Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
Archaon z nowymi zasadami, jego następca, Bel'akor...?
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Be'lakor zdechł!
Rozwalił armię Wielkiego Teogonisty Volkmara ,zawrócił jego duszę do skatowanego ciała i rozwiesił na swoim sztandarze!
Ale podczas Burzy Chaosu Volkmar zerwał łańcuchy i rozwalił Be'lakora łańcuchami które go pętały!!!
Rozwalił armię Wielkiego Teogonisty Volkmara ,zawrócił jego duszę do skatowanego ciała i rozwiesił na swoim sztandarze!
Ale podczas Burzy Chaosu Volkmar zerwał łańcuchy i rozwalił Be'lakora łańcuchami które go pętały!!!
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Oby to się nigdy nie wydarzyło, choć w sumie trochę już sobie przyswoiłem nowy fluffVesemirus pisze:W październiku wychodzi End of time dla Chaosu - kampania ta będzie drugą częścią z trzech, po niej wejdzie 9ed - zmiany fluffu (przeskok historii do przodu) będą obowiązywały w 9ed. Zmiany dotyczące zasad chyba też (50% na hero/lord).
Ciekawe kto będzie "Nagashem chaosu" - znacie jakiegoś badassa który może kosztować 1000ptk?
Jedyne logiczne poukładanie tego wygląda tak, że retconowana oficjalnie Burza Archaona odbyła się jak powinna, tylko po niej Archaon wreszcie ruszył dość szybko z kolejną inwazją, która tym razem zaskoczyła Kislev (wreszcie doszukałem i nigdzie nie jest napisane, że usuwają ten kraj/ludzi ze świata jedyne słowa to "Kislev burns" czyli nic nowego dla tej krainy od czasu jej założenia nasza Reczpospolita też była wiecznie polem bitwy), ale powstrzymał ją budowany w tajemnicy przez Balthasara Gelta system umocnień zwany Złotym Bastionem, obsadzony przez najlepsze regimenty Imperatora. A swoją armię zombi Manfred powołał właśnie na pograniczu Kisleva gdzie nigdy nie brakowało masowych grobów po bitwach.
Chaosowy Badass to mógłbyć Be'lakor ale on już jest... w takim wypadku może wielki powrót Asavara Kula skoro zniszczeni wielcy wracają
sam się nie wydarzyłeś a na pewno nie wydarzył się ten, kto wymyślił żeby najbardziej epicką część fluffu warhammera retconowano, choć być może zrobiono to bo ona jeszcze miała sensBurza chaosu się nie wydarzyła...
To moja wina, że ją "unieważniono"? Taki jest oficjalny fluff, na chwilę obecną. Zresztą nie ma co gdybać, czekam aż dojdzie do mnie paczka z Nagashem i książkami - wtedy będę miał pewność na 100%.
Co do przechodzenia zasad kampanijnych na 9ed to sprawa jest prosta - sprzeda się, to będą, nie sprzeda to nowych zasad nie będzie. Patrząc na ploty na 9ed mają przejść armie sojusznicze (Undead Legion na przykład) - zobaczymy?
Co do przechodzenia zasad kampanijnych na 9ed to sprawa jest prosta - sprzeda się, to będą, nie sprzeda to nowych zasad nie będzie. Patrząc na ploty na 9ed mają przejść armie sojusznicze (Undead Legion na przykład) - zobaczymy?
Nagash is coming...
gdzie jest jakakolwiek wzmianka o retconowaniu fluffu?Vesemirus pisze:Burza chaosu się nie wydarzyła...
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, o 16:25 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Crom el Conquistador i Arkhan Negro wymiatają
Ale skoro jest Valten to poszło się ebać moje racjonalne wprowadzenie nowego fluffu, które uwzględniało także Burzę Archaona chyba..... że Sigmar naznaczył nowego Valtena lub zjezusował poprzedniego taaaak to też trochę głupie, ale
"Jeśli mam wybierać między większym idiotyzmem fluffowym a mniejszym to wolę zmartwychwstającego Valtena niż magiczne wycięcie najważniejszego wydarzenia świata Warhammera "
Ale skoro jest Valten to poszło się ebać moje racjonalne wprowadzenie nowego fluffu, które uwzględniało także Burzę Archaona chyba..... że Sigmar naznaczył nowego Valtena lub zjezusował poprzedniego taaaak to też trochę głupie, ale
"Jeśli mam wybierać między większym idiotyzmem fluffowym a mniejszym to wolę zmartwychwstającego Valtena niż magiczne wycięcie najważniejszego wydarzenia świata Warhammera "
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, o 21:42 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.
ja tam nie mam pojecia co sie dzieje w tym warhammerze - matta warda wypieprzyli z roboty i sie posypał niecny plan gw;p
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Nie no imperialny projekt das Valten 2.0 ma rację bytu, w końcu jak zabijał go Archaon to był megaopancerzonym facetem na rumaku z wikingową brodą i blond warkoczami a ten to znów jakiś gołowąs zabrany z kolejnej chaty kowala nad którą zatrzymała się kometa o dwóch ogonach niczym gwiazdeczka betlejemska
Kapitan Ameryka...tfu...Imperium
OBSERWUJĘ WAS!
wersja z nowym wybrańcem jest możliwa. Nie możemy sobie wmówić ,że Burzy Chaosu nie było.
Ewentualnie ten dodatek mówi o wydarzeniach sprzed niej wtedy nie popycha fluffu do przodu ,ale go uzupełnia o nowy rozdział
wersja z nowym wybrańcem jest możliwa. Nie możemy sobie wmówić ,że Burzy Chaosu nie było.
Ewentualnie ten dodatek mówi o wydarzeniach sprzed niej wtedy nie popycha fluffu do przodu ,ale go uzupełnia o nowy rozdział
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Takie uzupełnienie fluffu byłoby logiczne i jak najbardziej na miejscu Ale z doświadczenia wiemy, że GW ma tendencję do zmieniania historii z każdą nową edycją/kodeksem/podręcznikiem armii
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
The Return of Nagash is up on Black Library for advance order and there is a sample up too. The sample's prologue sets up a lot of the End of Times world so I thought I'd share that with you here. The framing is Manfred scrying in a bowl of blood and looking around the world. These are the main things he sees in order;
-A twin tailed comet
-A "storm of chaos" sweeping the world; random deamonic manifestations are popping up all over the world. All small and lasting only a short time.
-Valkia is leading a huge Khornate army against Naggarond
-Massive daemonic incursion in Lustria. The jungles burn.
-Huge daemonic invasion of Ulthuan.
-In Brettonia Mallobaude, the bastard son of Leoncouer, leads a joint army of disgraced knights and the undead (backed up by Arkhan of all people) kills his father.
-Deamonic invasions of the dwarf hold Copper mountain and Neferata's Silver Pinnacle, but the deamons just pop out of existance half way through the battles.
-Massive Nurgle-y plague in Middenheim
-In Athel Loren the Vaults of Winter break open and the great trees, including the Oak of Ages, split open to reveal they are filled with maggots.
-Gotrek chopping up beastmen in some Kislevite city. No sign of Felix.
-Another daemon invasion in Averland. This one too, just disappears as soon as it hits the walls of Averheim.
-Massive stone monoliths, big as skyscrapers grow out of the ground around the world. Become focal points for beastmen to flock to them.
-Riots in Nuln. Nobles attacked and either hanged or torn apart. Implied death of the Countess.
-The Tsarina is still alive in Kislev leading a counter-attack against Chaos horde.
-The Green Knight takes off his helmet and is revealed as Giles le Breton returned (later in the sample it says he killed Mallobaude).
-A multi-province Empire army defeats a Chaos army lead by Vilitch the Curseling as he besieges them.
-Chaos hoarde attacking the Great Bastion.
-Tomb Kings, Dwarfs, Greenskins and Orges all readying for war and Skaven launching large scale invasion on Tilea and Estalia, quite successfully.
-At the north pole 4 impossibly gigantic deamon armies are forming. 4 Exalted daemons bow to Archaon.
Source please:)