Warszawa, 19.07.2014, 1750 pkt, Szturm #4 - Hobbystyczny

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Re: Warszawa, 19.07.2014, 1750 pkt, Szturm #4 - Hobbystyczny

Post autor: gervaz »

Fajnie :) Niech jeszcze tylko compscore zostanie :)
Już czekam na wrześniową edycję :)

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Profi »

Właśnie, YoungOlo, zamierzasz modyfikować CS? Bo nie wiem co malować :wink: .

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Profi pisze:Właśnie, YoungOlo, zamierzasz modyfikować CS? Bo nie wiem co malować :wink: .
a jakie to ma tobie znaczenie? :)
to, że będę miał jakiś Comp Score na poziomie 10+ wcale nie zmienia mi rozpiski... bo ja chcę sobie pograć w miłym gronie
mogę przynieść 100 zombich 100 szkieli albo 20 bestii nurgla, byle spełniały warunki wejścia na turniej :)

właśnie dlatego jestem zdania, że poza jasnym zakazem czegoś wszelkie scory nie mają znaczenia dla rozpiski na takie wydarzenie, bo jeśli ktoś chce przyjść pograć to przyjdzie i nie będzie marudził :badgrin:
gervaz pisze:atmosfera niszowości - i udział osób, dla których aspekt hobbystyczny jest być może ważniejszy od grania.
poza tym to w jaki sposób definiowałbyś aspekt hobbystyczny i taką osobę klimaciarza?
moja klimatyczna armia nurgla na 20 bestiach jest tak samo klimatyczna jak czyjeś 100 goblinów
albo Imperium na czołgu i 3 działach pomalowana w odpowiednie barwy, czy eteryczne VC

to, że umiem grać daną armią i wyczyszczę komuś stół kasuje mi ten 'status' ? :D
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

misha pisze:
Profi pisze:Właśnie, YoungOlo, zamierzasz modyfikować CS? Bo nie wiem co malować :wink: .
to, że będę miał jakiś Comp Score na poziomie 10+ wcale nie zmienia mi rozpiski... bo ja chcę sobie pograć w miłym gronie
mogę przynieść 100 zombich 100 szkieli albo 20 bestii nurgla, byle spełniały warunki wejścia na turniej :)

właśnie dlatego jestem zdania, że poza jasnym zakazem czegoś wszelkie scory nie mają znaczenia dla rozpiski na takie wydarzenie, bo jeśli ktoś chce przyjść pograć to przyjdzie i nie będzie marudził :badgrin:
gervaz pisze:atmosfera niszowości - i udział osób, dla których aspekt hobbystyczny jest być może ważniejszy od grania.
poza tym to w jaki sposób definiowałbyś aspekt hobbystyczny i taką osobę klimaciarza?
moja klimatyczna armia nurgla na 20 bestiach jest tak samo klimatyczna jak czyjeś 100 goblinów
albo Imperium na czołgu i 3 działach pomalowana w odpowiednie barwy, czy eteryczne VC

to, że umiem grać daną armią i wyczyszczę komuś stół kasuje mi ten 'status' ? :D
Ależ nie, bo te statusy się nie wykluczają.

Armię klimatyczną łatwo rozpoznać: zawiera ciekawie pomalowane (i często trudne do zdobycia, albo starannie skonwertowane) figurki.
Powergamerską również - zawiera mocne figurki.
Tak jak napisałeś powyżej - można spotkać i taką i taką równocześnie. Np osobnik, który ma dwie abominacje w armii skaveńskiej na 2000 ;)
BTW - dla mnie powergamerstwo to nie obelga. Szanuję ludzi, którzy poświęcają swój czas na opanowanie bardzo rozległych zasad, a potem opracowują przemyślane rozpiski i podejmują się sportowej rywalizacji z innymi podobnymi sobie zapaleńcami.

Ale jeśli o malowanie i modelowanie chodzi, mam szansę na przynajmniej średnie wypadnięcie - w sparingu z topowym graczem już nie ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Boguś - przykład klimaciarza z ładnie pomalowaną armią. Przy okazji wisi Liwanowi kupę kasy bo robi takie masakry, że pod ich ciężarem stoły pękają. Już pisałem ale jestem przeciwnikiem compscorów bo nawet w czasach kiedy go na Szturmie nie było przynosiłem do pogrania Shaggotha i 3 ogrów :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Profi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Profi »

misha pisze:

Bardzo się cieszę :). I jeszcze bardziej gratuluję ci zamieszkania w stolicy, bo nie będziesz musiał dojeżdżać tych ponad 300 km ;). Ja wychodzę z założenia, że jeżeli mam przemierzyć pół Polski po 7h jazdy ciufą to chciałbym maksymalnie zyskać z turnieju. Fun, funem, ale to w końcu turniej i chciałbym złożyć optymalną rozpiskę zarówno pod kątem hobystycznym jak i czysto turniejowym (dyplomy w końcu takie fajne to aż grzech nie zawalczyć ;) ).

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

profi pisze:a wychodzę z założenia, że jeżeli mam przemierzyć pół Polski po 7h jazdy ciufą to chciałbym maksymalnie zyskać z turnieju. Fun, funem, ale to w końcu turniej i chciałbym złożyć optymalną rozpiskę zarówno pod kątem hobystycznym jak i czysto turniejowym (dyplomy w końcu takie fajne to aż grzech nie zawalczyć
ciśnienie na dyplom rzeczywiście rozumiem :) chociaż jeśli to jedyny powód to bym się zastanawiał czy jechać te 7h :P bliżej masz jakieś turnieje też i dyplom może dostać się da

chociaż pewnie chińczycy robią już podróbki tych słynnych dyplomów w swoich fabrykach i transport już płynie do Gdyni, będziesz mógł kupić sobie na bazarku niedługo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
thorash
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: thorash »

Kiedy jakieś wieści o następnym turnieju wfb na pomalowane figurki w Adeptusie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Dołączam się do pytania o termin szturmu 5.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

thorash pisze:Kiedy jakieś wieści o następnym turnieju wfb na pomalowane figurki w Adeptusie ?
Dołączam się do tego, doskonale sformułowanego, pytania :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
liwan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: liwan »

Bearded Unclean 'Un pisze:
thorash pisze:Kiedy jakieś wieści o następnym turnieju wfb na pomalowane figurki w Adeptusie ?
Dołączam się do tego, doskonale sformułowanego, pytania :)

we wrześniu Olek nie bardzo może, a ja mogę być w klubie jak jest turniej na Śląsku, w Październiku jest turniej w Łodzi i Hussar
coś ciężko o termin itp. itd., ale dam znać jak się bardziej zorientuję
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

ODPOWIEDZ