Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Zawsze mialy czemu by mialy nie miec?
W kohorcie sa supportami, czyli tak samo jak saurusy czy temple z drugiego szeregu - logisch.
...... ponieważ monster Infantry z supportu wypłaca max 3 ataki, czyli tyle ile Kroxy mają bazowo.
I widzisz jakie długie zdanie nam wyszło
Myślę, że w "w kohorcie PF nie działa" było dobrym skrótem
Przydaje wam się Egg of Quango w jakiś sytuacjach czy tylko na papierze wygląda "w miarę"?
I widzisz jakie długie zdanie nam wyszło

Przydaje wam się Egg of Quango w jakiś sytuacjach czy tylko na papierze wygląda "w miarę"?
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
jAJO MA 50 % SZANS ZA ZADZIAŁANIE.... CO PRAWDA DIABŁA ONO NIE POKROI ALBO HORDY DZIKUSÓW. ALE JUZ NA JAKIS RYDWAN
WILDOW ALBO INNY SMIETMNIK KTORY MOŻE SLANA POKARAĆ JEST DOSYĆ PRZYDATNE
WILDOW ALBO INNY SMIETMNIK KTORY MOŻE SLANA POKARAĆ JEST DOSYĆ PRZYDATNE

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Wylacz capsa pls.
Mi zal punktow na jajo, za bardzo losowe jest, ale przyznam tez szczerze - nigdy go nie uzywalem.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
dzis jajo nic nie zrobiło
ale zdazaja sie walki w których niweluja jakiegos DP
jest to tez straszak. jak przeciwnik wie ze może stracić coś ciekawego zbijając sie w slana i przyjmując statystycznie 7 hitów z s5 to pomysli
30 pkt to owszem jest jeden tg albo kostka ciemności. ale wole jajo...
ale zdazaja sie walki w których niweluja jakiegos DP
jest to tez straszak. jak przeciwnik wie ze może stracić coś ciekawego zbijając sie w slana i przyjmując statystycznie 7 hitów z s5 to pomysli
30 pkt to owszem jest jeden tg albo kostka ciemności. ale wole jajo...

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Slann stoi przecie w drugim szeregu. Jak już się czymś wpieprza w te temple ze slannem i masą CR to na pewno czymś konkretnym. Wtedy jajo nie pomoże. Poza tym nie ma takiej rzeczy, którą jajo miało by pokarać, a nie były by w stanie tego zrobić temple. Jeśli natomiast rozpa jest bez templi a slann jest w skinach to jajo go i tak nie uratuje jak coś tam wpadnie.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
a szarze rydwanem albo dp w bok?
takie rzeczy sie zdarzaja
takie rzeczy sie zdarzaja

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
stoje bo nie chce tracic tg od miscasta.. kazdy tg jest na wage złota.hariot wyplaca impakty w oddział. owszem ale pozniej tacy wojownicy wala po slanie majac nadzieje ze go utłuka. ja ja sruuuu z jakja:-D
zobaczymy ile razy na dmp mi jajo uratuje slana:-D
zobaczymy ile razy na dmp mi jajo uratuje slana:-D

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
4 ataki, 3+ 3+ 4+ - statystycznie około jedna rana od charioteerów. Powodzenia w mordowaniu slanna.
DP jeśli ma save 1+ to jajo i tak nic mu nie zrobi. Jak jest tylko na samym wardzie to się nie będzie tak skubaniec kozaczył bo wszechobecne poisony go zniszczą.
Co do pozycji slanna w unicie to przecież nie musi stać na środku. Wystarczy chociaż jeden TG odzielający go od flanki. Poza tym możesz przecież w trakcie gry zmieniać pozycję w unice, więc tylko w razie zagrożenia wejdziesz do środka.
DP jeśli ma save 1+ to jajo i tak nic mu nie zrobi. Jak jest tylko na samym wardzie to się nie będzie tak skubaniec kozaczył bo wszechobecne poisony go zniszczą.
Co do pozycji slanna w unicie to przecież nie musi stać na środku. Wystarczy chociaż jeden TG odzielający go od flanki. Poza tym możesz przecież w trakcie gry zmieniać pozycję w unice, więc tylko w razie zagrożenia wejdziesz do środka.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
skonfrontujmy to w weekend:-D

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
-
- Plankton
witam wszystkich serdecznie!!!
zaczynam zabawe z lizardmenami, system wfb nie jest mi obcy, gralem kiedys, mniej wiecej wiem co i jak
niedlugo robi zakupy do tej armii, chcialbym sie zapytac, co polecacie na poczatek?
narazie bez lordow na jakies 1500pkt, zeby :wejsc: w armie w miare.
pozdrawiam!!
zaczynam zabawe z lizardmenami, system wfb nie jest mi obcy, gralem kiedys, mniej wiecej wiem co i jak

niedlugo robi zakupy do tej armii, chcialbym sie zapytac, co polecacie na poczatek?
narazie bez lordow na jakies 1500pkt, zeby :wejsc: w armie w miare.
pozdrawiam!!
Skinki 2-3 boxy.
Priest.
Bohater na CO.
3xboxy terek/ripów
Priest.
Bohater na CO.
3xboxy terek/ripów
-
- Plankton
Saurusi słabo gruwalni?
I ten priest na piechote w skinkach np?