Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: PiotrB »

misha pisze:każdy bawi się jak mu się podoba
widać większości się ETC podoba z takich czy innych powodów, ale to chyba rozmowa na inny temat

najwyżej przyjdzie opchnąć trochę figurek na świat zachodni i pójść szukać innych rozwiązań bitewnych :-)

Misha wake up. Większość to nie jest 70 osób które jeżdżą na mastery... Batlle nie jest ,nie był i nigdy nie będzie systemem turniejowym. Po prostu kilkudziesięciu osobom w Polsce którzy wymyślili sobie jakąś koncepcje która w tych warunkach się sprawdza nie chce się niczego zmieniać bo przecież przestali by być w TOPIE! A to jest takie ważne ! :) . Dlatego większość turniejów SINGLOWYCH w Polsce rozgrywana jest w systemie zapożyczonym z drużynówki i nawet bez żadnych zmian .... no lol :) ... ale wiecie co ? Jest coraz więcej osób którym się to nie podoba ... co za tym idzie nawet 70 osób będzie coraz trudniej zebrać na masterze...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Temat niechęci do euro był wałkowany nie raz i nie dwa razy, jeśli idzie o nasze polskie podwórko, to raczej nieprędko cokolwiek się zmieni.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

PiotrB pisze: nie chce się niczego zmieniać bo przecież przestali by być w TOPIE! A to jest takie ważne ! :) .

ja tam się nie znam przerwę krótką miałem ale jakoś nie wydaje mi się aby top się zmienił :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

PiotrB pisze: ... Batlle nie jest ,nie był i nigdy nie będzie systemem turniejowym.
no nie jest, i o czym to świadczy. Graj se przy pifku jak ci pasuje, i daj już spokój z tą krucjatą #-o
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Precz z Preczem! chciałoby się rzec :)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Jeszcze ciepłe:
http://investor.games-workshop.com/2014 ... al-report/
http://investor.games-workshop.com/wp-c ... ebsite.pdf

Prawie spadłem z krzesła :D :
Tom Kirby, chairman and acting CEO of Games Workshop said:
“Games Workshop has had a really good year. If your measure of 'good' is the current financial year's numbers, you may not agree. But if your measure is the long - term survivability of a great cash generating business that still has a lot of potential growth, then you will agree.”

=D>
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Fajna lektura. Czytając całość miałem wrażenie że GW nadal żyje w epoce gdzie jest monopolistą na rynku. Zderzenie z rzeczywistością będzie bardzo bolesne w najbliższych latach :lol2: No i takie perełki
because we enjoy paying ourselves and our owners well
wyjaśniają nieświadomym wszystko 8)

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Steve Jobs once did the same over at heavily litigating Apple. He said they ignored everything that did not lead to 'insanely great products' and that was what made them great. None of the people Apple are suing are trying to do that, so why sue?
porównywanie siebie do Jobs'a to trochę wyrośnięte ego chyba
All of our great new miniatures come from Citadel. It is possible that one day we will sell them direct via 3-D printers to grateful hobbyists around the world.
haha sprzedawanie hobbystom projektów na drukarki 3D za parę lat :) słowo grateful też mnie bawi
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
ŁukaszŻelazek
Mudżahedin

Post autor: ŁukaszŻelazek »

Hmmmm, ciekawe co by zrobił gdyby się dowiedział, że większość tych "grateful" hobbystów raczej nie ma cytadelowych obcążek, pilniczków i nożyka do papieru.

Niech się wezmą za robienie porządnej, grywalnej, zbalansowanej gry a nie
But if it is true we have built a wonderfully efficient cash-generating machine.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

SoCiu pisze: Za dużo chcesz. 40k bardzo ucierpiało ostatnio właśnie z powodu nowych zasad i większego zaintersowania GW.
Ostatnio miałem (nie)przyjemność czytać rulebook do 7 ed wspomnianego systemu. Sory bardzo ale podręcznik do 3 ed wh40k był dużo lepszy ba nawet był lepiej styltycznie napisany. Myślę że 9ed battla będzie badziewna z postego powodu oni robią zawsze krok w bok, a nie do przodu. IMHO system powinien łatać luki i uchybienia z poprzednij edycji, a nie pisać zasady i "dziury zasadowe" od nowa.
ale co masz na myśli ????

bo ale połatali większość dziur z 6 ed :shock: to jeden z najlepiej pod względem zasad napisany RB, ja naliczyłem kilkanaście rzeczy które zasługiwały na zmianę/wyjaśnienie w poprzedniej edycji i ją dostały.
czepiać się można zbyt dużej ilości materiałów (codexy, dataslejty, supplementy, formacje) ale GW nie wydaje źle, wydaje też źle :mrgreen: z dwojga złego niech wydają to będzie z czego wybierać :wink:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Our crops will wither, our children will die piteous
deaths and the sun will be swept from the sky. But is it true?
To brzmi jakby facet przez przypadek spojrzał na fluff i dostał rysę na umyśle.
Because no one seems able to grasp the essential simplicity of what we do there has always been the search for the Achilles heel,
the one thing that Kirby and his cronies have overlooked. These are legion. I run through the list from time to time when someone
says that computer games will be the death of us – they are so much more realistic now! – again. This year it is 3-D printing. Pretty
soon everyone will be printing their own miniatures and where will we be then, eh?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=9&t=37197 :twisted:
Ale pomysł ze sprzedawaniem figurek przez druk 3D to niezły pomysł, o ile uzyskiwane modele byłyby dobre jakościowo.
misha pisze:Cytuj:
Steve Jobs once did the same over at heavily litigating Apple. He said they ignored everything that did not lead to 'insanely great products' and that was what made them great. None of the people Apple are suing are trying to do that, so why sue?

porównywanie siebie do Jobs'a to trochę wyrośnięte ego chyba
Wiesz, Jobs to i tak jest kpina. Facet po prostu był dobrym sprzedawcą i zaczął produkować charakterystycznie wyglądające urządzenia (białe, błyszczące, z zaokrąglonymi rogami - czyli Ford transit), na ogólnodostępnych podzespołach i własnym, hermetycznym systemem. Mimo rażącej niefunkcjonalności (hermetyczność, konieczność wymiany wszystkiego w razie awarii ludzie i tak to kupują ponieważ są modne i absurdalnie drogie - za cenę Maca można mieć lepszy sprzęt. Niektórzy mówią, że Maci są oryginalne (ze swoją ograniczoną paletą kolorów i jednakowym designem) podczas gdy składacze mogą zrobić dowolny, wymyślny przez klienta wzór, nawet kompa w oleju, ponieważ chłodzenie powietrzem jest zbyt mainstreamowe. Innymi słowy, Apple żeruje na nieświadomości szerokich mas ludzkich, kreując swoje produkty na obiekt pożądania, moim zdaniem bezpodstawnie. Dlatego też ludzie dzwonią do mnie później żebrząc o amerykańskie ogryzki (tym samym przygotowując mnie do roli urzędnika państwowego, może nawet premiera), ci zaś, których i tak nie stać chcą chociaż zadowolić się azjatyckim substytutem (Samsungi też są białe i błyszczące, ale przynajmniej mają Androida i są modyfikowalne.

Tymczasem co robi GW? Sprzedaje tani materiał w cenie złota, bo ma logo, podczas gdy AoW zrobi ciekawszą figurkę z lepszego materiału, wyprasza ludzi ze sklepów, jeśli grają w nich modelami konwertowanymi obcymi częściami (hermetyczność), kieruje swoją ofertę do niezorientowanych w hobby żółtodziobów, i głosi wszem i wobec, że ich produkty są najlepsze ze wszystkiego (ktoś może pomyśleć, że każda firma tak mówi, jednak są producenci, którzy mówią "może nie jesteśmy najlepsi, ale na nasze produkty można sobie pozwolić"), podczas gdy na rynku jest pełno ciekawszych wzorów i do tego lepiej wykonanych, ponieważ odlew w żywicy czy metalu pozwala na umieszczenie większej ilości szczegółów i faktyczną trójwymiarowość formy.
Żaba pisze:bo ale połatali większość dziur z 6 ed to jeden z najlepiej pod względem zasad napisany RB, ja naliczyłem kilkanaście rzeczy które zasługiwały na zmianę/wyjaśnienie w poprzedniej edycji i ją dostały.
czepiać się można zbyt dużej ilości materiałów (codexy, dataslejty, supplementy, formacje) ale GW nie wydaje źle, wydaje też źle z dwojga złego niech wydają to będzie z czego wybierać
Jak wydają w formie elektronicznej to zaraz Print Screen i do pdf-a. Jak zrobią na papierze to... Cóż, jako student musiałem wyzbyć się skrupułów na rzecz masywnego zużycia proszku do ksero, bo nie wolno było wynosić większości książek z biblioteki.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ej...oni są naprawdę porąbani...

http://www.games-workshop.com/en-PL/Cod ... id=3620950

edit - to juz nawet żałosne nie jest :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

PiotrB pisze:ej...oni są naprawdę porąbani...

http://www.games-workshop.com/en-PL/Cod ... id=3620950

edit - to juz nawet żałosne nie jest :)
Porąbani to są ci, którzy to kupią :mrgreen: ...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ludzie. Czy już was tak internet zniszczył że nie można pisać bez kobiet lekkich obyczajów ? Motyla noga piszcie jak chcecie mięsa...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Oj tam :)Nie piekliłem się ! Sprawdzamy czy aby nie śpisz ...słyszałem że nawet Ty musisz czasem spać:)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Grolshek nigdy nie śpi. On nie jest człowiekiem. Zrobili go z części zamiennych polskiego moda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Jakby co to czuwam 8-[

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Grolshek pisze:Ludzie. Czy już was tak internet zniszczył że nie można pisać bez kobiet lekkich obyczajów ? Motyla noga piszcie jak chcecie mięsa...
Motyla noga za mało krwista jest w porównaniu do k...y.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Kuba Rozpruwacz też tak twierdził zapewne :lol2:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wg opisu, GW oferuje usługę grand annulus za 750 zł.
Jak ktoś lubi, to zapłaci.

ODPOWIEDZ