[MASTER] KUJAWIAK 2014, Włocławek (19-20 lipca)

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Re: [MASTER] KUJAWIAK 2014, Włocławek (19-20 lipca)

Post autor: Grichalk »

Tak jak i w zeszłym roku, tak i tym razem Włocławek pokazał klasę. Dobra lokalizacja, miejsce do grania jak i spania.
Mam nadzieję, że i w przyszłym roku będziecie organizować.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Super turniej, Gratulacje dla Kalafiora i całego Topu. W przyszlym roku na pewno bede !
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Turniej zajebisty, lokalizacja super. wszystko w zasięgu buta :shock:
super bitwy, super ludzie. 60/100 z bitew na latającej smoczycy HElfowej. jestem zadowolony ;]

mam nadzieje ze turniej za rok sie odbedzie ;]

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Dzięki wszystkim za przyjazd do Włocławka. Szczególne podziękowania dla moich przeciwników za bezciśnieniowe bitwy i przyjazną atmosferę :)

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Bardzo dziękuję organizatorom za świetnego Mastera. Kompletnie nie ma się do czego przyczepić. To że było gorąco.... takie jest prawo natury ;)
Super miejscówka, super Garaż, super śniadanko za 7zł w Guliwerze po drugiej stronie ulicy. 5 super bitew bez najmniejszej spiny.
Mam nadzieję, że za rok będę mógł znowu przyjechać.

Gratulacje dla Kalafiora! Gdybym wiedział, że wygra dwie następne bitwy, broniłbym punktów do końca :P

Podziękowania dla wszystkich za afterparty.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Za rok to pewnie będzie turniej w VK lub WK bo jednak C znikło ze ścian WCK :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Mega turniej - dzięki wszystkim za świetną zabawę w ten weekend!
Do zobaczenia w Łomiankach!

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Mała relacja.

1 bitwa i Quc, który podszedł do mnie już przed bitwami mówiąc, że chciałby zagrać i się zrewanżować za ostatnie maski jakie mam na jego koncie. Los nas sparował i przez chwilę myślałem, że faktycznie Qucowi zemsta się uda. Na początku szło mu całkiem zacnie, wykopało się 20 gutterów, siadł mi skull cannon, muchy nie latały, a seer z crack scrollem siedział na ich boczku i co ture straszył crack scrollem. Uciekając przed gutterami wyleciałem wroną i rozpocząłem ofensywę. Jak to mawia Młody - premiowanie gry ofensywnej. Nagle spanikowałem jednych gutterów, zabiłem w walce drugich, coś tam podochodziło do Walki, pojedyncza bestja się dobrała do parku i okazało się, że Quc ma jeden oddział sztormów z generałem na przeciw całej mojej armii. Została mi tylko 1 tura, więc już nie szarżowałem. Ze strat własnych był tylko skull cannon. 20:0

2 bitwa i Janus
bardzo fajna bitewka w mirorze obfita w jakieś śmieszne akcje związane z podwójną tabelką i wzajemnym podwyższaniem i obniżaniem sobie sava. O bitwie zadecydowały 2 akcje. Jedna to szarża moich 5 much na jego 4 i pełne doboostowanie w zestawie bladsy + transmutacja, co spowodowało że moje muchy trafiały jego na 3+, a jego oddawały na 5+. Przebiłem się w turę i siedziałem w horrorach. Druga opcja to pojedynek greaterów, gdzie Wrona na 2w z Keeperem na 2w w kluczowym momencie rzuciła 3x1 na warda i przerzuciła na 5,5,6, po czym odwijając się wtłukła rózgą zboczeńca w ziemię. W ostatniej turze Janus urwał mi jeszcze bsbka, co dało mu 1 punkcik. 19:1

3 bitwa i Milczek
Bretonnia i generalnie zapowiadały się wielkie macanty. Do tego zacząłem od wysadzenia sobie cannona. Milczek niestety dopuścił do niepotrzebnego ryzyka w postaci linii ucieczki pegazów po combacie z plagusami przez lancę ze wszystkimi herosami poza generałem i bez dyscypliny. Lanca postanowiła pobiec za pegazami i już nie wrócić. 20:0

4 bitwa i mój ulubiony przeciwnik - Młody.
Jakiś czas temu Karol strasznie narzekał na te nieszczęsne dwie gały... Zacząłem więc od 2 szóstek na bramę w diabła. Siłą rzeczy Karol zaczął bez diabła. Była szansa na bardzo fajny wynik ale Helka oblała rampage i władowała się we wronę, co już opisał Młody. Karol nie wspomniał jeszcze o dość sporym combacie który wyglądał tak: plagusy są na boku helupy, helupa na boku wrony, bsb na drugim boku wrony, klocek marudów z 2 magami na przodzie wrony, 3 muchy na boku marudów. Marudy mają wrzuconego treasona. W tej turze wrona siadła od ataków bsbka i wszystko się porozłączało, a szkoda bo mogło być ciekawie, z tym ze tym razem to Młody rzucił 2x1 na breja marudami z magami :wink: Skończyło się 13:7. Generalnie fajna bitwa.

5 bitwa i Kudłaty.
Mi generalnie przy założeniu, że Młody zrobi maskę starczało 11:9 i odpowiednio mniej za każdy punkt nie zdobyty przez Młodego. Bitwa bez rewelacji, bo nie wchodziłem tu w niepotrzebne ryzyku. Pojedynek strzelecki wyglądał tak: skullcannon misfire, armata misfire, skullcannon misfire i ginie, horrory gateway w organy i giną. Generalnie grę zrobiła 5ka much na flanie, która najpierw prawie wygrała mastera w 2 turze nie łapiąc o 0,5 cala irondraków uciekających na odległość 1,1... Gyrokopter ustawiony na pałę, które Kudłaty po prostu nie ruszył przedłużył im ucieczkę i uratował 20 calowy ruch much na pustą flankę krasnali. Co się odwlekło to nie uciekło i muchy dopadły potem armatę i wleciały w park maszynowy. 12:8

Tytuł obroniony 8) :twisted:

Dzięki wszystkim przeciwnikom za spoko bitewki. Dzięki ekipie za balety od 7:30 rano do 5:00 też rano. Dzięki Malinowi za rozpoczęcie whisky tango od 9. Dzięki Rincowi, że obudził mnie rano słowami "Zapierd..j pod prysznic, idziemy rozku..ić Młodego!" :wink:
Największe podziękowania należą się jednak orgom. Master jest pierwsza klasa. Nie ma nawet takiej opcji, żeby za rok się nie odbył. A nagród chłopaki dają tyle, że głowa mała. Puchar fest i mi się mieści na półce! :wink: :wink:

Pozdro :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Fajny i ciekawy turniej.
Wszystkie bitwy były naprawdę wymagające i interesujące.
Wynik nie zachwyca jednak patrząc z jakimi armiami musiałem się potykać to chyba nie jest źle...
Najtrudniejsze dla WE wg mojej oceny są inne WE i demony... Zgadnijcie z jakimi armiami grałem?
4* demony i 1*WE... Czyli na DMP demony są przećwiczone ;)

Do zobaczenia następnym razem
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Master zajebisty najlepszy w sezonie :twisted:
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie też wystartujecie z ofertą... bo Kujawiak wyrobił sobie za@#$%^tą markę :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

bigpasiak pisze: Zgadnijcie z jakimi armiami grałem?
Nom, dlatego krzyczac na cala sale przed ostatnia bitwa z naszym youngbloodem, ze grasz 4ty raz z demonami, potem przez pierwsze pol godziny wpytywales go jak dzialaja muchy i bestie. Mistrzostwo swiata, Pasiaczku ;)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Rince nie budź demona :PPPP
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Sorry, musialem :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

You shall not pass... :PPP
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Rince pisze:
Nom, dlatego krzyczac na cala sale przed ostatnia bitwa z naszym youngbloodem, ze grasz 4ty raz z demonami, potem przez pierwsze pol godziny wpytywales go jak dzialaja muchy i bestie. Mistrzostwo swiata, Pasiaczku ;)
Chyba kpisz.
Z tego co pamiętam to wypytywałem się jak działa magia slanesha, gdzie ma 4 muchy, gdzie jest poison na dronach [ bo to chyba ruchome jest, dalej nie jestem pewien... ] co gifty robią i czary horrorów.

W sumie i tak daleko mi do Ciebie żeby pojawić się na turnieju z lewymi ograniczeniami dla swojej armii, wygrać go i twierdzić, że nic się nie stało.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Whatever, misiaczku :) Szkoda tego karniaka. Mlody bylby troche wyzej.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Cauliflower pisze:Jak to mawia Młody - premiowanie gry ofensywnej.
Nie zawsze działa to tak dobrze :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Rince pisze:Szkoda tego karniaka. Mlody bylby troche wyzej.
i tak dostał za dużo pkt za modelarke :)
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

bigpasiak pisze:
Rince pisze:
Chyba kpisz.
Z tego co pamiętam to wypytywałem się jak działa magia slanesha, gdzie ma 4 muchy, gdzie jest poison na dronach [ bo to chyba ruchome jest, dalej nie jestem pewien... ] co gifty robią i czary horrorów.

W sumie i tak daleko mi do Ciebie żeby pojawić się na turnieju z lewymi ograniczeniami dla swojej armii, wygrać go i twierdzić, że nic się nie stało.
Hehe, pięknie odwrócony kot ogonem. Brawo!

W czwartej bitwie w ciągu dwóch dni, na ta sama armie przegrales z piętnastolatkiem, ktory pewnie nigdy nie gral na nowe WE. Do tego karniaki za co? Stallowanko?

Lol. Piona Janus! Dawaj relacje!

Po trzech bitwach w ciagu dwoch dni niczego nie spamietales i niczego się nie nauczyłeś. Wstydu nie masz, zeby straszyc, ze do DMP cos bedziesz pamiętał i ogarnial...

Ogólnie wstydu nie masz.

Edit:
Ależ jesteś mistrzem przemycania głupot w postach! Prawie przytaknąłem, że WE to kiepski paring dla WE. Brawo!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

paulinka17 pisze:W czwartej bitwie w ciągu dwóch dni, na ta sama armie przegrales z piętnastolatkiem, ktory pewnie nigdy nie gral na nowe WE.
Rozumiem, że chcesz powiedzieć iż ten piętnastolatek nomen omen Twój klubowicz jest niekompetentnym graczem i tylko przez przypadek grał w ostatniej bitwie na 5 stole? Ciekawie. Ja bym się nie odważył na taką konkluzję bo w przeciwieństwie do części graczy czuję respekt dla przeciwnika. Ale to Twój kolega klubowy...
paulinka17 pisze:Do tego karniaki za co? Stallowanko?
A jesteś pewna, że to dla mnie skarbeczku?
paulinka17 pisze:Lol. Piona Janus! Dawaj relacje!
Grę wspominam naprawdę dobrze. Fajna i wciągająca. Przeciwnik miał na nią pomysł i go realizował, czasem kości pomagały, czasem przeszkadzały.
paulinka17 pisze:Po trzech bitwach w ciagu dwoch dni niczego nie spamietales i niczego się nie nauczyłeś. Wstydu nie masz, zeby straszyc, ze do DMP cos bedziesz pamiętał i ogarnial...
bigpasiak pisze:Z tego co pamiętam to wypytywałem się jak działa magia slanesha, gdzie ma 4 muchy, gdzie jest poison na dronach [ bo to chyba ruchome jest, dalej nie jestem pewien... ] co gifty robią i czary horrorów.
Albo udajesz niepełnosprytnego, albo kiepsko idzie z czytaniem...
W obu przypadkach słabiutko...
paulinka17 pisze:Ogólnie wstydu nie masz.
Odrzekł mistrz pokory i taktu.
paulinka17 pisze:Edit:
Ależ jesteś mistrzem przemycania głupot w postach! Prawie przytaknąłem, że WE to kiepski paring dla WE. Brawo!
Ależ jesteś mistrzem w... nie... nie jesteś... w niczym =P~
Pograj trochę. Może Ty też zapałasz miłością do WE, którą ukrywałeś od dawien i doznasz oświecenia odkrywając jak i z czym się gra WE. Przyzwyczaiłem się do takich ekspertów... Będziesz kolejnym.

Abandoned

ODPOWIEDZ