Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: kotson »

Jemu nie chodzi chyba o speców lecz o te nowe morghasty cz jakoś tak
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

tak tak :)
ciekawe tylko jak to marketingowcy z GW wymyślą
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

misha pisze:ciekawe tylko jak to marketingowcy z GW wymyślą
Duże pany z hit powerem vargeistów i ich lataniem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Nieco większym hitpowerem od Vargheistów, bo S6, co ładnie się kombuje z T5 i pancerzem. Do tego oczywiście brak frenzy. I taniej, niż vargheist, żeby nie było wątpliwości.

Ogólnie aktualny pomysł GW na jednostki "na sprzedaż" to: latająca monsterowa piechota (żeby nie dało się odgiąć), statsy coraz częściej na poziomie manticory czy varghulfa, cena oczywiście 40-50 pkt :(

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jak coś, to na mój twitter.com/FollowFurion wrzuciłem info ze 100% źródła, kto chce niech czyta :P

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Barbarossa pisze:Nieco większym hitpowerem od Vargheistów, bo S6, co ładnie się kombuje z T5 i pancerzem. Do tego oczywiście brak frenzy. I taniej, niż vargheist, żeby nie było wątpliwości.

Ogólnie aktualny pomysł GW na jednostki "na sprzedaż" to: latająca monsterowa piechota (żeby nie dało się odgiąć), statsy coraz częściej na poziomie manticory czy varghulfa, cena oczywiście 40-50 pkt :(
ej, ja myślałem że tylko DoCH może dostawać tego typu jednostki! Zdrada!
Uerph.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Barbarossa pisze: Ogólnie aktualny pomysł GW na jednostki "na sprzedaż" to: latająca monsterowa piechota (żeby nie dało się odgiąć), statsy coraz częściej na poziomie manticory czy varghulfa, cena oczywiście 40-50 pkt :(
Ale przecież GW (jak i niektórzy na tym forum...) uważają, że ich głównym targetem są klimaciarze, modelarze i dzieci, które nawet nie mają RB tylko lubią "rycerzyki" więc po co komu staty i zasady, turnieje, rywalizacja i ciśnienie jak liczy się przede wszystkim ładna figurka, klimat i fluff? :|

:wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Barbarossa pisze:Nieco większym hitpowerem od Vargheistów, bo S6, co ładnie się kombuje z T5 i pancerzem. Do tego oczywiście brak frenzy. I taniej, niż vargheist, żeby nie było wątpliwości.

Potem dziwic sie, ze ich wybryki nie sa w Polsce na turniejach dopuszczane :roll:

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Przyszłość ->Skirmish na Large Targety?

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Prawie jak. Jeżeli się ploty sprawdzą z tymi 50% na lordów to będzie 2 k :
Lord moderca
Lord mag
Cory za 25
Speciale i Rare 25

czyli takie kadłubki armijne jak obecny WoCH czy Ogry 20 modeli i starczy :wink:

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

SoCiu pisze:Prawie jak. Jeżeli się ploty sprawdzą z tymi 50% na lordów to będzie 2 k :
Lord moderca
Lord mag
Cory za 25
Speciale i Rare 25

czyli takie kadłubki armijne jak obecny WoCH czy Ogry 20 modeli i starczy :wink:

Wtedy bitwy będą trwać maks. 1h i bedzie można ich roze3grać 15 podczas mastera, więc nie będzie losowości tylko skill :)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

powrót herohammera :) tylko co wtedy będzie gw sprzedawać? pojedynczych herosów za 300zł? :)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
lividius
Mudżahedin

Post autor: lividius »

Chyba, że GW zacznie sprzedawać już pomalowane wg. klucza z AB regimenty.
Żeby odciązyć przeciętnego, zachodniego nastolatka, od machania pędzelkiem.
Zniechęcającego machania, dodajmy. Niewdzięcznego.
Takiego, przez które produkt GW przegrywa z produktem emitowanym TV, on-line, w multipleksie, itp.
A jeśli nie, to faktycznie - skirmish na Large Targety. Albo local-hammery tworzone przez kluby i dinozaurów
na bazie starszych edycji.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Grichalk pisze:
SoCiu pisze:Prawie jak. Jeżeli się ploty sprawdzą z tymi 50% na lordów to będzie 2 k :
Lord moderca
Lord mag
Cory za 25
Speciale i Rare 25

Wtedy bitwy będą trwać maks. 1h i bedzie można ich roze3grać 15 podczas mastera, więc nie będzie losowości tylko skill :)
5ed.WFB
i gralo sie jednak nieco dluzej niz 60min :)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

GW pisze:"It’s worth pointing out right now that these books are no ordinary books; they’re not army books or campaign tales. These are the future of Warhammer, the first steps on the road to the End Times."
Czyli można typować tak:
- 9 edycja będzie się nazywała end times i będzie opisywała ginący świat zalewany martwiakami i chaosem, resztki różnych cywilizacji pozamykane w twierdzach itd itp.
- Army booki będą jednak w przyszłości łączone, tj. spadnie liczba frakcji, zostaną pewnie "undeady", "elfy", "chaos" itd.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

quas pisze:
Grichalk pisze:
Lord moderca
Lord mag
Cory za 25
Speciale i Rare 25

5ed.WFB
i gralo sie jednak nieco dluzej niz 60min :)
Ale to chyba tylko dlatego, że ludzie nie byli tak ograni i dłużej kminili. :wink: Bo jak pamiętasz grało się 4 tury w 5 ed. Chociaż były i gry kilkunastominutowe na turniejach. Lanca w lesie, 2 smoki za domkiem/górką, 3 tura High-fly, 4 szarża w jakieś maszyny i wygrana. :)
Jak to mogło być że nas bawiło? #-o

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Remo pisze:
Ale to chyba tylko dlatego, że ludzie nie byli tak ograni i dłużej kminili. :wink: Bo jak pamiętasz grało się 4 tury w 5 ed. Chociaż były i gry kilkunastominutowe na turniejach. Lanca w lesie, 2 smoki za domkiem/górką, 3 tura High-fly, 4 szarża w jakieś maszyny i wygrana. :)
Jak to mogło być że nas bawiło? #-o
jak przeciwnik tez mial lataczy to nie bylo tak rozowo z tymi high flyem.
glowy bym nie dal ale tur grywalem wiecej 6?- choc to czasy kiedy dopiero raczkowala scena turniejowa; wieksze turnieje byly dodatkiem do konwentow.
wykminy i znajomosci systemu w kazdej edycji sa na tym samym poziomie.

i ja nie mowie ze to bylo dobre. przerzucenie sie z 5 ed na 6 wspominam jako bardzo duzy powiew swiezosci...gralem od 4 do poczatkow 8ed. i wlasnie 6/7 uznaje za najciekawsze (choc jak zawsze bywaly babole).
natomiast te plany to jak krok wstecz.

tyle ze to inne pokolenie juz i pewnie mozna wcisnac stary produkt w nowym opakowaniu liczac ze dinozaury wymarly a nowy klient kupi.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Aktualnie początek 8 ed. wprowadził hordy piechoty, co powinno się przełożyć na sprzedaz w GW. Później trend ten powoli wypierały monstrus cawalery/inflantry. Teraz wychodzi dodatek, gdzie trzeba kupić nowego monsterka/herosa, który może przyzwać drugie tyle piechoty (i nie tylko) co masz w domu już, więc musisz zainwestować w hordy ponownie.

Nie zdziwi mnie, jak w przyszłych dodatkach strony będą miały lory, które pozwolą przyzwać im sojuszniczy oddział do "x" punktów , coby sprzedaż kolejnych oddziałów wzrosła. :)

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Barbarossa pisze:
GW pisze:"It’s worth pointing out right now that these books are no ordinary books; they’re not army books or campaign tales. These are the future of Warhammer, the first steps on the road to the End Times."
Czyli można typować tak:
- 9 edycja będzie się nazywała end times i będzie opisywała ginący świat zalewany martwiakami i chaosem, resztki różnych cywilizacji pozamykane w twierdzach itd itp.
- Army booki będą jednak w przyszłości łączone, tj. spadnie liczba frakcji, zostaną pewnie "undeady", "elfy", "chaos" itd.
Heh, a chciałem sobie nieco pomalować ;) Ale chyba nie ma co do hobby wracać, bo brzmi to strasznie. Modelowanie fajne, ale pograć też lubię.

I ja również najmilej wspominam 6 ed. Może było to związane z moją największą aktywnością turniejową, ba chciałem przeboleć losowe szarże w 8ed.... ale jeśli 50% bohaterów, gry na 10 klockowatych modeli to przyszłość wfb (ja jestem z tych którzy uwielbiają regimenty a monstery są ładne, bo mają w tle ... regimenty i mogą się wyróżniać) to ja dziękuję. Poczekam, popatrzę ;)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jest nawet gorzej niż myślałem. Jest Up to 50% Lord i up to 50% hero, co oznacza że po zabraniu obowiązkowych 25% Corów, możemy pozostałe 75% wartości armii zawalić lordami i herosami :lol2:

ODPOWIEDZ