Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Loizok »

Aż dziwne, że Woch i VC nigdy nie pojawiły się w starterach

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Właśnie dlatego nie chciałbym zielonych, bo to się przewija ciągle ;)

Fajnie by było zobaczyć coś nie mainstreamowego, jak jakieś Bestie, WE, DE, TK czy Ogry ;)
Bo ileż można mielić w starterach te same armie :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Ja bym się plotkami nie sugerował, są średnio trafione. Miały być Blood Angels vs Orki w starterze do 40k - a tu przedruk dark vangence i coś a'la starter space wolves vs orks. Może się wszystko wydarzyć i zaskoczą nas jak ze skavenami w podstawce do 8ki :D

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

fajnie by bylo jakby po prostu dali cos nowego, cos czego jeszcze nie bylo xD

np vampiry vs demony xD
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

#-o
heh nonsens

proponuje Wampiry z Tomb Kingami
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Murmandamus pisze:#-o
heh nonsens

proponuje Wampiry z Tomb Kingami
czemu? chaos chce opanowac caly swiat, nie szuka kolegow. przyjdzie w koncu czas na vampiry...

dosc dawno temu, na ulthuan.net zrobili kampanie posuniętą w latach bardzo do przodu. (zajebista byla, mialo sie armie, bohatera, doswiadczenie i tak dalej)
historia przedstawiala sie nastepująco...bo fluff byl do niej napisany dosyc pokaźny, podobno na podstawie jakis tam ksiazek....
malekith z demonami najechal na ulthuan i go zdobyl. w trakcie walk razem z tyrionem ginie. ginie równiez morathi. reszta elfów ucieka okrętami do lizardmenów.
brak doswiadczenia Delfow z monolitami które wsysały wiatry magii chaosu spowodował ze chaos stał sie potężny. Sam najechal na naggaroth zdobywając go, reszta Delfow broni sie na ulthuanie. chaos w tym czasie nejezdza rowniez na stary swiat
imperium juz nie ma. wood elfow juz nie ma, bretonii juz nie ma, wszystko zdobyte oprócz vampirów wlasnie i skavenow.
kampania była zajebista i sam osobiście czekam na rozwoj historii w swiecie warhammera...

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

SoCiu pisze:Ja bym się plotkami nie sugerował, są średnio trafione. Miały być Blood Angels vs Orki w starterze do 40k - a tu przedruk dark vangence i coś a'la starter space wolves vs orks. Może się wszystko wydarzyć i zaskoczą nas jak ze skavenami w podstawce do 8ki :D
to nie jest zaden przedruk.
Sanctus Reach to jest cos w stylu kampani. do tego jest to wersja limitowana ktora podobno po jednym nakladzie ma nie byc wznawiana.
btw te figurki w tym zestawie sa naprawde niezle :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Morsereg pisze:
SoCiu pisze:Ja bym się plotkami nie sugerował, są średnio trafione. Miały być Blood Angels vs Orki w starterze do 40k - a tu przedruk dark vangence i coś a'la starter space wolves vs orks. Może się wszystko wydarzyć i zaskoczą nas jak ze skavenami w podstawce do 8ki :D
to nie jest zaden przedruk.
Sanctus Reach to jest cos w stylu kampani. do tego jest to wersja limitowana ktora podobno po jednym nakladzie ma nie byc wznawiana.
btw te figurki w tym zestawie sa naprawde niezle :)
Mimo że są tylko 2 nowe modele, to cena jakbyś miał to osobno kupić wychodzi gdzieś 660 PLN, czyli masz 2 armię w cenie jednej, co jest jak na GW dość niespotykane, może oznaczać światełko w tunelu jeśli chodzi o przyszłe zestawy/kampanie itp.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Najważniejsze w tym zestawie to jest to że są to normalne boxy wsadzone w większe pudło. Więc są wszystkie ramki z uzbrojniem itd. Także może kiedyś i battle dostanie fajne pudła ...

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

lol - "GW miało naprawdę dobry rok... możecie się z tym nie zgadzać widząc wyniki finansowe ale realizujemy politykę która ma prowadzić do długoterminowego wzrostu..."

Ja takie rzeczy nazywam " oderwaniem od rzeczywistości " i mydleniem udziałowcom oczu. :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Problem jest taki że jak GW będzie dalej prowadziło tą "politykę wzrostu" to może się okazać że po bankructwie, a raczej brakiem środków operacyjnych nikt tego gniota nie będzie chciał kupić bo konkurencja będzie lata świetlne do przodu(patrz Privateer Press w kilka lat wypracowało sobie markę i udział w rynku US,którą GW budowała od 30 lat). Mimo wszystko lubie WFB i WH40k :).

Bjouy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Bjouy »

SoCiu pisze:Problem jest taki że jak GW będzie dalej prowadziło tą "politykę wzrostu" to może się okazać że po bankructwie, a raczej brakiem środków operacyjnych nikt tego gniota nie będzie chciał kupić bo konkurencja będzie lata świetlne do przodu
Może Disney by ich kupił, oni wszystkich kupują. Potem tylko, śladem marvellowskiego Thora, Sigmar zmieni płeć i będzie kolejną księżniczką disneya.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Szef Privat Press jest niewiarygodnym wizjonerem pooglądajcie go na YouTubie. Jeśli chodzi o podział rynku w US w 2 lata PP przegoniło GW.
Ja tylko chcę nowej dobrej edycji batlla - tej edycji i tego co z tą grą w Polsce zrobiło ETC mam tak dość że jak o tym myślę to chce mi się rzygać :(
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Bjouy pisze:oże Disney by ich kupił, oni wszystkich kupują. Potem tylko, śladem marvellowskiego Thora, Sigmar zmieni płeć i będzie kolejną księżniczką disneya.
Obrazek
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

każdy bawi się jak mu się podoba
widać większości się ETC podoba z takich czy innych powodów, ale to chyba rozmowa na inny temat

najwyżej przyjdzie opchnąć trochę figurek na świat zachodni i pójść szukać innych rozwiązań bitewnych :-)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Kordelas pisze:
Bjouy pisze:oże Disney by ich kupił, oni wszystkich kupują. Potem tylko, śladem marvellowskiego Thora, Sigmar zmieni płeć i będzie kolejną księżniczką disneya.
Obrazek
Obrazek
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Ja tylko chcę nowej dobrej edycji batlla - tej edycji i tego co z tą grą w Polsce zrobiło ETC mam tak dość że jak o tym myślę to chce mi się rzygać

Za dużo chcesz. 40k bardzo ucierpiało ostatnio właśnie z powodu nowych zasad i większego zaintersowania GW.
Ostatnio miałem (nie)przyjemność czytać rulebook do 7 ed wspomnianego systemu. Sory bardzo ale podręcznik do 3 ed wh40k był dużo lepszy ba nawet był lepiej styltycznie napisany. Myślę że 9ed battla będzie badziewna z postego powodu oni robią zawsze krok w bok, a nie do przodu. IMHO system powinien łatać luki i uchybienia z poprzednij edycji, a nie pisać zasady i "dziury zasadowe" od nowa.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Byqu pisze:
Kordelas pisze:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Konkurencja nas przegania, tracimy miejsce lidera w branży bitewniaków, ciągle podwyższamy ceny i na okrągło wprowadzamy jakieś dziwne zmiany, totalnie nie słuchamy community, tracimy setki baksów a nasze akcje systematycznie spadają, ogólnie jesteśmy w ciemnym zadzie... ale to był dobry rok :D Normalnie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać, czy kogoś w rzyć kopnąć.
Obrazek

ODPOWIEDZ