ETC 2014 - doping i relacja
Moderator: swieta_barbara
- ŁukaszŻelazek
- Mudżahedin
Re: ETC 2014 - doping i relacja
Dzięki za fajny raporcik.
Zastanawiam się czy nie powinno być osobnego wątku gdzie każdy z reprezentacji by opisał swoje bitwy, bo w tym temacie wartościowe raporty utoną w morzu gratulacji i pochwał.
Przyjemnie się czytało, szczególnie o ostatniej bitwie, gdzie wytężałeś się jak tylko mogłeś by ratować sytuację z jak największym prawdopodobieństwem sukcesu. Dobry przykład tego gdzie świetny gracz planuje kilka scenariuszy i przegrywa przez niestatystyczne rzuty. Dobra nauka dla mnie i innych, którzy wynik bitwy zwalają na wyjątkowo fartowne rzuty nie mając za bardzo planu B.
Zastanawiam się czy nie powinno być osobnego wątku gdzie każdy z reprezentacji by opisał swoje bitwy, bo w tym temacie wartościowe raporty utoną w morzu gratulacji i pochwał.
Przyjemnie się czytało, szczególnie o ostatniej bitwie, gdzie wytężałeś się jak tylko mogłeś by ratować sytuację z jak największym prawdopodobieństwem sukcesu. Dobry przykład tego gdzie świetny gracz planuje kilka scenariuszy i przegrywa przez niestatystyczne rzuty. Dobra nauka dla mnie i innych, którzy wynik bitwy zwalają na wyjątkowo fartowne rzuty nie mając za bardzo planu B.
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Proponuję tu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1103394ŁukaszŻelazek pisze:Zastanawiam się czy nie powinno być osobnego wątku gdzie każdy z reprezentacji by opisał swoje bitwy, bo w tym temacie wartościowe raporty utoną w morzu gratulacji i pochwał.
Jest tam relacja z ubiegłego roku.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Czas i na parę słów ode mnie.
Na początek z całego serducha dziękuję całej naszej drużynie, która dała z siebie wszystko i tworzyła w tym roku niesamowity team spirit - taki jakiego jeszcze na ETC nigdy nie doświadczyłem.
Coach - pojechałem na ETC w zupełnie nowej dla mnie roli. Wystarczyło wejść na halę żeby poczuć zew ETC i odnaleźć się w tym całkowicie. Dałem z siebie tyle ile mogłem, ale to chłopaki mnie ocenią.
Coachowanie - sprawa zajebista. Bardzo ważna rola w drużynie, począwszy od pairingów, stałej komunikacji z przeciwnikiem, przez kontrole wszystkich 8 stołów na bieżąco (a w ostatniej bitwie również stołów Szwedów i Włochów), po 3 minutki kiedy w zasadzie możesz grać. Do tego ocena ryzyka non stop i krótkie podpowiedzi w stylu "take risk/don't". Ja się wczułem w to bardzo gładko. Świetna sprawa, polecam się.
Pairingi - robiliśmy we 3 z Młodym i Furkiem. Nasz system dawał radę, każdy zawsze miał jakiś pomysł. 3 głowy sprawiały, że nie było nas ani za dużo, ani za mało. Do tego tabelka opracowana przez Furiona turbo mocno ułatwiała sprawę. Moim zdaniem od 4 lat nie mieliśmy tak dobrych pairingów. Nie chodzi tylko o to co jest na papierze, ale i o to jak ktoś się czuje z daną armią. Jeśli Dębek chce orki, a Młody skaveny, czemu nie? Ere we go!
Team - Team spairit 100%. Komuś nie poszło - pocieszamy. Na imprezę - razem. Jeden za wszystkich total. Szczytem już była piątkowa impreza, gdzie postawiliśmy całą salę do tańca śpiewając "Team Poland" w melodi do "Poison".
Gracze - każdemu na bieżąco mówiłem co IMO zrobił dobrze, a co źle. Każdy z nich też doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Każdy miał swoją rolę w drużynie i starał się wypełnić jak najlepiej. Nikt nie cwaniakował, bardzo się cieszę że zawsze brali pod uwagę moje zdanie. Ja jestem z chłopaków dumny. W ch.. dumny.
3 minutki czasu - zajebista sprawa. Dzięki temu zagrałem kilka tur na tym turnieju
Przeciwnicy - bardzo mocni w tym roku i z reguły twarda, męska gra. Nie jak u nas, zapomnisz to sobie rusz. Zapomnisz to zjebałeś - prosta zasada. Fajnie, że udało nam się wygrać z Niemcami, Włochami i Duńczykami na raz.
Oko assistance - Oczko pomagał nam wszystkim jak tylko mógł. Był wszędzie i zawsze na wyciągniecie ręki. Mega szacun!
Podróż - w tak zacnym gronie 14h to prawie przyjemność.
Sponsoring - tu niestety dupa po całości. Za rok nie może być takiej siary. Nie możemy grać w bazarkowych koszulkach i rozdawać kostki JH jako niby polskie, bo biało-czerwone. Fajnie że chociaż mieliśmy po flaszce dla każdej drużyny.
ETC event - organizacja bez porównania z żadnym innym turniejem. Wielka hala, klima, wifi, duże odstępy między stołami, bary z zimnymi napojami, piekne barmanki . Wszystko po prostu rewelacja.
Novi Sad - miasto aniołów. Kto nie widział i tak nie zrozumie. Tam po prostu trzeba pojechać.
2 miejsce - fair enough.
Podziękowania - dziękuję wszystkim, którzy przyłożyli choćby paluszek do zajebistości tego wyjazdu. Dziękuję całej drużynie, dziękuję Oczkowi i Juście za wspieranie nas. Dziękuję kibicom. Za rok sięgamy po złoto!!!
A na koniec podzielę się takim moim małym sukcesem. Mimo, że teamowo zajeliśmy drugie miejsce to.....
singlowo zdobyłem takie małe mistrzostwo świata
Na początek z całego serducha dziękuję całej naszej drużynie, która dała z siebie wszystko i tworzyła w tym roku niesamowity team spirit - taki jakiego jeszcze na ETC nigdy nie doświadczyłem.
Coach - pojechałem na ETC w zupełnie nowej dla mnie roli. Wystarczyło wejść na halę żeby poczuć zew ETC i odnaleźć się w tym całkowicie. Dałem z siebie tyle ile mogłem, ale to chłopaki mnie ocenią.
Coachowanie - sprawa zajebista. Bardzo ważna rola w drużynie, począwszy od pairingów, stałej komunikacji z przeciwnikiem, przez kontrole wszystkich 8 stołów na bieżąco (a w ostatniej bitwie również stołów Szwedów i Włochów), po 3 minutki kiedy w zasadzie możesz grać. Do tego ocena ryzyka non stop i krótkie podpowiedzi w stylu "take risk/don't". Ja się wczułem w to bardzo gładko. Świetna sprawa, polecam się.
Pairingi - robiliśmy we 3 z Młodym i Furkiem. Nasz system dawał radę, każdy zawsze miał jakiś pomysł. 3 głowy sprawiały, że nie było nas ani za dużo, ani za mało. Do tego tabelka opracowana przez Furiona turbo mocno ułatwiała sprawę. Moim zdaniem od 4 lat nie mieliśmy tak dobrych pairingów. Nie chodzi tylko o to co jest na papierze, ale i o to jak ktoś się czuje z daną armią. Jeśli Dębek chce orki, a Młody skaveny, czemu nie? Ere we go!
Team - Team spairit 100%. Komuś nie poszło - pocieszamy. Na imprezę - razem. Jeden za wszystkich total. Szczytem już była piątkowa impreza, gdzie postawiliśmy całą salę do tańca śpiewając "Team Poland" w melodi do "Poison".
Gracze - każdemu na bieżąco mówiłem co IMO zrobił dobrze, a co źle. Każdy z nich też doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Każdy miał swoją rolę w drużynie i starał się wypełnić jak najlepiej. Nikt nie cwaniakował, bardzo się cieszę że zawsze brali pod uwagę moje zdanie. Ja jestem z chłopaków dumny. W ch.. dumny.
3 minutki czasu - zajebista sprawa. Dzięki temu zagrałem kilka tur na tym turnieju
Przeciwnicy - bardzo mocni w tym roku i z reguły twarda, męska gra. Nie jak u nas, zapomnisz to sobie rusz. Zapomnisz to zjebałeś - prosta zasada. Fajnie, że udało nam się wygrać z Niemcami, Włochami i Duńczykami na raz.
Oko assistance - Oczko pomagał nam wszystkim jak tylko mógł. Był wszędzie i zawsze na wyciągniecie ręki. Mega szacun!
Podróż - w tak zacnym gronie 14h to prawie przyjemność.
Sponsoring - tu niestety dupa po całości. Za rok nie może być takiej siary. Nie możemy grać w bazarkowych koszulkach i rozdawać kostki JH jako niby polskie, bo biało-czerwone. Fajnie że chociaż mieliśmy po flaszce dla każdej drużyny.
ETC event - organizacja bez porównania z żadnym innym turniejem. Wielka hala, klima, wifi, duże odstępy między stołami, bary z zimnymi napojami, piekne barmanki . Wszystko po prostu rewelacja.
Novi Sad - miasto aniołów. Kto nie widział i tak nie zrozumie. Tam po prostu trzeba pojechać.
2 miejsce - fair enough.
Podziękowania - dziękuję wszystkim, którzy przyłożyli choćby paluszek do zajebistości tego wyjazdu. Dziękuję całej drużynie, dziękuję Oczkowi i Juście za wspieranie nas. Dziękuję kibicom. Za rok sięgamy po złoto!!!
A na koniec podzielę się takim moim małym sukcesem. Mimo, że teamowo zajeliśmy drugie miejsce to.....
singlowo zdobyłem takie małe mistrzostwo świata
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
No i jeszcze zdjęcie z roboty Ostatni mecz - Niemcy.
kwestia sponsoringu to trudna sprawa, niestety. Nie ma wiele osób prywatnych, które są gotowe wydać x zł na potrzebne rzeczy. Zawsze można spróbować zrzutki środowiska battlowego. Kiedyś tak gracze StarCrafta wysłali do Korei 2 dodatkowe osoby. Każdy wpłacał po 10-100 zł, ile chciał i całość szła na bilety można by też zastanowić się nad organizatorami turniejów, jednak niekiedy kasa idzie na styk...
dzięki za relację!
dzięki za relację!
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Podsumowanie godne imprezy i wyniku. Niby emocje juz opadły, ale w tych fragmentach o walce, drużynie, team spirit - czuć moc.
Obyście, Panowie, nie zostali legendami na lata i "Orłami Górskiego", bo poziom się wyrównuje, konkurencji przybywa, będzie coraz trudniej.
Targi w Belgradzie... Kumulacja nieziemskich zjawisk
Obyście, Panowie, nie zostali legendami na lata i "Orłami Górskiego", bo poziom się wyrównuje, konkurencji przybywa, będzie coraz trudniej.
Ba! Od siebie podpowiem tylo, że bywa jeszcze piękniej.Cauliflower pisze: Novi Sad - miasto aniołów. Kto nie widział i tak nie zrozumie. Tam po prostu trzeba pojechać.
Targi w Belgradzie... Kumulacja nieziemskich zjawisk
- swieta_barbara
- habydysz
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Zdecydowanie Team Poland running through my veinsswieta_barbara pisze:Cauliflower pisze:Szczytem już była piątkowa impreza, gdzie postawiliśmy całą salę do tańca śpiewając "Team Poland" w melodi do "Poison".
-
- Plankton
Wszedłem w link, bo byłem ciekaw raportów z bitew, jakie odbyły się na ETC. Zacząłem czytać i oczy mam ochotę sobie wykłuć. Ja nie wiem co to za straszny slang dla przekumatych, jakaś mieszanina polskiego i angielskiego, której nie da sie po prostu czytać. Szkoda, liczyłem na przyjemna lekturę, a dostałem językowe kalectwo. Zarejestrowałem się, żeby wam zostawić swoją opinię, zrobicie z tym oczywiście co chcecie, bo ja sie aż boje wchodzić na ten temat ponownie.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, o 23:45 przez UwaznyObserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
A czego dokladnie oczekiwales?UwaznyObserwator pisze:Wszedłem w link, bo byłem ciekaw raportów z bitew, jakie odbyły się na ETC. Zacząłem czytać i oczy mam ochotę sobie wykłuć. Ja nie wiem co to za straszny slang dla przekumatych, jakaś mieszanina polskiego i angielskiego, której nie da sie po prostu czytać. Szkoda, liczyłem na przyjemna lekturę, a dostałem językowe kalectwo. Zarejestrowałem się, żeby wam zostawić swoją opinię, zrobicie z tym oczywiście co chcecie, bo ja sie aż boje wchodzić na ten temat ponownie.
zrobienie zarowno zdjec jak i zapiskow do raportu to dosc dluga robota, na kjtora na pewno nie ma czasu podczas gry na turnieju.
Sa to wiec spisane z pamieci najwieksze zwroty bitew w normalnym dla batlowcow jezyku.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jak szukasz dobrego dzieła literackiego, to odsyłam do najbliższej książnicy. (zwróć uwagę, iż nie użyłem słowa "biblioteka", zakładając, że jesteś prawdziwym kultywatorem naszej ojczystej mowy)UwaznyObserwator pisze:Wszedłem w link, bo byłem ciekaw raportów z bitew, jakie odbyły się na ETC. Zacząłem czytać i oczy mam ochotę sobie wykłuć. Ja nie wiem co to za straszny slang dla przekumatych, jakaś mieszanina polskiego i angielskiego, której nie da sie po prostu czytać.
Raporty zwyczajowo pisze się językiem uproszczeń i skrótów myślowych, które sa powszechnie przyjęte przez społeczność.
Cóż, najwyraźniej wszyscy popadli w nadmierny optymizm, bo co z tego ze kadra osiąga dobry wynik, skoro potem nie potrafi opisac swoich wyczynów kwiecistą mową, najlepiej trzynastozgłoskowcem..?Szkoda, liczyłem na przyjemna lekturę, a dostałem językowe kalectwo.
Nie wiem jak inni, ale ja jestem Ci niezmiernie wdzięczny.Zarejestrowałem się, żeby wam zostawić swoją opinię, zrobicie z tym oczywiście co chcecie, bo ja sie aż boje wchodzić na ten temat ponownie.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Dobra juz newbie chyba zrozumial, nie cisnijcie juz go.
- swieta_barbara
- habydysz
Dobry pomysł - długotrwałe trollowanie tematu z fałszywego konta rzadko spotyka się z przychylną reakcją administracji.UwaznyObserwator pisze:...
Barbara, a moze to wcale nie jest ktos pokroju Robaczka?
Ziemko pisze:Barbara, a moze to wcale nie jest ktos pokroju Robaczka?
Od wczoraj na forum jesteś?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Moze staram sie nie patrzec na wszystkich z poziomu spisku i negatywizmu?
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dajesz Stasiu Niezapomnij ponazywać herosów i używać polskich nazw czarówCrusader pisze:Moim zdaniem uwaga Obserwatora jest ciekawa.
Relacje pisane dla ludzi spoza środowiska mogłyby zachęcić dodatkowe osoby do tego hobby.
Kwestia tego komu chce się poświęcić czas na elaborat
pozdro