[MASTER] KUJAWIAK 2014, Włocławek (19-20 lipca)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: [MASTER] KUJAWIAK 2014, Włocławek (19-20 lipca)

Post autor: Gokish »

Gasior pisze:zajebisty turniej. brawa dla shinue, przemka, gokisha i całe reszty orgów. super robota.
martwi chyba tylko hobbystyka. Jeśli Młody który na wielu turniejach dostaje nagrody za hobbystyke, dostaje tyle samo punktów co Crus to chyba jest nieporozumienie (no offence crus). Jest kilka armii na tych turniejach które pojawiają się zawsze. Chyba należałoby stworzyć ogólną ocenę tych armii i na każdym masterze na którym się pojawią oceniać je tak samo.

Tu się ustosunkuje.

Punktacja jaka była na turnieju taka była. Taką dał Shinue i jej starałem się trzymać brakowało mi w wielu wypadkach tego magicznego jednego punktu którego nie było i tyle. Za rok zwyczajnie trzeba jednak zrobić tą punktacje lekko bardziej dokładną za tyle samo pkt.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Gasior pisze:martwi chyba tylko hobbystyka. Jeśli Młody który na wielu turniejach dostaje nagrody za hobbystyke, dostaje tyle samo punktów co Crus to chyba jest nieporozumienie (no offence crus). Jest kilka armii na tych turniejach które pojawiają się zawsze. Chyba należałoby stworzyć ogólną ocenę tych armii i na każdym masterze na którym się pojawią oceniać je tak samo.
Abstrahując od podanych przez Ciebie przykładów (po prostu nie wiem jak aktualnie wygląda armia Crusa - pamiętam nowe Ripki i były ekstra, ale stare elementy armii były rzeczywiście słabe), nie widzę w tym problemu.
To rozwarstwianie skali punktów za hobby w nieskończoność nigdy nie kończyło się dobrze.
Lepsza prosta i krótka lista opcji (a taką wydaje się ta z Włocławka), która wymusza dobre i przyzwoite przygotowanie armii gracza, niż 10-stopniowa ocena, która kończy się przesadną subiektywnością w ocenie sędziego.

edit: no i gratulacje dla Kalafiora =D>
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Abstrahując od podanych przez Ciebie przykładów (po prostu nie wiem jak aktualnie wygląda armia Crusa - pamiętam nowe Ripki i były ekstra, ale stare elementy armii były rzeczywiście słabe), nie widzę w tym problemu
cala armie ma juz pomalowana (moze jeszcze oprocz 2 herosow na terkach)

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

tak jak napisałeś - nowe ripki są super, ale są również stare terki, słabo pomalowane plus kilka latających podstawek zamiast figurek. ale tu nie chodzi o armie crusa, bo to tylko przykład.

Jestem na większości masterów, sporo z nich miało wypisane kryteria za hobbystyke tak samo jak włocławek. Jakim cudem na względnie identycznych/prawie identycznych kryteriach, młody z armii która na 9/9 masterów ma maxa, plus na niektórych wygrywa hobbyste, teraz ma 13/15 :)
to samo - ostatni master, lipek dostaje ocene poniżej tego co powinnien (IMO), jest poprawka, jest ok (bodajże 1 czy 2 mniej od maxa). Na tym turze bez gadanek ma maxa.
Żeby nie było, ja również na wszystkich masterach mam maxa, na tym mam 13/15. Teraz nie miałoby to znaczenia bo uważam że i młody powinien mieć maxa, także nic w topie by się nie zmieniło, ale kiedyś może to "popsuć" wyniki.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ja również na wszystkich masterach mam maxa, na tym mam 13/15
trzeba bylo sie zapytac o co chodzi. Przeciez masz armie gorzej pomalowana niz wszyscy gracze majacy maksa.

problem z taka sama ocena malowania jest taki, ze jakby twoja armia zostala oceniona raz, ale wg. ciebie za nisko to bys narzekal, ze powinna byc ta armia oceniana kilkukrotnie, zeby ci odpowiadalo.

dodatkowo jest masa osob, ktore dorabijaaj do swoich armii coraz to cos nowego.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dzieki wszystkim za cały turniej.
Organizatorom za świetnie wykonaną robotę kolejny raz - mam nadzieję że nie zrezygnujecie z organizacji tego świetnego turnieju ;)
Ekipie 3miejskiej za jak zwykle świetna impreze w trasie i na turnieju (niestety sobotnia wieczorna juz nie była dla niekierowców ;), trzymał sie i to nie do konca tylko KJ) :)
Przeciwnikom za najciekawszy zbiór bitew na 1 masterze w życiu. Przede wszystkim w kazdej bitwie była walka na piąchy i w niektorych zostawało mi po 4 modele ;)
Super krótka relacja + najgłupsze akcje.
1.Rasbp i WE - 20:0 , akcja meczu: sam mag spierdziela teleportem do lasu z helką aby rzucic pitke, zbijam ją a hela w odpowiedzi nie zdaje rampage i szarzuje w bok depcząc maga.
2.Dębkowa Breta- Cwancyś:nul - Wszyscy mówili po tej bitwie że tak pijanego Dębka to nie widzieli już conajmniej pare lat, a niektorzy twierdzili że wręcz nigdy :), nic dziwnego, w tak swietnej atmosferze rozgrywalismy bitwe na zasady euro w takim stopniu że praktycznie cała przebiegła we wszystkich nam znanych i nieznanych językach swiata :D. Tym razem bez dziwnych akcji, ale Helka nie zdaje rampage z rerollem i wpada w pedzie na 16 cali :D, jak diabeł przezyje 3/4 strzaly z treba to bretonnia nie ma czego szukać, hity przyszły w złym momencie ;).
3.Lohost i DoC - 15:5 , mega wyżynka, na stole zostały mi 4 figsy, Lohostowi liczbę nieco zawyżyła piatka furii :D, kolejny raz najlepszą akcje prezentuje Hellcannon, przeskakując nad pitką a potem zabijając w 2 fazy walki Keepera ;)(tym razem po prostu szarza, rampage nie bylo potrzebne :)).
4.Kalafior czyli moje personalne od jakiegos czasu turniejowe Nemezis ;) - DoC - 7:13. Juz wieczorem mowilem ze w tym paringu generalnie mam super do przodu, chyba ze dostane gateway z ifki. No cóż, Marcin chyba mnie podsłuchał i dokładnie to zrobil , także grę zacząłem bez Diabła ;), potem było juz słabo ale w dobrym momencie przyszedł jakis farcik i helka nie zdała znowu rampage, wpadła w bok wrony, w magii dorzuciłem -3ld i zanosilo sie na odwrocenie wyniku. No coz, brejk na -5 to pikuś, obrot takze (tym razem nie 2x2 gały tylko 2+1 i 1+1 ;), był litościwy :D) na szczescie zdazyłem dobic wrone bsbkiem 2 tury pozniej dzieki czemu nie skonczylo sie tak tragicznie jak zapowiadala to 1 tura :p
5.Shino i 3cie demony z rzedu. -12:8 - to zdecydowanie bitwa z najwieksza liczba zwrotow akcji, co tam sie działo to mega wypas, zycze kazdemu takich bitew.
Po kolei - Keeper wyskakuje na 20" rzuca ifke na pite w helke, tym razem gram bez niej dosc szybko, szkoda bo bym zdazyl jeszcze pozabijac pewnie conieco :p. Ifka była kaskada, ale Keeper stwierdzil ze uniknie tak szybkiej smierci, chimera siada ze strzału z działa wiec tym razem bitwe zaczynam nie bez 300 a bez 500 pktow :D, ale co sie odwlecze to nie uciecze, szarza 5tki psow z nurglowcem w keepera - podbijam sobie sva ze shrina na herosie, dorzucam w Grejtera -3ld i zabijam go w 1 faze walki ;), po drodze rydwany i muchy wybijaja sie nawzajem (jeden wozek bil sie 7 faz az zabil 5tke much :)), mój Diabeł cała bitwe grzecznie nie mogl zabic jednej bestii, w koncu jak mu sie udało, przy okazji zabijajac horrory zrobił to dokładnie idealnie w złej turze - turę wczesniej miałbym szarze w działo, ture pozniej nie dostał bym efektu z tabelki - a jakiego efektu ?, no coz pierwszy raz widzialem na zywo jak klopa Khorna zabija generała wroga :D, moje szczescie ze nurglowiec ktory tez dostal hita zgarnał zaledwie 2 rany :D, jak to stwierdzilismy- to była juz wisienka na torcie :D

Niestety muszę to powiedzieć ale turniej miał jeden ogromny minus - puchar jest za duzy i nie miesci mi sie na półce ;)

Klasyczne wielkie pozdro dla wszystkich. Do zobaczenia przy najbliższej okazji. :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Młody pisze: Niestety muszę to powiedzieć ale turniej miał jeden ogromny minus - puchar jest za duzy i nie miesci mi sie na półce ;)
Dobrze, że nie wygrałes zatem :D jeszcze większy problem
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

w imieniu klubu FENIX wszystkim dziękuję za przybycie i za miłe słowa tutaj oraz podczas turnieju. jednakże prawdziwą atmosferę i jakość mastera tworzyliście wy, uczestnicy. zaś warunki lokalowe, noclegowe i żywieniowe były jedynie dodatkiem. jeśli chodzi o organizację kolejnego KUJAWIAKa to nie mówię "nie". życie pokazało, dzięki nieocenionej pomocy krystiana i przemka przygotowaliśmy mastera w 3 osoby. a nasi stali współpracownicy lidder i gokish standardowo już wykazali się wysokim profesjonalizmem wykonując to czego sami nie dalibyśmy rady. mając takich ludzi do pomocy mogę zgłaszać FENIXa do organizacji mastera tak długo jak tylko będziecie chcieli do nas przyjeżdżać :wink:

ps. właśnie ładuje się na dropboxa ponad 300 zdjęć. link wkrótce.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Shino pisze:mega turniej. Zdecydowanie najlepszy na ktorym bylem w tym roku.

Za rok musicie zorganizowac mastera.
Zdecydowanie. Te turnieje u Was są świetne!!!
A poza tym czas na hattricka :wink: :wink:

Dzięki wielkie za turniej, graty dla reszty topu, jutro skrobnę jakiś malutki raporcik!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

najlepszy

turniej

ever

sprobujcie tylko nie zrobić go za rok! Nie wolno! Musi być :) Ja moge wpaść blatować :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

900 km i godzinka stania w korku w Częstochowie (można się było wysikać na poboczu po czym spokojnie wrócić do samochodu - takie było tempo) ale i tak warto było przyjechać do Włocławka.

Dzięki za turniej - graty dla ekipy, która w 3(?!) osoby ogarnia taką imprezę, graty dla topu, dzięki przeciwnikom za bitwy, Milczkowi & reszcie za afterparty i chłopakom za wspólną podróż.

Miejscówka na prawdę fajną pod względem infrastruktury (sklep, bar, hotel wszystko w zasięgu 5 minut z buta), sala przestronna ale przy takiej pogodzie już w pierwszej bitwie była sauna. I to chyba jedyny minus całej imprezy, no ale wątpię żeby dało się coś z tym zrobić nie zmieniając miejscówki.

Generalnie za rok Włocławek musi być.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Super turniej pod każdym względem. Dzięki wielkie za jego organizację. Mam nadzieję, że miło było nas gościć i za rok znów będę mógł przyjechać do Włocławka ;)

Co roku zawsze, każdy lipcowy master jest w warunkach sauny. Ten był jeszcze w miarę przyzwoity pod tym względem :) Nawet na polskim ETC gdzie niby była klima to była klimatyzowana sauna :wink:

Sporo nagród przygotowaliście. Na przyszły rok miałbym tylko sugestię, żebyście zrezygnowali z kilku boksów figurek a za to kupili baniaki z wodą + drobne przekąski :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Znakomity Master!! =D>

Miejscówka, imprezownia, hotel, żarcie, ceny, sala i wszystko inne na najwyższym poziomie.
Chłopaki z Włocławka to super goście!

Dziękuję i gratuluję organizatorom. No i gratulacje też dla topki.

Kujawiak - pozycja obowiązkowa na przyszły rok :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Turniej ekstra! Mam nadzieje, ze Wloclawek skonsoliduje swoje sily i zaproponuje nam znowu swoja gościnę za rok. Trzymam kciuki i juz sie zapowiadam z przyjazdem. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Turniej naprawde rewelacyjny.
Mam nadzieje Shinue, ze bedzie Ci sie za rok chcialo go organizowac.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Wloclawek i Krakow to zdecydowanie najlepsze mastery od 2 lat. Shinue wielki szacun i do zobaczenia za rok :twisted: Stan poniedzialkowego zwarzywienia pomasterowego 9/10. Ilosc wypitego alkoholu od soboty rano 9.5/10, ale tylko dlatego, ze jakims cudem doczolgalismy sie z kalafiorem do hotelu 100 metrow od imprezowni. Kebab na cienkim po drugiej stronie kladki 9/10. Generalnie, ten master nawet w skali Furajona ponizej 9tki nie schodzi.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Rince pisze:. Generalnie, ten master nawet w skali Furajona ponizej 9tki nie schodzi.

You made my day :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Bardzo dobry master!
Mam nadzieję że się nie zniechęcicie i w przyszłym sezonie również będę mógł do was przyjechać.

Dziękuję całej ekipie z VW Sharona ( :D ).

Swój występ battlowy mogę określić w jeden sposób:
Obrazek
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ