Rozpiski :)
Moderator: Shino
Re: Rozpiski :)
Ostatnio testowałem dwa kaszkiety. Mi się nie sprawdziło. Może warto tu uciąć punkty na magię śmierci.
No wlasnie kwestia wyboru ... albo 2 x Casket i jeden duzy albo 2 x HLP i jeden Casket ... No i zalezy od paringu (na niektore armie to zuo ).
Tez racja ,ale nigdy nie gralem na takiej ilosci smieciaPoza tym rozpiski z 3 x 5 NK nie nazwałbym śmiecio-armią.
scout
Sorry zawsze mi sie to myli ,ktorzy co maja
No przecież Kotson Ci napisał ,że dla vanguarda ,do tego to taki sam śmieć jak konni
Horesman Mają swoje atuty w stosunku do łuczników konnych w skaucie:
- są tańsi
- są kolejnym wystawieniem
Minusy:
- mało kiedy zdejmą maszynę
- nie zawsze zblokują vanguarda przeciwnika
Pestkowanie pomijam bo to średnio 2 rany przez całą grę. Jak ma się dużo wystawień lepsi są imho skauci, a jak jest ubogo to lepiej brać zwyklasów.
Eh jakby mogli mieć sv na 2+... :]
- są tańsi
- są kolejnym wystawieniem
Minusy:
- mało kiedy zdejmą maszynę
- nie zawsze zblokują vanguarda przeciwnika
Pestkowanie pomijam bo to średnio 2 rany przez całą grę. Jak ma się dużo wystawień lepsi są imho skauci, a jak jest ubogo to lepiej brać zwyklasów.
Eh jakby mogli mieć sv na 2+... :]
nie do konca.SoCiu pisze: Pestkowanie pomijam bo to średnio 2 rany przez całą grę. Jak ma się dużo wystawień lepsi są imho skauci, a jak jest ubogo to lepiej brać zwyklasów.
rok temu jak jeszcze niemozna bylo brac mi bralem scoutow dlatego, ze mialem mniej wystawien. z +1 do zaczynania masz ~70% na zaczecie gry.
branie scoutow jak masz okolo 10 wystawien z kolei to juz slabe posuniecie. niby maja socuta, ale nie sa wystawieniem, ktore w tkaim wypadku znacznie wiecej daje taktycznie od tego socuta.
zbroja jak i 5 lukow sa jak zauwazyles pomijalne. jedyne co troche ma znaczenie to wlocznie na zwyklych. dzieki temu moga przepchnac jakies psy czy wilki, choc i to nie zawsze.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Chyba żartujesz. BSB tak naprawdę w większości przypadków przeszkadza przy zdawaniu Light of Death. Nie zdajesz o 1, musisz przerzucić i nagle okazuje się, że nie zdałeś o 3. To już jest różnica.SoCiu pisze:Szkoda tylko że przy ld 10 i BSB mało co te boundy robią . + D3 kostki to jest prawdziwy pałer cascetu
- Kacpi 1998
- Masakrator
a nie may re-roll czyli MUSZĄmodels within 12'' of the BSB re-roll
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
To tylko jeden z powodów. Innym mogą być np. Roje Grobowców jako Tomb Swarmy. Polscy tłumacze zapewne nie znają różnicy pomiędzy "Tomb Swarm", a "Swarm of Tombs", ale mi od razu stają przed oczami chmary grobowców z wypalanej w słońcu cegły pędzące na przeciwnika. To byłoby coś.
dowiedzialem sie ,ze zaraz startuje liga na 1200pkt u mnie pod domem.
bez lordow ,max 400 pkt oddzial, 2 specjale takie same, rare bez powtorek.
kminilem nad czyms takim, pomozecie?
hero:
prince gw ward 4+ = 149pkt
liche 2lvl scroll =130pkt
core:
39x wlocznicy fcg, light armor = 234pkt
11x luki = 66pkt
special:
scorp =85pkt
scorp =85pkt
sfinx roar =230pkt
Rare
casket= 135pkt
zostaje 86pkt. jakies pomysly gdzie cos uciac zeby miec katapulte?
cos na bohaterach czy roar ze sfinxa?
pozdro!
bez lordow ,max 400 pkt oddzial, 2 specjale takie same, rare bez powtorek.
kminilem nad czyms takim, pomozecie?
hero:
prince gw ward 4+ = 149pkt
liche 2lvl scroll =130pkt
core:
39x wlocznicy fcg, light armor = 234pkt
11x luki = 66pkt
special:
scorp =85pkt
scorp =85pkt
sfinx roar =230pkt
Rare
casket= 135pkt
zostaje 86pkt. jakies pomysly gdzie cos uciac zeby miec katapulte?
cos na bohaterach czy roar ze sfinxa?
pozdro!
Ostatnio zmieniony 23 sie 2014, o 18:22 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.