Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: Galeria Krasnoludów
Po osiemnastu latach rozłąki wróciłem do swojej starej miłości. Jako, że armii do wszelakich systemów u mnie od kija i ciut, Krasnale są malowane z do skoku. Na początek: trójka rudych (malowani na festiwal modelarski w kategorii "trzy modele na jednej podstawce"):
I Ściborowy King Guard (czy tam Royal Guard, nie pamiętam), robiący u mnie za, hm, no właściwie w tej chwili nie robiący, kiedyś był Tanem, ale teraz wolę dwuraka
Może ktoś polecić jakiś DOBRY metalik? Używam na razie Vallejo, ale pigment jest za gruby i wygląda to badziewnie, nawet po washowaniu :/
I Ściborowy King Guard (czy tam Royal Guard, nie pamiętam), robiący u mnie za, hm, no właściwie w tej chwili nie robiący, kiedyś był Tanem, ale teraz wolę dwuraka
Może ktoś polecić jakiś DOBRY metalik? Używam na razie Vallejo, ale pigment jest za gruby i wygląda to badziewnie, nawet po washowaniu :/
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ze srebrnych metalików to chyba Citadelki będą dobre.
Nie jest to pewnie taka kolekcja jak Śmiejgrega, Dzikkiego czy Fuxiorra (czy tez kilku innych Długobrodych), ale...
Fluff:
Kolor wiodący - jak widać, kolor zbanowany z przyczyn oczywistych - zieleń, świecidełka i złoto - out, jesteśmy na wojnie a nie na tańcach,
konwersje - tak, jesteśmy pomysłową rasą...
Na fotkach mniej więcej połowa stanu figurkowego - reszta nie załapała się pod obiektyw, ewentualnie czega na zmycie, domalowanie, przemalowanie, itp...
Co jeszcze? Mile widziane pomysły na podstawki przy takich a nie innych trejach i wszelkie słowa kryt... podnoszące na duchu
Klanowcy (zazwyczaj występują z dwurakami):
Strzelcy:
Ironi (kto się dobrze wpatrzy, wypatrzy 4 szeregi):
Kadra:
Latacze:
Dawni Imperiale w nowej życiowej roli - IronDrakes:
Kusznicy (zdarza im się bywać i rangerami):
Dziadeczkowie:
Młoteczkowie:
Obsługanci maszyn różnych:
Koledzy Kujący runy dispellują pod ochroną mroG na bsb:
Fluff:
Kolor wiodący - jak widać, kolor zbanowany z przyczyn oczywistych - zieleń, świecidełka i złoto - out, jesteśmy na wojnie a nie na tańcach,
konwersje - tak, jesteśmy pomysłową rasą...
Na fotkach mniej więcej połowa stanu figurkowego - reszta nie załapała się pod obiektyw, ewentualnie czega na zmycie, domalowanie, przemalowanie, itp...
Co jeszcze? Mile widziane pomysły na podstawki przy takich a nie innych trejach i wszelkie słowa kryt... podnoszące na duchu
Klanowcy (zazwyczaj występują z dwurakami):
Strzelcy:
Ironi (kto się dobrze wpatrzy, wypatrzy 4 szeregi):
Kadra:
Latacze:
Dawni Imperiale w nowej życiowej roli - IronDrakes:
Kusznicy (zdarza im się bywać i rangerami):
Dziadeczkowie:
Młoteczkowie:
Obsługanci maszyn różnych:
Koledzy Kujący runy dispellują pod ochroną mroG na bsb:
Ostatnio zmieniony 9 sie 2014, o 18:45 przez lividius, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zaiste, bardzo godna kolekcja . Masa starych świetnych figsów, przyjemnie się patrzy na taki zbiór ... Podstawki sporo by dały jeszcze.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2014, o 18:48 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja bym właśnie zieloną trawkę widział na podstawkach... ładnie będzie się odcinała od tak pomalowanych figsów i trochę je ożywi...
a jak koniecznie chcesz od zieleni uciec to piasek na brąz i do tego taka "sucha-zółta" trawka i wtedy bym listki dodał (te z brzozy)
a teraz na temat figsów - niektórych pomysłów nie kumam np. psa w clansmanach czy imperiali za to latacze niezłe - pomysły z jajem
samo malowanie ok ale ja bym radził zacząć używać washy tzn gdzieniegdzie są a gdzieniegdzie aż się prosi żeby zastosować, w sumie to najsłabiej wyszła skóra i oczy za to metaliki spoko no i najważniejsze: wyglądają spójnie jako armia a podstawki tylko to podkreślą...
super kolekcja
a jak koniecznie chcesz od zieleni uciec to piasek na brąz i do tego taka "sucha-zółta" trawka i wtedy bym listki dodał (te z brzozy)
a teraz na temat figsów - niektórych pomysłów nie kumam np. psa w clansmanach czy imperiali za to latacze niezłe - pomysły z jajem
samo malowanie ok ale ja bym radził zacząć używać washy tzn gdzieniegdzie są a gdzieniegdzie aż się prosi żeby zastosować, w sumie to najsłabiej wyszła skóra i oczy za to metaliki spoko no i najważniejsze: wyglądają spójnie jako armia a podstawki tylko to podkreślą...
super kolekcja
Skóra - wina sprzetu, fotografa i prześwietlenia oraz przesycenia bieli (widać to na zdjęciach). Na żywca prezentuje się trochę lepiej, choć oczywiście żaden masterclass to nie jest. Ani talentem nie grzeszę, ani nadmiarem czasu - malowanie z doskoku między 21:00 a 01:00 wymusza skróty i kompromisy. Bardziej mi zależało na tym, żeby trzymać się jednej kolorystyki i dbać o spójny wizerunek.
Psiak się zaplątał do Klanowsców przypadkiem - zazwyczaj "służy" w Rangerach. Tam pasuje jak ulał. Zasadniczo szukałem jakiegoś elementu na ożywienie tych puszek i poza psami i niedźwiedziem nic mi nie przyszło do głowy (plus zabawa z lataczami - kilka następnych się klei).
Na Imperiali pomysłu nie miałem jakiegoś szczególnego. A tym bardziej na Iron Drake`ów "po staremu" - żeby nie dokładać nowoedycyjnych figurek do tych moich staroci. Więc kompromis. Po dodaniu do Imperiali starego flamethrower teamu przerobionego na torpedę jakoś przytrzymałem się pomysłu. Za plecami mają jeszcze beczki, stosy drekegun`ów, jakąś amunicję - wtedy wygląda to całkiem spójnie (choć wymaga wystawienia czegoś więcej niż dziesiątka). Pstryknę fotę z tym zapleczem technicznym za plecami - może bardziej odda ducha całości.
Tak czy inaczej - dzięki za uwagi i podpowiedzi.
Psiak się zaplątał do Klanowsców przypadkiem - zazwyczaj "służy" w Rangerach. Tam pasuje jak ulał. Zasadniczo szukałem jakiegoś elementu na ożywienie tych puszek i poza psami i niedźwiedziem nic mi nie przyszło do głowy (plus zabawa z lataczami - kilka następnych się klei).
Na Imperiali pomysłu nie miałem jakiegoś szczególnego. A tym bardziej na Iron Drake`ów "po staremu" - żeby nie dokładać nowoedycyjnych figurek do tych moich staroci. Więc kompromis. Po dodaniu do Imperiali starego flamethrower teamu przerobionego na torpedę jakoś przytrzymałem się pomysłu. Za plecami mają jeszcze beczki, stosy drekegun`ów, jakąś amunicję - wtedy wygląda to całkiem spójnie (choć wymaga wystawienia czegoś więcej niż dziesiątka). Pstryknę fotę z tym zapleczem technicznym za plecami - może bardziej odda ducha całości.
Tak czy inaczej - dzięki za uwagi i podpowiedzi.
ladnie, ladnie
dla lepszego efektu daj jeszcze faotke calosci
co do trawki to nie dawaj czerwonej. podstawki za bardzo sie zleja z figurkami.
brazowa i zolta sucha moze byc. aczkolwiek wydaje mi sie, ze gdzieniegdzie kepki ciemnej zieleni tez ladnie by sie wkomponowaly z figurkami. ale bedzie to slabo wygladalo z zielenia tego drzewa.
jak sam widzisz na tej swojej figurce, z rozbitym zyrkiem, czerwien i jasna zielen nie wygladaja razem zle. i wlasnie na taki kolor bym postawil.
a zanim zabierzesz sie za kolejne to skoncz brody ;P
szczegolnie wyraznie, niepowykanczane brody widac na longach gdzie jest chyba sam bialy. juz sam wash by wiele zmienil.
no i jeszcze raz. daj zdjecie calosci.
dla lepszego efektu daj jeszcze faotke calosci
co do trawki to nie dawaj czerwonej. podstawki za bardzo sie zleja z figurkami.
brazowa i zolta sucha moze byc. aczkolwiek wydaje mi sie, ze gdzieniegdzie kepki ciemnej zieleni tez ladnie by sie wkomponowaly z figurkami. ale bedzie to slabo wygladalo z zielenia tego drzewa.
jak sam widzisz na tej swojej figurce, z rozbitym zyrkiem, czerwien i jasna zielen nie wygladaja razem zle. i wlasnie na taki kolor bym postawil.
a zanim zabierzesz sie za kolejne to skoncz brody ;P
szczegolnie wyraznie, niepowykanczane brody widac na longach gdzie jest chyba sam bialy. juz sam wash by wiele zmienil.
no i jeszcze raz. daj zdjecie calosci.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Bananovitch
- Chuck Norris
Co to jest to między Helgarą i Drongiem?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Zielona trawka imho, ew. pomieszana z żółtą... Co do malowania, to jest wiele kompromisów, jak pisałeś. Cóż, przy dużej liczbie figsów malowanych na szybciora/przy małej ilości czasu nie da się tego uniknąć. Pomimo tego frajda z oglądania takiej armii o wiele większa niż masterclassowo pomalowanych nowych figsów ...
Dokładnie. Miało być po prostu spójnie, schludnie i przyzwoicie. I bez wstydu na stole. Widziałem (i kupowałem), gorsze koszmarki. Mimo wszystko pstryknę nieprześwietlone i nierozbielone zbliżenia skóry, bród (przede wszystkich tych siwych), itp. Jest bowiem cieniowane i washowane, choć bardzo delikatnie - o ton, lub dwa, a nie kontrastowo. Może i błąd, bo z daleka i na foto niekoniecznie to widać, ale na zywca i w zbliżeniu już lepiej. W przyszły weekend nadrobię. Może coś jeszcze domaluję.smiejagreg pisze:Zielona trawka imho, ew. pomieszana z żółtą... Co do malowania, to jest wiele kompromisów, jak pisałeś. Cóż, przy dużej liczbie figsów malowanych na szybciora/przy małej ilości czasu nie da się tego uniknąć. Pomimo tego frajda z oglądania takiej armii o wiele większa niż masterclassowo pomalowanych nowych figsów ...
Dzięki, Panowie. Wszelkie pomysły i podpowiedzi mile widziane.
Niestety nie. Moja przygoda z tematem skończyła się wcześniej niż zaczeła. Pozostał tylko topór robiony z blachy okrętowej, tak wiem MROK i MORDOR . Ludzi którzy zajmują się rekonstukcją darze ogromnym szacunkiem i sympatią. Pasja i w większości ogromna wiedza.lividus pisze:O, Kolega jak widzę bratnia duszaGrabz pisze: Zazdroszcze (...) tła.
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję w imieniu tzw. środowiska.Grabz pisze: Niestety nie. Moja przygoda z tematem skończyła się wcześniej niż zaczeła. Pozostał tylko topór robiony z blachy okrętowej, tak wiem MROK i MORDOR . Ludzi którzy zajmują się rekonstukcją darze ogromnym szacunkiem i sympatią. Pasja i w większości ogromna wiedza.
Pozdrawiam serdecznie.
Śmiem twierdzić, że reko w tle na wyższym poziomie niż malowanie
Dorzuce cos swojego z galerii
Gotowy Bugman
Podstawki zostawiam na potem
Gotowy Bugman
Podstawki zostawiam na potem