Ponadto dlaczego nie wrzuciłeś storm bannera?• Rat Swarm units, Giant Rat units, Warlock Engineers, max 3 each
Rozpiski Szczurze
Moderator: Hoax
Re: Rozpiski Szczurze
Masz za dużo inżynierów na ograniczenia euro:
Witam wszystkich. Po kilku latach przerwy od szczurów znowu mam chęć coś pograć Ma być fajnie i przyjemnie z możliwością ugrania jakiś wyników. Chciałbym też odejść od standardu, którym grałem. Stąd też taki dziwaczny twór. Co sądzicie?
Grey Seer (Obsidian Lodestone, Power Scroll) 320
Warlord on Bonebraker (GW, shield, World's Edge Armour, Talisman of Preservation, Skalm) 264
Worlock Engineer (lvl 1, DS) 90
Chieftain (shield, Sacred Standard of the Horned Rat) 142
Chieftain (GW, Armour of Destiny) 99
Assassin (Potion of Strength, Weeping Blade) 170
30x Clanrats (FCG, shield) 155
40x Slaves (Musician) 82
40x Slaves (Musician) 82
40x Stormvermin (FCG, shield, Grand Banner of Clan Superiority) 375
5x Gutter Runners (Sling, Poison) 90
WLC 90
Hellpit Abomination (spikes) 250
Grey Seer (Obsidian Lodestone, Power Scroll) 320
Warlord on Bonebraker (GW, shield, World's Edge Armour, Talisman of Preservation, Skalm) 264
Worlock Engineer (lvl 1, DS) 90
Chieftain (shield, Sacred Standard of the Horned Rat) 142
Chieftain (GW, Armour of Destiny) 99
Assassin (Potion of Strength, Weeping Blade) 170
30x Clanrats (FCG, shield) 155
40x Slaves (Musician) 82
40x Slaves (Musician) 82
40x Stormvermin (FCG, shield, Grand Banner of Clan Superiority) 375
WLC 90
Hellpit Abomination (spikes) 250
Nein nein nein nein...
Z abomy wywal spajki - to na pewno.
Na chieftainie zamień GW na halabardę - to też na pewno.
Poza tym to on ma trzymać lodestona, a seer chce mieć warda.
Combo ze sztandarami warte spróbowania, ale Storm Bannera będzie brakować. Poza tym ja bym pomyślał o czymś z puli flamingi/armour piercing.
Poza po co te clanraty?
Z abomy wywal spajki - to na pewno.
Na chieftainie zamień GW na halabardę - to też na pewno.
Poza tym to on ma trzymać lodestona, a seer chce mieć warda.
Combo ze sztandarami warte spróbowania, ale Storm Bannera będzie brakować. Poza tym ja bym pomyślał o czymś z puli flamingi/armour piercing.
Poza po co te clanraty?
A co myślicie o rozpie na 2800 Open? Pod Silesiana.
Jako, że jeszcze nie grałem na taki format OPEN, proszę o rady i wytknięcie błędów;)
Jako, że jeszcze nie grałem na taki format OPEN, proszę o rady i wytknięcie błędów;)
1 Grey Seer @ 505.0 Pts
General; Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
Skalm [30.0]
1 Screaming Bell @ [200.0] Pts
1 Chieftain @ 122.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Battle Standard
Storm Banner [50.0]
1 * Assassin @ 170.0 Pts
2ndWeapon; Throwing Stars
Weeping Blade [30.0]
Potion of Strength [20.0]
1 Warlock Engineer @ 120.0 Pts
Magic Level 2
Warp-Energy Condenser [20.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 125.0 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 Warlock Engineer @ 65.0 Pts
Brass Orb [50.0]
9+6 Gutter Runners @ 162.0 Pts + 108.0 Pts
2x1 Warp-lightning Cannon @ 2x90.0 Pts
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
1 Hellpit Abomination @ 235.0 Pts
35+1 Stormvermin @ 322.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; FCG
Razor Standard [45.0]
9+1 Night Runners @ 148.0 Pts
2ndWeapon; Sling; Throwing Stars; Tunnel Team; Nightleader
20 Clanrats @ 102.0 Pts
Light Armour; Shields; Standard; Musician
2x31 Skavenslaves @ 2x64.0 Pts
Slave Musician
Models in Army: 146
Total Army Cost: 2787.0
Clanraty, tylko żeby zwiększyć ilość sztandarów, bo B&G jest.
weź 3x5 gutersow reszta to standard jak chce sie wygrac tak to sie układa
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
A co sądzicie o rozpie na 3k? ETC + Special
1 Queek Head-Taker @ 734.0 Pts
General; Stormvermin bodyguard
#Dwarf Gouger [0.0]
#Warp-shard Armour [0.0]
36 Stormvermin bodyguard @ [519.0] Pts
FCG
Storm Banner [50.0]
1 Grey Seer @ 290.0 Pts
Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
Warpstone Token [15.0]
1 Chieftain @ 117.0 Pts
Obsidian Lodestone [45.0]
Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Magic Level 2
Brass Orb [50.0]
1 * Assassin @ 170.0 Pts
Weeping Blade [30.0]
2x1 Doomwheel @ 2x150.0 Pts
3x6 Gutter Runners @ 3x108.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
40 Plague Monks @ 335.0 Pts
FCG
Plague Banner [30.0]
2x40 Skavenslaves @ 2x86.0 Pts
Slave Musician; Pawleader
27 Skavenslaves @ 60.0 Pts
Models in Army: 199
Total Army Cost: 2992.0
one maja 5 suily po to zebys dal im AP:)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
No to mają;)
1 Queek Head-Taker @ 734.0 Pts
General; Stormvermin bodyguard
#Dwarf Gouger [0.0]
#Warp-shard Armour [0.0]
36 Stormvermin bodyguard @ [514.0] Pts
FCG
Razor Standard [45.0]
1 Grey Seer @ 320.0 Pts
Magic Level 4
Power Scroll [35.0]
Obsidian Lodestone [45.0]
1 Chieftain @ 122.0 Pts
Storm Banner [50.0]
Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Magic Level 2
Brass Orb [50.0]
1 * Assassin @ 170.0 Pts
Weeping Blade [30.0]
2x1 Doomwheel @ 2x150.0 Pts
3x6 Gutter Runners @ 3x108.0 Pts
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
36 Plague Monks @ 307.0 Pts
FCG
Plague Banner [30.0]
2x40 Skavenslaves @ 2x86.0 Pts
29 Skavenslaves @ 64.0 Pts
Models in Army: 197
Total Army Cost: 2998.0
Ajajaj, jakoś go nie zauważyłem W tym wypadku faktycznie, aż się proszą o Razorka
EDIT: Panowie, co byście powiedzieli na cuś takiego na format krakowski? Ograniczenia tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=45518
Warlock Engineer @ 150.0 Pts General; Magic Level 2; Doom Rocket; Warp-Energy Condenser
Warlock Engineer @ 15.0 Pts
Chieftain @ 120.0 Pts Heavy Armour; Battle Standard; Charmed Shield; Talisman of Preservation
40 Stormvermin @ 355.0 Pts FCG; Storm Banner
40 Skavenslaves @ 82.0 Pts Slave Musician
5 Giant Rats @ 23.0 Pts Packmaster
8 Gutter Runners @ 144.0 Pts Poisoned Attacks; Sling; Snare-Net
10 Poisoned Wind Globadiers @ 130.0 Pts Bombardier; Death Globe
Hellpit Abomination @ 250.0 Pts Warpstone Spikes
Warp-lightning Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 158
Total Army Cost: 1600.0
EDIT: Panowie, co byście powiedzieli na cuś takiego na format krakowski? Ograniczenia tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=45518
Warlock Engineer @ 150.0 Pts General; Magic Level 2; Doom Rocket; Warp-Energy Condenser
Chieftain @ 120.0 Pts Heavy Armour; Battle Standard; Charmed Shield; Talisman of Preservation
40 Stormvermin @ 355.0 Pts FCG; Storm Banner
5 Giant Rats @ 23.0 Pts Packmaster
10 Poisoned Wind Globadiers @ 130.0 Pts Bombardier; Death Globe
Hellpit Abomination @ 250.0 Pts Warpstone Spikes
Warp-lightning Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 158
Total Army Cost: 1600.0
Let the River of Blood flow...
Mysle ze wpadlem dzis na najlepsza rozpiske ever forvere, blyskotliwa, genialna, idealna, z taka rozpiska thanqoul podbilby Nuln a nie musial udawac przed rada Trzynastu że odniosl jakis sukces. Odszedlem od standardów, odszedlem od szczurzych korzeni ta wspaniala idea zostala m izeslana przez Samego Rogatego!
Ale nic wam nie powiem zazdrośni futrzasci ninazarci ambicji chwaly bogactw i slawy konkurencji , zwyeciestwo bedze moje moje!
Co do rozpy zamien globadirow na cos grywalnego i nie udawaj ze bsb cokolwiek przezywa tylko daj mu dyscypline i za 45 golego chieftaina generala
Ale nic wam nie powiem zazdrośni futrzasci ninazarci ambicji chwaly bogactw i slawy konkurencji , zwyeciestwo bedze moje moje!
Co do rozpy zamien globadirow na cos grywalnego i nie udawaj ze bsb cokolwiek przezywa tylko daj mu dyscypline i za 45 golego chieftaina generala
No i zuch. Jak chcesz, możemy poudawać że nas to interesuje Tylko uważaj bo jak Cię przekonamy do jej ujawnienia to faktycznie będziesz musiał tę rozpiskę wykminić-Qc- pisze:Mysle że [...] moje!
@Opos: Ja elektrykowi dałbym DS i RRoR. Koniecznie wywal siatki z gutterów. Globy jak muszą być to niech będą ale 2x5 i bez zbędnych bajerów. Za zaoszczędzone 30pkt zmień giant raty na swarmy.
Ciekawość rozbudziłeś-Qc- pisze:Mysle ze wpadlem dzis na najlepsza rozpiske ever forvere, blyskotliwa, genialna, idealna, z taka rozpiska thanqoul podbilby Nuln a nie musial udawac przed rada Trzynastu że odniosl jakis sukces. Odszedlem od standardów, odszedlem od szczurzych korzeni ta wspaniala idea zostala m izeslana przez Samego Rogatego!
Co do rozpy, chciałbym, żeby ten kloc stormów mógł się z czymś pobić... Hmm, racja, na takich szczurach mniej stracę
Hoax, siatki zostają, za bardzo je lubię. ASv 6+, obniżenie Ws i In przeciwnika, najczęściej gram na Elfy, więc się przydaje, chociażby przeciw Shadom Globki ostatnio testuję, raz się sprawdzają, raz ni, taki szczurzy standard Na co byś proponował? Opcja 2x5 brzmi ciekawie, swarmy również
Let the River of Blood flow...
Będziesz jeszcze prosił o gutersów o nieczysty! to Ci globki wezmę! A rozpiske zobaczycie na masterze ETC jak bedzie i jak sie modele pomalująHoax pisze:...
grałem szczurami na male punkty, te krakowskie 1600 i powiem tak - aboma, WLC spoko, reszta zlozona jak u CIebie totalnie nie chciala mi grać
Ja bym probowal spory klocek monków (wiecej celów na te punkty) może z furą (sa gutersi stormbanner Twoje wlasne działo), albo bez fury ale 2x2 levl z plagi i napierać.
Tutaj odbijesz się od snajperek (na nie powinienes miec dyscypline i gienka z ld6 i mr3), slavy może 2x20 a na herosów klocek clanbraci.
To tak generalnie żeby Ci ten defens zboostowac to weź sobie jeszcze jezzaile. pasują, a na male punkty robią wieksze wrażenie (sciagając np 2 warlocki kasujesz ich 40% ze stołu ) no i przydadza sie na czolg na czolg nie amsz totalnie nic