to może być sympatycznie :]
Znajdę dłuższą chwilę to zrobię takiego 4funa
Znajdę dłuższą chwilę to zrobię takiego 4funa
Kto powiedział, że muszą walić z multiplem? 0,5 pkt za proce to nawet przy pojedynczym strzale niezły deal
Choć chodzą za mną Plagusy, w liczbie 56, z FCG i Plague Bannerem, 447 pkt jak w pysk strzelił, przejadą po wszystkim, w co wejdą
Jak którekolwiek szczury trafią na coś wysokim sejwem, to jest kicha In plus jest to, że jeśli coś ma wysokiego sejwa, to zwykle jest niezbyt liczne A nawet slavy z poisonem i death frenzy będą mielićDeus pisze:Słabo z nimi będzie, jak trafią na coś z wysokim sejvem i Wsem 5 i w górę, lepiej się stormy sprawdzają bo z death frenzy mielą nawet White Lionów.
Choć chodzą za mną Plagusy, w liczbie 56, z FCG i Plague Bannerem, 447 pkt jak w pysk strzelił, przejadą po wszystkim, w co wejdą
Let the River of Blood flow...
Zaden z czarów z plagi nie daje poisonów na shooting - poczytajcie tego booka
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- daszkowy10
<galva face plam> cóż wiecej mogę napisać...masz racjeDeus pisze:Nie chcę gasić twojego entuzjazmu ale slejvy mają bs 2 i z bazy trafiają na 5+, na daleki na 6+, a z multiplem na 7+ czyli poisony wtedy już nie działają i byłaby to zwykła strata punktów.
Witam:) przymierzam się do gry Skavenami, w związku z czym postanowiłem sobie złożyć wstępną rozpiske w formacie etc, jako punkt wyjścia dla zakupów. Proszę was, jako doswiadczonych graczy o uwagi i rady:)
Skv 2400 etc
Grey Seer 525 pkt
4lvl, Screming Bell, Fancers Blade, Skalm, Scroll of Shielding, Dragonbane Gem
Warlock E. 125 pkt
2 lvl, Warp-Energy Condenser, Ironcurse Icon
Warlock E. 125 pkt
2 lvl, Dispel Scroll
Warlock E. 65 pkt
Brass Orb
Cheftain 87 pkt
Bsb, ha, halberd, Standard of Discipline
Assasin 170 pkt
Potion of Strengh, Weping Blade (d3 w)
42 Storvermin 369 pkt
Fcg, Stormbanner
40 Slaves 86 pkt
Musician, Leader
40 Slaves 86 pkt
Musician, Leader
20 Slaves 46 pkt
Musician, Leader
20 Slaves 46 pkt
Musician, Leader
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
7 Poison Wind Globardiers 75 pkt
Bombardier
Warp Lightning Cannon 90 pkt
Hellpit Abomination 235 pkt
Razem: 2400 pkt
Skv 2400 etc
Grey Seer 525 pkt
4lvl, Screming Bell, Fancers Blade, Skalm, Scroll of Shielding, Dragonbane Gem
Warlock E. 125 pkt
2 lvl, Warp-Energy Condenser, Ironcurse Icon
Warlock E. 125 pkt
2 lvl, Dispel Scroll
Warlock E. 65 pkt
Brass Orb
Cheftain 87 pkt
Bsb, ha, halberd, Standard of Discipline
Assasin 170 pkt
Potion of Strengh, Weping Blade (d3 w)
42 Storvermin 369 pkt
Fcg, Stormbanner
40 Slaves 86 pkt
Musician, Leader
40 Slaves 86 pkt
Musician, Leader
20 Slaves 46 pkt
Musician, Leader
20 Slaves 46 pkt
Musician, Leader
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
5 Gutter Runers 90 pkt
Poison, sling
7 Poison Wind Globardiers 75 pkt
Bombardier
Warp Lightning Cannon 90 pkt
Hellpit Abomination 235 pkt
Razem: 2400 pkt
Ostatnio zmieniony 29 lip 2014, o 07:06 przez Huss, łącznie zmieniany 2 razy.