Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Bestie najlepiej walczą ze wszystkim magią
Na fenka masz dzidę, pitę, słońce i pociski z fetyszem.
A jak doleci farciarz, to brzytwa na gory lub 0 z beasta na bestigory musi styknąć.
Na fenka masz dzidę, pitę, słońce i pociski z fetyszem.
A jak doleci farciarz, to brzytwa na gory lub 0 z beasta na bestigory musi styknąć.
Witam mam pytanie szukam armii która będzie sobie dobrze radziła w close combacie w sumie tylko tym chce sie kierować na początek upatrzyłem sobie demony nurgla ale od jakiegoś czasu męczą mnie bestmeni czy będą sobie lepiej radzic w cc? niz demony nurglowe? słyszałem ze to teraz najsłabsza armia czy nie da sie tym juz grac? chodzi mi głownie i domowe potyczki czy w najbliższym czasie szykuje się jakiś codex do nich? lepiej czekać na nowy codex czy bez stresowo mogę zacząć zbierać?
Z ostatnich plotek na styczen/luty planowane jest wsparcie w postaci nowego kodeksu. Na ta chwile sprawdzaja sie czyli nowa edycja do 40k + oraski tez do 40k. Pozatym wsparcie do WE,nowy book i figsy. Na pewno teraz bedzie latwiej i taniej wciagnac figsy. A tuz przed edycja ceny w gore jak przy krasiach i wlasnie WE. Ja zlozylem juz z 2miechy temu armie na jakies 4000 pkt. i wyszlo mi to z jakies niecale 1.400,- a mam prawie wszystko ze starego booka i to w ilosciach nad wyrost + kilka metalowych smaczkow. Armia na pewno w chu... klimatycznaa i w cc powinna sobie radzic wg. mnie lepiej niz demony.
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem
Można wszystko! .. pytanie tylko po co
Jeśli sprawi ci to radość to jasne. Psychologicznie super, ale opłacalność i funkcjonalność tego rozwiązania jest niestety żadna.
Jak już koniecznie ambush to kilka małych oddziałów koziołków ale nie duże kloce. Efekt psychologiczny na przeciwniku będzie ten sam a grywalność większa i za mniejsze punkty.
Jeśli sprawi ci to radość to jasne. Psychologicznie super, ale opłacalność i funkcjonalność tego rozwiązania jest niestety żadna.
Jak już koniecznie ambush to kilka małych oddziałów koziołków ale nie duże kloce. Efekt psychologiczny na przeciwniku będzie ten sam a grywalność większa i za mniejsze punkty.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
A jeszcze bardziej by się ucieszył jakby pojawił się w 6 turze przy twojej krawędzi, albo nie wyszedł w ogóle. JA wstawiam czasem 6 ungorów z muzykiem, jak będzie to miało konsekwencję w postaci +1 do rzutu. Parę razy jakąś machinę pogoniłem (2x iron blastera szarżą od tyłu:) ale 50 to za dużo punktów jeśli chodzi o standardowe punkty.dziczek pisze:Radość dla mnie i ścisk pośladów u przeciwnika przy szóstce Chyba mało kto by się ucieszył z takiego klocka z tyłu a nawet z boku...?
- rudobrody79
- Falubaz
Jest na 28 miejscutylko w pliku z wynikami jakoś go nie ma
https://www.dropbox.com/s/me4tedibmpdsge8/Wyniki.pdf
Jest na 28 miejscurudobrody79 pisze:tylko w pliku z wynikami jakoś go nie ma
https://www.dropbox.com/s/me4tedibmpdsge8/Wyniki.pdf
Edit
AAA
Sory Rudobrody .. kliknąłem edytuj zamiast cytuj i ci namieszałem w postach .. napisz to jeszcze raz
Czcij Koze !!
Żałujcie, że nie byliście na Kujawiaku wszyscy oprócz Doomdivera Świetny master.
Zagrałem sobie czymś takim:
Beastlord, save 1+ re-roll, CoC
4lvl Shadow
2x2lvl Beast
2 lvl wild
(z kombosem pociskowym w itemach)
26 gorów dla magów
50 z rustem
40 bestigorów z dyscypliną
3x harpie
2x pumba
Fajna, stabilna rozpa. Może trochę mało woja, no ale nie można mieć wszystkiego.
14 z WoCh Voodoo
20 z DE Domina
7 z WE Klopsa
8 z VC Szaitisa
7 z DoCh Lipka
Zagrałem sobie czymś takim:
Beastlord, save 1+ re-roll, CoC
4lvl Shadow
2x2lvl Beast
2 lvl wild
(z kombosem pociskowym w itemach)
26 gorów dla magów
50 z rustem
40 bestigorów z dyscypliną
3x harpie
2x pumba
Fajna, stabilna rozpa. Może trochę mało woja, no ale nie można mieć wszystkiego.
14 z WoCh Voodoo
20 z DE Domina
7 z WE Klopsa
8 z VC Szaitisa
7 z DoCh Lipka
Gratki!
Też ostatnio forsuję Wilda, w sumie oprócz pocisków jest też zdrajca i łezka okazjonalnie może się przydać
Kombo z pociskami to laska czy Fetysz? Rozpiska fajna, ale twoja poprzednia z Doombullem i Gorebullem bardziej mi odpowiadała:)
P.S BSB jest dla słabych?:D
Też ostatnio forsuję Wilda, w sumie oprócz pocisków jest też zdrajca i łezka okazjonalnie może się przydać
Kombo z pociskami to laska czy Fetysz? Rozpiska fajna, ale twoja poprzednia z Doombullem i Gorebullem bardziej mi odpowiadała:)
P.S BSB jest dla słabych?:D