Pluszaki jakoś do mnie nie trafiły...są jakieś za bardzo AD&D.
Katalizator natomiast jest bardzo interesujący. Należałoby tylko zmienić mu nazwę
Wymyślamy nowe jednostki ;P
Moderator: JarekK
Re: Wymyślamy nowe jednostki ;P
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
Strasznie mnie boli, że nikt dalej nie porusza tego tematu, bo pomysł na wątek jest świetny. Może niedługo sam się zbiorę i coś z przynajmniej minimalnym sensem wymyśle, od razu mówię, że w WFB dopiero co uczę się grać, więc nie oczekujcie jakiejś mega zbalansowanej jednostki, ale dam z siebie wszystko. Oj, chyba mam za dużo wolnego czasu.
Dobra czas na moje wypociny
Nawróceni.
Większość myśli, że rycerze po przegranej walce z chaosem giną, zamordowani w brutalny sposób, lecz nieliczni znają prawdę. Okrutne siły chaosu zwykły pożerać swe ofiary, ale niektórych wypluwają i zostawiają na pastwę Khorna, Nurgla, Tzeentcha, oraz Slaanesha. Khorn, daje im nadludzką siłę. Nurgle, sprawia, że są oni nieprzeciętnie wytrzymali. Tzeentch, ofiarowuje im niezliczone mutacje na ciele. Natomiast Slaanesh, daje im wielką zręczność, oraz szybkość.
Z tej naprawdę niebezpiecznej mieszanki wychodzi coś tak przerażającego i odrażjącego, że nawet najmężniejsi wojownicy uciekają w popłochu. Nawróceni noszą białe maski o wyglądzie ludzkiej twarzy, a z ich oczu płych łzy krwi. Są oni odziani w czarne podarte płaszcze, pod którymi roją się liczne mutacje. Na ich dłoniach rosną wielkie pazury ostrzejsze niż niejeden miecz.
Zadaniem Nawróconych jest poszukiwanie ludzi, którzy mogliby do nich dołączyć.
Oddział zawiera: 5-15 Nawróconych.
Statystyki:
R 7
WW 5
ZS 6
S 6
WT 5
Ż 1
I 7
A 2
ZP 8
Koszt jednego modelu to 20pkt, bez możliwości przydzielania kapitana, chorążego, bądź muzyka.
Model musi być wyposażony w jedną z tych broni:
-broń dodatkowa; 2pkt
-długi łuk; 4pkt
Zasady specjalne:
-Strach
-Zawsze uderza pierwszy
-Zatrute ataki
Bez możliwości przydzielenia marku modelom; jednostka jest specjalna.
Mam nadzieję, że się wszystkim spodoba i nie jest jakoś za bardzo przesadzona
Nawróceni.
Większość myśli, że rycerze po przegranej walce z chaosem giną, zamordowani w brutalny sposób, lecz nieliczni znają prawdę. Okrutne siły chaosu zwykły pożerać swe ofiary, ale niektórych wypluwają i zostawiają na pastwę Khorna, Nurgla, Tzeentcha, oraz Slaanesha. Khorn, daje im nadludzką siłę. Nurgle, sprawia, że są oni nieprzeciętnie wytrzymali. Tzeentch, ofiarowuje im niezliczone mutacje na ciele. Natomiast Slaanesh, daje im wielką zręczność, oraz szybkość.
Z tej naprawdę niebezpiecznej mieszanki wychodzi coś tak przerażającego i odrażjącego, że nawet najmężniejsi wojownicy uciekają w popłochu. Nawróceni noszą białe maski o wyglądzie ludzkiej twarzy, a z ich oczu płych łzy krwi. Są oni odziani w czarne podarte płaszcze, pod którymi roją się liczne mutacje. Na ich dłoniach rosną wielkie pazury ostrzejsze niż niejeden miecz.
Zadaniem Nawróconych jest poszukiwanie ludzi, którzy mogliby do nich dołączyć.
Oddział zawiera: 5-15 Nawróconych.
Statystyki:
R 7
WW 5
ZS 6
S 6
WT 5
Ż 1
I 7
A 2
ZP 8
Koszt jednego modelu to 20pkt, bez możliwości przydzielania kapitana, chorążego, bądź muzyka.
Model musi być wyposażony w jedną z tych broni:
-broń dodatkowa; 2pkt
-długi łuk; 4pkt
Zasady specjalne:
-Strach
-Zawsze uderza pierwszy
-Zatrute ataki
Bez możliwości przydzielenia marku modelom; jednostka jest specjalna.
Mam nadzieję, że się wszystkim spodoba i nie jest jakoś za bardzo przesadzona
- Infernal Puppet
- Masakrator
Poczekajcie aż on zabierze się za planowanie wesel .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
No to może coś od Nurgla.
Rotting Knights
R-4
Ww-5
Zs-0
S-4
Wt-5
Ż-1
In-4
A-2
Zp-8
Zasady specjalne: Regeneracją (5+),
Wyposażenie: Pancerz chaosu, Broń ręczna, Tarcza.
Rycerze poruszają się na Gnijących Bestiach, jako Kawaleria Potworów.
R-7
Ww-4
Zs-0
S-5
Wt-5
Ż-3
In-3
A-3
Zp-8
Zasady Specjalne: Strach, zatrute ataki, trafienia z uderzenia(k3)
Można Rycerzom wykupić Pełną Grupę Dowodzenia ze sztandarem do 50 pkt, lance za 3pkt, lub Fell Axe za 6pkt, dający zatrute ataki a dodatkowo +1 do siły podczas szarży. Jeden model kosztowałby 70 punktów. Co Wy na to?
Rotting Knights
R-4
Ww-5
Zs-0
S-4
Wt-5
Ż-1
In-4
A-2
Zp-8
Zasady specjalne: Regeneracją (5+),
Wyposażenie: Pancerz chaosu, Broń ręczna, Tarcza.
Rycerze poruszają się na Gnijących Bestiach, jako Kawaleria Potworów.
R-7
Ww-4
Zs-0
S-5
Wt-5
Ż-3
In-3
A-3
Zp-8
Zasady Specjalne: Strach, zatrute ataki, trafienia z uderzenia(k3)
Można Rycerzom wykupić Pełną Grupę Dowodzenia ze sztandarem do 50 pkt, lance za 3pkt, lub Fell Axe za 6pkt, dający zatrute ataki a dodatkowo +1 do siły podczas szarży. Jeden model kosztowałby 70 punktów. Co Wy na to?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
wywal T5 z rycerzy oraz impacty k3 zamien na stompa i jest lalunia
ja bym optowal za postaciami marauderow, szamani, wojowie itp. przede wszytkim szamani zeby mogli brac arcane i moze zeby mieli jakies przypisane bound spelle, nawet kosztem magii. Albo wręcz odwrotnie, żeby mieli dostep do magii beast.
ja bym optowal za postaciami marauderow, szamani, wojowie itp. przede wszytkim szamani zeby mogli brac arcane i moze zeby mieli jakies przypisane bound spelle, nawet kosztem magii. Albo wręcz odwrotnie, żeby mieli dostep do magii beast.
MARK OF MARKI MARK