Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
słuchajcie czy w takiej armii BT to obowiązkowo czy moze sami heraldzi wystarcza?
Przede wszystkim polecam Ci odrazu grac format EURO czyli na 2400ptk z uscisleniami. Ulatwi Ci to gre po klubach/turniejach.
Co do heraldow to w demonach one sa poprostu gowniani i lepiej jednak miec Great Deamona.
Bloodek to jedyny Twoj ofensywny impact z duza sila, wiec jak sie upierasz przy mono khorne to must have. Jednak na Twoim miejscu bym zainwestowal w SG. Ponizej rozpiska mono khorna (ale ta 11tke letterow bym zamienil jednak na pinki a heralda khorna na dyskowca )
----------------------------------------------------------------------------------
Unnamed2400 Pts - Daemons of Chaos Army
1 Bloodthirster @ 500.0 Pts
General; 2ndWeapon; Heavy Armour
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
1 Herald of Khorne @ 185.0 Pts
Battle Standard; Greater Locus of Fury; Frenzy
28 Bloodletters of Khorne @ 451.0 Pts
Standard; Musician
Banner of Swiftness [15.0]
1 Bloodreaper @ [10.0] Pts
11 Bloodletters of Khorne @ 154.0 Pts
1 Skull Cannon of Khorne @ 135.0 Pts
Bloodletter crew
2 Bloodletter Crew @ [0.0] Pts
1 Soul Grinder of Khorne @ 315.0 Pts
Daemonbane Claw; Phlegm Bombardement; Daemon of Khorne
5 Chaos Furies of Khorne @ 70.0 Pts
Daemon of Khorne
Daemon of Khorne
5 Flesh Hounds of Khorne @ 165.0 Pts
Ambushers
4 Bloodcrushers of Khorne @ 355.0 Pts
Standard; Musician
1 Bloodhunter @ [10.0] Pts
5 Juggernaut of Khorne @ [0.0] Pts
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2400.0
----------------------------------------------------------------------------------
Ewentualnie:
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
27 Bloodletters of Khorne @ 437.0 Pts
Standard; Musician
11 Bloodletters of Khorne @ 164.0 Pts
Musician
Daemon of Khorne
Daemon of Khorne
4 Bloodcrushers of Khorne @ 360.0 Pts
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
Standard; Musician
1 Soul Grinder of Khorne @ 305.0 Pts
Phlegm Bombardement; Daemon of Khorne
Bloodletter crew
Models in Army: 52
Total Army Cost: 2396.0
Mono Nurgle ugrasz napewno wiecej bo nie dosc ze ma fajny lore, to i jednostki ciekawe (moje ukochane drony ). Jak sie zdecydujesz na mono nurgle to:
1 Daemon Prince of Nurgle @ 505.0 Pts
Nurgle Prince; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]
1 Herald of Nurgle @ 195.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Nurgle; Battle Standard; Greater Locus of Fecundity
30 Plaguebearers of Nurgle @ 448.0 Pts
Standard; Musician
1 Plagueridden @ [10.0] Pts
11 Plaguebearers of Nurgle @ 153.0 Pts
Musician
3 Beasts of Nurgle @ 180.0 Pts
1 Beasts of Nurgle @ 60.0 Pts
5 Plague Drones of Nurgle @ 300.0 Pts
Plague Proboscis
5 Rot Fly @ [0.0] Pts
Plague Proboscis
5 Rot Fly @ [0.0] Pts
5 Chaos Furies of Nurgle @ 70.0 Pts
Daemon of Nurgle
Models in Army: 66
Total Army Cost: 2391.0
Pozdrawiam,
Marek.
Co do heraldow to w demonach one sa poprostu gowniani i lepiej jednak miec Great Deamona.
Bloodek to jedyny Twoj ofensywny impact z duza sila, wiec jak sie upierasz przy mono khorne to must have. Jednak na Twoim miejscu bym zainwestowal w SG. Ponizej rozpiska mono khorna (ale ta 11tke letterow bym zamienil jednak na pinki a heralda khorna na dyskowca )
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
1 Herald of Khorne @ 185.0 Pts
Battle Standard; Greater Locus of Fury; Frenzy
28 Bloodletters of Khorne @ 451.0 Pts
Standard; Musician
11 Bloodletters of Khorne @ 154.0 Pts
Bloodletter crew
1 Soul Grinder of Khorne @ 315.0 Pts
Daemonbane Claw; Phlegm Bombardement; Daemon of Khorne
Daemon of Khorne
Daemon of Khorne
5 Flesh Hounds of Khorne @ 165.0 Pts
Ambushers
Standard; Musician
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2400.0
Ewentualnie:
Greater Gift [50.0]
Greater Gift [50.0]
27 Bloodletters of Khorne @ 437.0 Pts
Standard; Musician
11 Bloodletters of Khorne @ 164.0 Pts
Musician
Daemon of Khorne
Daemon of Khorne
4 Bloodcrushers of Khorne @ 360.0 Pts
Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
Standard; Musician
1 Soul Grinder of Khorne @ 305.0 Pts
Phlegm Bombardement; Daemon of Khorne
Bloodletter crew
Models in Army: 52
Total Army Cost: 2396.0
Mono Nurgle ugrasz napewno wiecej bo nie dosc ze ma fajny lore, to i jednostki ciekawe (moje ukochane drony ). Jak sie zdecydujesz na mono nurgle to:
1 Daemon Prince of Nurgle @ 505.0 Pts
Nurgle Prince; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Daemonic Flight
Greater Gift [50.0]
1 Herald of Nurgle @ 195.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Nurgle; Battle Standard; Greater Locus of Fecundity
30 Plaguebearers of Nurgle @ 448.0 Pts
Standard; Musician
1 Plagueridden @ [10.0] Pts
11 Plaguebearers of Nurgle @ 153.0 Pts
Musician
1 Beasts of Nurgle @ 60.0 Pts
Plague Proboscis
5 Rot Fly @ [0.0] Pts
Plague Proboscis
5 Rot Fly @ [0.0] Pts
5 Chaos Furies of Nurgle @ 70.0 Pts
Daemon of Nurgle
Models in Army: 66
Total Army Cost: 2391.0
Pozdrawiam,
Marek.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2014, o 17:20 przez Tirit, łącznie zmieniany 1 raz.
nie. jest to najgorszy mono-bog, ktory poprzez strate fazy magii (i tak na prawde w duzej mierze antymagii co jest wazniejsze) nie bedzie dawal rady.Kuras pisze:Witam jestem dalej na poszukiwaniu swojej armii powiedzcie mi czy mono khorne jest wartym uwagi pomysłem?
kazda inna mono armia jjuz jest grywalna.
Slaa w sumie tez sobie jakos nieszczegolnie wyobrazam z ich pozal-sie-boze-przeplaconymi rydwanami. Generalnie roznorodnosc a raczej jej brak jednostek wewnatrz poszczegolnych bogow powoduje ze trudno zlozyc cos sensownego ala mono (poza nurglem). Nawet mono tzeentch wymaga od gracza ogromnego doswiadczenia i w duzej mierze szczescia niestety DoCh to nie samograj jak WoCh
Hej chłopaki jak działa wam soulgrinder? jak składacie i czy gra sensownie?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Tirit pisze:Najlepiej jak bys go zapytal o to a nie pisal offtopicowe posty.Grolshek pisze:Ciekawe co na to Wokrze by powiedziałTirit pisze:Jest za drogi i blokuje sloty cannona/much.
Kiepski dzień ? Słonko przygrzało ? Wody się napij.
Wracając do tematu. Wokrze gra na dwóch grinderach i był 23 na ostatnim masterze. Chrzanienie o słabości grinderów wsadź sobie w...buty.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Co nie dowodzi wogole o zajebistosci tej jednostki. Uwazam ze cannon+muchy to lepsze polaczenie.
Rozwazal bym to bardziej w kategorii 'przypadek potwierdzajacy regule'.
Wystarczy popatrzec na rozpiski reprezentacji krajow. Raptem jedna miala Grindera u siebie. To o czyms
swiadczy.
Rozwazal bym to bardziej w kategorii 'przypadek potwierdzajacy regule'.
Wystarczy popatrzec na rozpiski reprezentacji krajow. Raptem jedna miala Grindera u siebie. To o czyms
swiadczy.
Widzialem wokrze na masterze dlatego pytam ciekawia mnie mozliwosci tego modelu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
miesci sie dzialo, 3 muchy i grinder. brzmi jak wywazona opcja
Trit - ile bitew na nim zagrałes i jak Ci działał. Bo rozumiem ze model masz głeboko wytestowany - poznac po pewności w postach z jaką wydajesz sądy
Idź zobacz do wątku na mono-kornie jak nasza młoda gwiazda błyszczy rozpą na 2k z 4 legalnymi canonami.-Qc- pisze:Trit - ile bitew na nim zagrałes i jak Ci działał. Bo rozumiem ze model masz głeboko wytestowany - poznac po pewności w postach z jaką wydajesz sądy
Ja bym jednego grindera potestował bez kupowania modelu. Część armii nie ma co z nim zrobić. Ale nie grałem więc poradzić nie poradzę. W Wawie tylko Wokrze gra stale ale na dwóch bez działa i much.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Nie wiem po co znow jakies glupie docinki z dupy? nie rozumiem z czym masz problem do mnie.Grolshek pisze:Idź zobacz do wątku na mono-kornie jak nasza młoda gwiazda błyszczy rozpą na 2k z 4 legalnymi canonami.-Qc- pisze:Trit - ile bitew na nim zagrałes i jak Ci działał. Bo rozumiem ze model masz głeboko wytestowany - poznac po pewności w postach z jaką wydajesz sądy
Ja bym jednego grindera potestował bez kupowania modelu. Część armii nie ma co z nim zrobić. Ale nie grałem więc poradzić nie poradzę. W Wawie tylko Wokrze gra stale ale na dwóch bez działa i much.
Grinder dokladnie bedzie tak samo szybko padal od ostrzalu (zarowno maszyn jak i pestek) jak inne duze demony. Obecnie wiekszosc armii ma maszyny ktore stracaja badz bardzo mocno uderzaja w takiego grindera. Z jego podstawka to bedzie problem z ukryciem go za gorka- ale tez nie o to chodzi by go chowac a pchac do CC. Nie musze miec go przetestowanego w 10000 grach by wiedziec jak padaja takie modele - czesto doswiadczylem podobnej sytuacji z Great Demonem.
Zapytalem "jak działa" a nie "co myslicie" o SG. Wiem ze sporo osób na ni mgrało i ich doswiadczenia nie Twoje opinie sa przedmiotem mojego dociekania