Czy może oprucz speciali dopuszczony będzie SoC
GT - coś wiadomo?
@Szaman.
Pamiętam z ubiegłego roku nastepującą kwestię: gramy figurkami GW only. Natomiast pamietam casus Jankiela, który przekonał cię do gry swoim nie GWowskim smokiem, majac GWowskiego pod stołem - coby zasadom legalizmu stało sie zadość.
Czy moge wystawić moja ukochaną figurkę nie-Gwowskiego bsb Krasiowego, majac odpowiednią na potrzeby legalności?
Pamiętam z ubiegłego roku nastepującą kwestię: gramy figurkami GW only. Natomiast pamietam casus Jankiela, który przekonał cię do gry swoim nie GWowskim smokiem, majac GWowskiego pod stołem - coby zasadom legalizmu stało sie zadość.
Czy moge wystawić moja ukochaną figurkę nie-Gwowskiego bsb Krasiowego, majac odpowiednią na potrzeby legalności?
Zakupię do Krasnoludów:
- Króla Alrika na Tarczy
- Minersów - 14 sztuk z FCG, modele metalowe, 5/6 ed.
- Króla Alrika na Tarczy
SoC nie bedzie dopuszczony.RAFIX pisze:Czy może oprucz speciali dopuszczony będzie SoC![]()
![]()
powiem Ci to samo co Jankielowi. Wystaw swoja ulubiona figurke. W najgorszym wypadku - jesli zostaniesz poproszony (nie przeze mniespot pisze:Pamiętam z ubiegłego roku nastepującą kwestię: gramy figurkami GW only. Natomiast pamietam casus Jankiela, który przekonał cię do gry swoim nie GWowskim smokiem, majac GWowskiego pod stołem - coby zasadom legalizmu stało sie zadość.
"I fart in your general direction" 
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
to zasada nie legalizmu lecz reguła precedensu. 
Hm czyli tak płace kartą przez neta tak? Jakoś tak nieufnie podchodze do perspektywy takiej transakcji. Zakupy internetowe to jedno gdzie dokonuje sie przelewu ale to to ciut inna sprawa. Wiesz sprawy bezpieczeństwa...
Hm czyli tak płace kartą przez neta tak? Jakoś tak nieufnie podchodze do perspektywy takiej transakcji. Zakupy internetowe to jedno gdzie dokonuje sie przelewu ale to to ciut inna sprawa. Wiesz sprawy bezpieczeństwa...
Obecnie transakcje idą przez SSL i przechwycenie numeru karty graniczy z niemożliwością (tzn. dla wszystkich obecnych komputerów złamanie przeciętnego szyfru na 128-bitowym kluczu to zadanie na kilkadziesiąt tysięcy lat
).
Jedyne ryzyko leży na "końcach" tej transakcji. Czyli bezpieczeństwo Twojego systemu (dobra przeglądarka, brak wirusów, trojanów i loggerów) oraz bezpieczeństwo danych na serwerach GW - na co, niestety, nie mamy wpływu.
Ale nie słyszałem jeszcze, żeby jakiemuś klientowi MO skradziono numer karty
Jedyne ryzyko leży na "końcach" tej transakcji. Czyli bezpieczeństwo Twojego systemu (dobra przeglądarka, brak wirusów, trojanów i loggerów) oraz bezpieczeństwo danych na serwerach GW - na co, niestety, nie mamy wpływu.
Ale nie słyszałem jeszcze, żeby jakiemuś klientowi MO skradziono numer karty
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
sporo bankow wydaje specjalne karty (bez paska magnetycznego) do robienia zakupow online. w najgorszym wypadku placac taka karta mozna stracic przelewana kwote - nie ma grozby wyczyszczenia konta.
Ptak mi chyba na głowę narobił, że robię za adwokata diabła.... ale niech tam.
Na stronie GW (events Diary) znalazłem info, iż Grand Tournamenty (battle i 40K) są dla age 16+ (BTW. LOTR jest dla 12+).
Ponawiam prośbę o zejście z 14 latków grających Thorekiem:)
Na stronie GW (events Diary) znalazłem info, iż Grand Tournamenty (battle i 40K) są dla age 16+ (BTW. LOTR jest dla 12+).
Ponawiam prośbę o zejście z 14 latków grających Thorekiem:)
Zakupię do Krasnoludów:
- Króla Alrika na Tarczy
- Króla Alrika na Tarczy
wprawdzie zebranie n.t. EEGT mam za dwie godziny, ale juz teraz moge oglosic, ze osiagnalem pewien sukces w negocjacjach. w zasadach do EEGT zaszla dosc istotna zmiana, a mianowicie SPECIAL CHARACTERS ARE NOT ALLOWED.
teraz musicie sie czepiac czegos innego...
momentalnie zaczelo sie oplacac myslec czy nie warto jednak przyjechac ; )Szaman pisze:wprawdzie zebranie n.t. EEGT mam za dwie godziny, ale juz teraz moge oglosic, ze osiagnalem pewien sukces w negocjacjach. w zasadach do EEGT zaszla dosc istotna zmiana, a mianowicie SPECIAL CHARACTERS ARE NOT ALLOWED.
teraz musicie sie czepiac czegos innego... :wink:
Chcieć = móc . Brawa !!
No i kurde teraz problem. Trzeba wziąć GT pod uwagę 
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Sie robi...Szaman pisze:teraz musicie sie czepiac czegos innego...
Co z podłogą w szkole obok?
BTW - gratulacje. GW mówiąca ludzkim głosem, no, no...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
ja i tak bym przyjechalSzaman pisze:wprawdzie zebranie n.t. EEGT mam za dwie godziny, ale juz teraz moge oglosic, ze osiagnalem pewien sukces w negocjacjach. w zasadach do EEGT zaszla dosc istotna zmiana, a mianowicie SPECIAL CHARACTERS ARE NOT ALLOWED.
a ta informacja to juz wogle wyrabiscie
mam nadzieje ze pomysly na cofanie prawa i odbieranie GT mastera teraz niektorym przejda...
I na dodatek słuchająca graczy... nieźleJedy Knight pisze:BTW - gratulacje. GW mówiąca ludzkim głosem, no, no...
Może i ja zakończę swój bojkot tuniejów GW?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny