Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Hej, jakie jednostki polecacie na początek? Czy warto rozpocząć od batalionu + coś dużego i jakiś bohater? Nie zależy mi raczej na grywalności jednostek, jednakże dobrze by było wiedzieć, jakiego typu oddziałów mieć najwięcej
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Karnosaur jest sliczny ale w kontakcie z armatami to nie poszalejesz a duzo lepszym pomyslem jest kowboj z dolaczonymi skinkami ....zawsze mozesz kupic oddzial kawalerii i sobie zlozyc wlasnych weteranow zwlaszcza ze zaraz wychodzi nowa edycja i kawa moze okazac sie grywalna....latacze sa swietne.kup 3 opakowacia terradonow, wiadro skinkow oraz slana.... jak chcesz duze potwory to polecam stegadona..
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Hej, mam pytanie odnośnie frenzy pterodaktyli. Czy jeśli mam dwa odziały ptaszków i wyznaczę 2 markery na jeden odział wroga to każdy ptaszek w CC dostanie d6 + 2 ataki? Czy po prostu daję 2 markery na inne odziały ,żeby niezależnie w który odział wpadną ptaszki otrzymały d3+1 ataków?
swoją drogą jak to robicie ,żeby wpadły tam gdzie chcecie jak trzeba tych pajaców testowac od 22 cala?
pozdrawiam
swoją drogą jak to robicie ,żeby wpadły tam gdzie chcecie jak trzeba tych pajaców testowac od 22 cala?
pozdrawiam
Ta druga opcja, dajesz żaby na dwa oddziały. A żeby wpadały w to, w co chcesz, to albo trzymasz je blisko Slana i czekasz aż przeciwnik podejdzie, albo lecisz w przód, tylko ustawiasz je przodem do krawędzi stołu (i poza zasięgiem szarż...), żeby nie miały wroga w polu widzenia. Ale lepiej niech się wypowie ktoś, kto lepiej sobie radzi z rippami, bo nie czuję się kompetentna
To co napisalas brzmi dobrze.
Choc rzeczywistosc rzeczywistoscia, a prawda jest, ze jesli sie chce zeby rippery cos zrobily to niestety trzeba sie liczyc z oblanym testem frenzy.
Choc rzeczywistosc rzeczywistoscia, a prawda jest, ze jesli sie chce zeby rippery cos zrobily to niestety trzeba sie liczyc z oblanym testem frenzy.
Nie bo nie - podrecznik zasady. Jedynie kto moze i to tak poloficjalnie moze tiktak dobswojego oddzialu terkow.
Nie mozna reformowac, ale wheelowac jak najbardziej.
2x4 ripery i chamy, albo 4 4 3 z champem ripy