DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
- White Lion
- Kretozord
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
Ja uważam pomysł za bardzo dobry i podpisuję się pod nim "czterema łapami".
Wiem, że to jest w zwyczaju polskiego battla ale sytuacje na turnieju gdzie np. jeden gracz gra przeciw 4 innym którzy razem siedzą i radzą jak to go pojechać są dość irytujące.
Sam zarówno grając jak i prowadząc turnieje stanowczo rozganiam takie grupki.
Gra w battla to też popełnianie i wykorzystywanie błędów przeciwnika i głupi komentarz lub wprost podpowiedź innego gracza może bardzo dużo zmienić w bitwie i dlatego uważam że oficjalne granie 1na1 + 3min konsultacji z kapitanem jest dobrym pomysłem.
Wiem, że to jest w zwyczaju polskiego battla ale sytuacje na turnieju gdzie np. jeden gracz gra przeciw 4 innym którzy razem siedzą i radzą jak to go pojechać są dość irytujące.
Sam zarówno grając jak i prowadząc turnieje stanowczo rozganiam takie grupki.
Gra w battla to też popełnianie i wykorzystywanie błędów przeciwnika i głupi komentarz lub wprost podpowiedź innego gracza może bardzo dużo zmienić w bitwie i dlatego uważam że oficjalne granie 1na1 + 3min konsultacji z kapitanem jest dobrym pomysłem.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
może z racji nieposiadania niegrającego coacha przez większość jak nie wszystkie teamy, rozważyć wydłużony czas konsultacji? to problem drużyny jak go wykorzystają i że kapitan może niedograć bitwy, a zapewni, przynajmniej wg mnie, mniejsze spinanie się o te 3 minuty. Zróbmy 10. Jak kapitan może poświęcić 40 minut swojego czasu to jego problem.
p.s. Polecam też graczom mierzenie czasu, jak robi kilku-nastu graczy już teraz. Apkę na telefon ściągniecie w 10 sekund, a macie podkładkę pod czas spędzany na graniu i spędzany na kupie fajku wódce i okazjonalnym tańczeniu...
p.s. Polecam też graczom mierzenie czasu, jak robi kilku-nastu graczy już teraz. Apkę na telefon ściągniecie w 10 sekund, a macie podkładkę pod czas spędzany na graniu i spędzany na kupie fajku wódce i okazjonalnym tańczeniu...
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Jest jakas specjalna apka do tego? Jak sie zwie czy to po prostu "stoper " ?
Wydłużenie czasu konsultacji do aż dziesięciu minut uważam za zbędne. 3 minuty to aż nadto ile potrzeba do konsultacji. To chyba nie ma być złożone ustalanie strategii na resztę bitwy. Kapitan nie będzie miał aż takiego luzu czasowego, by poświęcić do 40 minut( choć to w sumie juz jego problem, bo on będzie wiedział ile może poświęcić czasu) Dokładając jednak obowiązek dostarczenia wyników może się okazać, że nie znajdzie czasu na dokończenie bitwy.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Ziemko pisze:Jest jakas specjalna apka do tego? Jak sie zwie czy to po prostu "stoper " ?
Tak Ziemko na iphone'a też jest
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Wpłaty:
XIII Kohorta
SS I
Moria ADF
Ósma Bila II
Prawy Kieł
Szybki Szpil For The Win
JH I
Legion
Inkwizytor
Moria Lublin
Ósma Bila
Octopussy
Włocławek
Gamonie
BWT
SS II
JH II
Rogaty Szczur -85 kg
Rogaty Szczur +85 kg
Drobne Wałeczki
SNOT
Front Wschodni
Leming Party
Legion Ciupaga
Ordin
Lewa Flanka
Wschodnia Flanka
XIII Kohorta
SS I
Moria ADF
Ósma Bila II
Prawy Kieł
Szybki Szpil For The Win
JH I
Legion
Inkwizytor
Moria Lublin
Ósma Bila
Octopussy
Włocławek
Gamonie
BWT
SS II
JH II
Rogaty Szczur -85 kg
Rogaty Szczur +85 kg
Drobne Wałeczki
SNOT
Front Wschodni
Leming Party
Legion Ciupaga
Ordin
Lewa Flanka
Wschodnia Flanka
Ostatnio zmieniony 11 sie 2014, o 08:55 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
1) Nie, jest to w dokumencie w moim podpisie.JaceK pisze:1) Co jeżeli spóźnienie wynika z kolejki do zgłoszeń wyników?
2) Czy jak zawsze skończy się na tym, że karne punkty będą później kasowane za "dobre sprawowanie"?
3) Czy pytanie o podstawowe zasady armii, z którą grało się na tym turnieju kilka razy (a pewnie i wiele razy wcześniej) też będzie karane?
2) Nie potrafię dobrze odpowiedź na tę pytanie. Poprawi je proszę.
3) Masz być przygotowany ze swojej armii oraz podręcznika. Nie musisz znać nawet FAQ, aczkolwiek warto. Pytania o armie, której nie znasz zadajesz przeciwnikowi, jak on nie wie i pyta nas to my ocenimy co dalej.
1) Zależy od scenariusza jaki jest przy stole. Ciężko mi odpowiedzieć czy będzie to ostrzeżenie czy poważniejsza kara. Sędzia równie dobrze może zmienić sytuację na stole. Czas na dyskusję z sędzią nie jest rekompensowany. Jeśli jakiś gracz będzie nadużywał tej zasady będzie odpowiednio ukarany.JaceK pisze:1) Jestem świadkiem takiej sytuacji. Wołam sędziego. Praktyka i wieloletnie doświadczenia mówią mi tyle, że sędzie da co najwyżej ostrzeżenie, a ja stracę czas bitwy na kłótnię, za co mogę później otrzymać punkty karne. Pytanie więc czy czas, który stracę na wykorzystanie powyższego zapisu będzie doliczany do czasu bitwy?Lidder pisze:Poważnie podchodzimy do tematu i prosta podpowiedź o rozproszeniu czaru może skończyć się wynikiem 20:0.
2) Czy wlicza się pod ten paragraf wyjścia "na kupę" i "na fajkę"?
3) Czy rzucanie kostkami w ramach bitwy kolegi z drużyny też pod to podpada? Mam nadzieję, że nie, ale...?
2) Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do swojego przeciwnika i czasu jaki poświęca na grę powinien to zgłosić. Sędzia liniowy oceni wtedy to ile grał i zostanie podjęta decyzja.
3) Jeśli gracie cały czas we 3. 2 gra, 1 rzuca to potem wychodzenie z pretensjami, że rzut się nie liczy jest trochę dziwny. Wszystko to kwestia dogadania i jeśli na coś przeciwnik się nie zgadza to jest problem. W tym przypadku będzie on rozwiązany "rzucasz za siebie".
Nie wiem skąd te oburzenie? Na singlu, też zabieracie komuś 20 minut z gry bo macie non-stop do niego pytania? Rozumiem strach przed nieznanym i nie powoływałbym się na to, że to jest na ETC. Jest tam wiele rzeczy, które nie działa, ale ta akurat działa. A jeśli chodzi o konsultacje to zajmują one średnio 10 sekund pod koniec gry lub 2 minuty przed grą. O dziwo, gracze, którzy nie pełnią roli kapitana też potrafią myśleć i potrzebują tylko zgody lub rady.
Chodzi o to czy rzeczywiście będziecie tak konsekwentni jak to opisujecie? Też mnie to interesuje. Liczę, że tak.Lidder pisze:
2) Nie potrafię dobrze odpowiedź na tę pytanie. Poprawi je proszę.
Nie odpowiadaj ,bo i tak rzeczywistość musi to pokazać, nie Wasze zapewnienia.
Na turnieju się przekonamy.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
W wbrew pozorom nie jest prosto zebrać 5 osób które będą miały na 100% czas na granie. Myślę że sporo drużyn jest w tej sytuacji i zgłoszą się do 15tego. Niestety w pewnym momencie figurki < życie , a szkoda .
Ostatnio zmieniony 5 sie 2014, o 11:00 przez SoCiu, łącznie zmieniany 1 raz.
- White Lion
- Kretozord
pewnie się zbierze 35+ drużyn.
Na liście nie widzę jeszcze Progresora Radom który na pewno wystawia 1 drużynę, brak też Lewej Flanki z Mielca która wystawia 1 lub 2 drużyny.
Na liście nie widzę jeszcze Progresora Radom który na pewno wystawia 1 drużynę, brak też Lewej Flanki z Mielca która wystawia 1 lub 2 drużyny.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
my jesteśmy "nowi" młodzi" no i z nami wygra pewnie każdy team więc bez paniki...Mapet pisze:24 składy; 120osób; i same stare mordy
a gdzie nowi, młodzi, tacy z którymi można wygrać ?
Kaleson, pominąłeś XIII w ostatnim zapisie, także jest pewnych już przynajmniej 25 drużyn.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..