Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
Proste pytanie - jak wkładam oddziałowi Vanguarda z Strollaz rune to normalnie mogę wstawiać do tego oddziału heroesów? Swoją drogą w tej edycji zgubiła się Rune of Brotherhood, czy mi sie wydaje - czyli teraz nasi górnicy są skazani na samotność?
Czy Grimm Burloksson może pozwolić na przerzut trafień jednostce IronDrake`ów lub Rangerów?
Z zapisu wynika, że w zasadzie tak: "Models in the unit can re-roll any missed To Hit Rolls".
A wcześniej: "(...) On a 2+ Grimm can bestow one of following rules on a single friendly unit"
Ale już w kontekście tego zapisu:
"The unit`s of Dwarf crossbows and Dwarf handguns increase their maximum range by 2D6"
mogło by wynikać, że ów przerzut dotyczy także wyłacznie kuszników i strzelców.
Przy czym nie jest zapisane literalnie, więc niekoniecznie wynika.
Pomysły?
Z zapisu wynika, że w zasadzie tak: "Models in the unit can re-roll any missed To Hit Rolls".
A wcześniej: "(...) On a 2+ Grimm can bestow one of following rules on a single friendly unit"
Ale już w kontekście tego zapisu:
"The unit`s of Dwarf crossbows and Dwarf handguns increase their maximum range by 2D6"
mogło by wynikać, że ów przerzut dotyczy także wyłacznie kuszników i strzelców.
Przy czym nie jest zapisane literalnie, więc niekoniecznie wynika.
Pomysły?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re-roll to hit możesz nawet na organki rzucić
Nie, nie możesz, bo Grimm daje przerzuty swojej jednostce - a bohater do maszyny dołączyć nie może.
Podbicie zasięgu działa tylko na kusze i handguny, ale już przerzut to-hit działa na dowolną broń - nawet na toporki do rzucania.
Podbicie zasięgu działa tylko na kusze i handguny, ale już przerzut to-hit działa na dowolną broń - nawet na toporki do rzucania.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Podziękował. Będziemy przerzucać do białego rana (nocny Special na 4K coraz bliżej, ostatnia chwila na zgłoszenia, proszę się nie ociągać).
Panterq - chyba niekoniecznie "swojej": "single friendly unit within 3'' for thr duration of that shooting phase"
Nie musi dołączać, musi mieć zasięg dla: użyczenia BS i przerzutu artyleryjki lub zwiększenia zasięgu lub przerzutu To Hit.
Panterq - chyba niekoniecznie "swojej": "single friendly unit within 3'' for thr duration of that shooting phase"
Nie musi dołączać, musi mieć zasięg dla: użyczenia BS i przerzutu artyleryjki lub zwiększenia zasięgu lub przerzutu To Hit.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Dokładnie tak, nie musi być w unicie, żeby dać mu przerzutylividus pisze:Panterq - chyba niekoniecznie "swojej": "single friendly unit within 3'' for thr duration of that shooting phase"
Tylko nie zapomnijcie, że zasada ta działa na 2+!lividus pisze:Podziękował. Będziemy przerzucać do białego rana (nocny Special na 4K coraz bliżej, ostatnia chwila na zgłoszenia, proszę się nie ociągać).
- Bananovitch
- Chuck Norris
Jaka jest interpretacja Deathblowa? Czy "wszystkie swoje ataki zamieniam na jeden, ale korzystam z wszelkich dostępnych mi zasad typu Slayer Axes" (czyli mogę wypłacić dwa ataki), czy "wszystkie ataki zamieniam na 1 i nie mogę korzystać z innych dostępnych mi zasad oprócz użycia broni jako dwuraka"?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- Bananovitch
- Chuck Norris
No własnie jest. Bo jest różnica pomiędzy "wykonujesz jeden atak" a "zmieniasz ilość ataków w profilu na 1". Bo jeżeli to drugie, to tak naprawdę mogę wybrać że mam dwa ataki (zgodnie z zasadą Slayer Axes). Stąd pytanie-czy mogę wybrać SLayer Axes jako dwie bronie jednoręczne (czyli zamiast jednego wypłacić dwa ataki).
- Bananovitch
- Chuck Norris
OK. A w przypadku jeżeli używałem dwóch hand weaponów, czy w ramach Deathblowa mogę użyć dwuraka?