Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: M.T. »

Konni

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Rycerze to idiotyczny wybór a początek....
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Powiedz to mojej rozpie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Na poczatek Sergio;) wiem ze masz 10k Woc

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Evazan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Evazan »

Na początek
2 rydwany
1-2 boxy konnych maruderów
Chimera
Skullcrushers (tym sie czasem gra w przeciwienstwie do ryckow)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

no i herosi jakiś bohater na Demonic mouncie i mag

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

A potem działo - koniecznie i bez gadania :D
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Z tych rycków idzie zrobić dwóch gości na DM i ewentualnie konnego maga, stąd się znaleźli na mojej liście.
Plus na małe punkty sobie dobrze radzą.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

później demon prince ;)
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Tak, ale na małe punkty musisz ich mieć 15 w 2 dwóch oddziałach, wtedy to ma sens. Trochę to jednak prox taki heros z knighta

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 8#p1238528
IMO kwestia malowania, jak nie mamy innych rycerzy w armii to nie ma się do czego przyczepić.

Mateo
Chuck Norris

Post autor: Mateo »

a warriorsi na piechote?

knighci wygladaja extra!
i fajne staty maja

helcannon na bank bedzie ;p super rzecz sie wydaje

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Ja tam gram na pieszych wojownikach. Bardzo mi się podobają i nie widzę rozpiski Chaosu bez nich ;)
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Cylindryk
Chuck Norris

Post autor: Cylindryk »

Czemu niby Knight na większej podstawce i odpowiednio przerobiony (głowa, płaszcz i ręka rzucająca czar w przypadku maga, albo ewidentny i zamierzony overwysiwyg [taki bossu, więcej broni, kolców i wszystkiego więcej :P]) miałby być proksem??? O.o

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

@stan Pomalowany rycerz na większej podstawce jest proksem.... samo malowanie nic nie zmienia.

@Cylindryk była mowa o po prostu rycerzu, jak go przerobisz do tego stopnia to spoko, ale to już nie jest łatwe, trzeba mieć bitsy, uiejętności w GS

Ja grywałem o na warriorach i na ryckach, ale nie ma co ukrywać, że w najpopularniejszych rozpiskach ich nie ma, są inne wybory. Więc na sam początek chyba lepiej kupić coś innego

Mateo
Chuck Norris

kumpel i w sumie ja, jako core to widzimy tylko jakas tam horde warriorsow moze 2 ;p

i pewnie maruder horsemanoe jako tzw odginaczki

ich wyglad i staty nie pozwalaja ich nie wziac poprostu ;p moze troche wolni....

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Przede wszystkim są drodzy i w obecnym metagame łatwo przegrywają z monsterami, monstrous cavalary, itp. 3x maruderzy konni + 3x rydwan to 600 punktow i zapełnia core idealnie

Mateo
Chuck Norris

kurcze tez fajne...

ale Ci warriorzy wgl nic nei graja?
strasznie ladne modele :(

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Grają grają. Inną piechotę i kawalerię mielą aż miło. Mi w 90% przypadków się zwracali w grze ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Sad fact jest taki że z ogranym graczem będą walczyć dopiero wtedy jak będzie ich mało (strzelanie/magia) lub jak będzie na nich oddział który ich skroi.

Da się grać na warriorach thzeencha z Blasted Standard + heros na DM w środku wtedy się nadają jako taksówka dla niego i dodawacze statica. Ewentualnie mały oddział slaanesha jako bunkier dla magów

ODPOWIEDZ