DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
Wszystko pod kontrolą, Nemezis będzie rekwirował, osoba odpowiedzialna za to : Marcin Wasek
Fajniutkie!!! LUBIE TO!!
A cóż to?
UWAGA:
Osoby grające (po kątach lub oficjalnie) w Warhammer Ancient Battles zapraszam do dyskusji w kuluarach
EDIT:
Kojarzycie może co to za utrudnienia pokazuje googlemap na drodze z Babic do Łomianek? (najszybsza droga ode mnie).
UWAGA:
Osoby grające (po kątach lub oficjalnie) w Warhammer Ancient Battles zapraszam do dyskusji w kuluarach
EDIT:
Kojarzycie może co to za utrudnienia pokazuje googlemap na drodze z Babic do Łomianek? (najszybsza droga ode mnie).
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, o 14:43 przez Nijlor, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
czy w zwiazku z takim liczeniem na silesianie jesli bedzie wiecej niz 70 osob baj bedzie 20:0. zeby osoba pauzujaca w 1szej bitwie miala szanse na zwyciestwo?Lidder pisze:Sposób w jaki są przyznawane punkty za baja był ustalany razem z organizatorami. Organizatorzy prosili mnie o to, aby w każdej rundzie baj był za tę samą liczbę punktów.Kalesoner pisze:Tutaj proszę Liddera o odpowiedź, bo to on ustalał.Shino pisze:max za baja to dosc duzo. W poprzednich latach zawsze bylo 60.
Jest szansa na to, aby dwa zespoły po rozegraniu 5 bitew miały 320 (64*5) punktów. Przyznając mniej jak 64 punkty za baja skreślamy szanse jednej drużyny na wygranie przy takim scenariuszu. Jako sędzia zakładam, że każdy powinien mieć takie same szanse na wygranie DMP jak każdy inny. Pomijając losowość, która zachodzi na stołach organizator nie może skreślać kogokolwiek w wyścigu o puchar. Nie patrzcie na to przez pryzmat średniej drużyny. Jestem pewien, że drużyna z aspiracją na 1. miejsce nie przyjęłaby "darmowych" 60 punktów w 1. rundzie właśnie ze względu na to, że zwycięstwo może uciec jej z sprzed nosa. Także 60 nie jest "git".
Gdyby ktoś mnie zapytał co sądzę o systemie spadkowym w przyznawaniu baja to moja odpowiedź to: 64, 57, 50, 43, 36.
Jeśli chodzi o spóźnienia w sobotę a w niedzielę. Swoje wyjaśnienie już podałem w 1. poście. Jeśli chodzi o nie pojawienie się w niedzielę na 4. bitwę w komplecie to będzie to traktowane jak nie pojawienie się na jakąkolwiek bitwę - tymczasowe wykreślenie z turnieju (0 punktów za grę). W paringach niedzielnych to nie przeszkodzi, gdyż przypominam, że kapitanowie muszą się zjawić wcześniej.
Jeśli są jeszcze jakieś wątpliwości to chętnie odpowiem. W swoim czasie.
serio. Nie byloby problemu gdybyscie odpisali jakkolwiek normalnie, tylko takie glupie pierdoly sa irytujace.
Mega karty. Mialem zrobic wlasne, ale widze, ze sa inne tez swietne. propsy za przygotowanie. Widac, ze ten master bedzie na wysokim poziomie.
-
- Wałkarz
Te karty armii to do parowań, right?
Armie:
TK - 3500 pkt
TK - 3500 pkt
Tak, świetny pomysł że są i świetne wykonanie
Chociaż te które miał Butan na DMŚ dla naszej drużyny też były fajne
Chociaż te które miał Butan na DMŚ dla naszej drużyny też były fajne
Wisła Kraków.
Tip dla alkoholikow ktorzy nie chca wyleciec z turnieju:
1. Piwo w butelce po soku jablkowym wyglada jak sok jablkowy.
2. [Edit: A kulawa noge, kasuje bo sie Kaleson obrazi na mnie :-)]
1. Piwo w butelce po soku jablkowym wyglada jak sok jablkowy.
2. [Edit: A kulawa noge, kasuje bo sie Kaleson obrazi na mnie :-)]
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, o 15:03 przez Cosmo, łącznie zmieniany 2 razy.
Battle na trzezwo bylby nudny...
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Gasior
Koksu tak nie podzielisz...tektura bedzie sie lamac.zreszta to za dlugo by trwalo...ja dziele szpadlem choc taki skawalony tez jest dobry.dluzej w piecu temp.trzyma
Koksu tak nie podzielisz...tektura bedzie sie lamac.zreszta to za dlugo by trwalo...ja dziele szpadlem choc taki skawalony tez jest dobry.dluzej w piecu temp.trzyma
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, o 15:05 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- swieta_barbara
- habydysz
Jedzie ktoś jutro do Łomianek ok. 19tej? Chętnie bym się zabrał.
- swieta_barbara
- habydysz
Z tego co się orientuję, musiałbyś być już teraz na miejscu
swieta_barbara pisze:Jedzie ktoś jutro do Łomianek ok. 19tej? Chętnie bym się zabrał.
sYsek pisze:a jest zwrot wejściówki za blatowanie ? )
swieta_barbara pisze:Z tego co się orientuję, musiałbyś być już teraz na miejscu
Sysek chyba czytanie ze zrozumieniem to nie jest Twoja mocna stronasYsek pisze:jak masz 8 glade guardów to możemy jechać