DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: Szaitis »

Może jakieś uściślenia do tego zróbcie kiedy dana kostka przeszła test i czy może zostać użyta.

Serio chciałbym widzieć jak Krzysiu sobie siedzi przy tym stoliku sędziowskim i tak rzuca przez cały dzień i wydaje osąd - po przeprowadzonych testach orzekam, że ta kostka jest zwałowana...

Nie sądziłem, że do tego dojdzie że będziemy banować kostki ze względu na "balans" rozgrywki.

Szkoda, że nie powiedzieliście tego Gąsiorowi, że ma kostki na których same 6 wypadają, szczególnie jak rzucał na ETC 1+1 na overruna grubymi tymi właśnie oto zwałowanymi kostkami... Wtedy pewnie rzuciłby inaczej

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie. Co do kostek Szaitisa to na Kujawiaku wypadały 6tki tylko jak Laik rzucal..

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Powiedzial szaitis, 18 poisonow na 21 atakow - ale z rerollem trzeba przyznac :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Walkower dla przeciwnikow Gaski i Shaitisa. Albo lepiej zmienic wynik na 6-1 :)
Proponuje tez ban na dobrze pomalowane figurki bo podobno "graja lepiej" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Zawsze można też wprowadzić system ,że każdy stół będzie miał karteczki z numerami od 1 do 6 i za każdym razem zamiast rzutu kością będzie wybierał karteczkę :lol2:

a tak serio to zgadzam się z pomysłem ograniczenia niektórych kości ,te planszówkowe są mocno naciągane :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ile razy mam wam pisać, zebyście sie uspokoili, ze wymyślimy spoko rozwiązanie i je dobrze uzasadnimy? Zamiast na nie poczekać to wypisujecie takie pierdoły, aż oczy bolą. Weźcie wszyscy wyluzujcie i dajcie nam chwile co?
Widzimy problem i widzimy, że decyzja Liddera was bardzo oburza, znajdziemy wyjscie po środku. Możecie się chociaż przez chwile wychillować.

Najzabawniejsze jest, że pewnie połowa osób, które się wypowiada na temat kostek czesexa w ogóle ich nie ma.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mnie wcale decyzja Liddera nie oburza :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Po mało burzliwych naradach oto co następuje:

Problem został naznaczony. Dozwolone jest granie dowolnymi kostkami, jeśli jednak przeciwnik oznajmi, że nie chce grać używając lub przeciwko tym kościom to ma do tego pełne prawo. Nie musi podawać przyczyny. Dotyczy to tylko i wyłącznie kości firmy Chessex. Osoby, które posiadają kości tej firmy proszone są o zabranie zestawu awaryjnego. Organizator zapewni kilka (słownie dwa) zestawów kości dla osób, które nie lubią się dzielić kostkami.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Ja mam te kosci i sa gowniane na maksa. No chyba ze musze zdac brejka ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Sio z kostkami, ważne rzeczy:
Gniewko pisze:Seryjnie, robię takiego szczupaka w szafranie, że palce lizać. Z braku laku będzie tylko blacha sernika tym razem. Albo dwie, biorąc pod uwagę jak ostatnio się rozszedł w Kozłowie.
Dostarczymy świeżego szczupaka* (o ile będzie chciał współpracować) w Kozlowie. Będziesz miał grilla, szafran i insze inszości we własnym zakresie. Będziesz się mógł wykazać :mrgreen:

*- tak, chodzi o rybę

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Kalesoner pisze:Ile razy mam wam pisać, zebyście sie uspokoili...
Ludzie stukaja posty, nabijaja strony do tematu... po co to oburzenie? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Nie znalazłem tematu z pożyczkami więc zapytam tutaj.
Czy ktoś ma 10 wardancerów i mógłby ich pożyczyć? Mogę odwdzięczyć się w procentowej walucie lub figurkami chaosu, ogrów, he, lizardów.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Szaitis nie cygań lepiej powiedz od kiedy macie te kości :D przed czy po 2 krotnym top 3 Laika na masterach.
Wszyscy znamy to tłumaczenie jak już wypowiadasz się w temacie, to znaczy że zostałeś dźgnięty pod pachę :)

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Fluffy, jak mi załatwisz szczupaka to gwarantuję wyżerę godną króla :)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kalesoner pisze:Ile razy mam wam pisać, zebyście sie uspokoili, ze wymyślimy spoko rozwiązanie i je dobrze uzasadnimy? Zamiast na nie poczekać to wypisujecie takie pierdoły, aż oczy bolą. Weźcie wszyscy wyluzujcie i dajcie nam chwile co?
Widzimy problem i widzimy, że decyzja Liddera was bardzo oburza, znajdziemy wyjscie po środku. Możecie się chociaż przez chwile wychillować.

Najzabawniejsze jest, że pewnie połowa osób, które się wypowiada na temat kostek czesexa w ogóle ich nie ma.

Widzisz jak to jest jak czlowiek chce cos zlatwic a wszyscy trolluja? Trollowanie i czepianie sie drogi Kalesonie to miecz obusieczny. Ciesze sie, ze tego doswiadczyles, moze sam przestsniesz to uprawiac na forum.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Fluffy, jak mi załatwisz szczupaka to gwarantuję wyżerę godną króla
Szczupak będzie, powszechna mobilizacja już ogloszona :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Ziemko a Ty ile szczupakow w zyciu zlapales?
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie wiem Jasiuu nie licze - mysle, ze ok 60-70. W samej Szwecji ok 40 bylo.

Kaleson wyslalem rozpy Kohorty, nie jestem kapitanem, aczkolwiek nasz kapitan prosil mnie o to, bo jest srednio uchwytny.
Mam nadzieje, ze nie dostaniemy za ten fakt punktow ujemnych.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

wpadnij kiedys na moje rancho - jest otoczone 3ma rzekami :D
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jasiuuu pisze:wpadnij kiedys na moje rancho - jest otoczone 3ma rzekami :D

Normalnie juz mam drugie wedkarskie zaproszenie :), chyba za rok jesli DMP bedzie w Lomiankach to wezme tydzien urlopu przed DMP i odwiedze Ciebie oraz z Shinuxem po zalewe Zegrzynskim poplywam. Dzieki za zapro.

ODPOWIEDZ