Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów
Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów
Krótko i na temat - rezygnacja z B&G to strzał w stopę Solo
Ja jestem przeciwko BnG akurat. Powody:
1) rozstrzał wyników, masa katapult - wystarczy trafić na kogos kto zrobi rozpiskę na 4-5 punktów - niby jego błą ale szwajcar takich rzeczy nie lubi przyjmować. Zwłaszcza w trzeciej bitwie
2) Zakładając, że ktoś już te rozpiski 6-7 punktowe zrobi, i trafią na siebie, wynik znowu jest remisowy praktycznie z definicji - kolejne wypaczenie
3) De facto poza zmianą rozpisek scenariusz promuje kostkologię - chocby pojedyncze snajpery zabijające 3 punkty w postaci BSB i generała
4) Scenariusz poza forumowymi wojownikami mało osób przekonuje, przynajmniej taki jest jego odbiór juz na samym masterze i ewentaulnie w kuluarach "dlaczego nas nie było".
5) Silesian już ma debilny moim zdaniem format - open - który sprawia, że jest to jeden z najrzadziej odwiedzanych masterów w roku - 80 osob frekwencji robi praktycznie 60 osób z lokalnego środowiska, mimo, że przecież np ze stolicy to tylko 3 godziny jazdy w fajnych warunkach, a nawet z białegostoku po remontach tyko 8-9 maksymalnie. Dodawanie do tego dziwacznych scenariuszy to tylk odobijanie już kulejącej frekwencji
Zalety:
1) Trzeba pod niego zmodyfikowac rozpiski, co nieco balansuje rozgrywke. Ale że efekt ten mozna osiagnać dając obligatoryjne 6 (lepsze niż 5 imo) FP w rozpisce to pseudo zaleta
Tyle moim zdaniem. Prawda jest taka, że ciśnie się te open na Kozłowie i ciśnie się te smieszne zasady RB (jak magiczne tereny) na forum sie mówi jak to "potrzeba oddechu po sezonie na ETC" a potem ledwo kto przyjeźdza, a wystarczy walnąć ETC w szczyrku i jest juz pod 100 osób ; /
Ale że mnie nie będzie niezaleznie od BG - jak zwykle uwala mnie to że master jest w sesji wrześniowej - to tylko opinie wrzucam
1) rozstrzał wyników, masa katapult - wystarczy trafić na kogos kto zrobi rozpiskę na 4-5 punktów - niby jego błą ale szwajcar takich rzeczy nie lubi przyjmować. Zwłaszcza w trzeciej bitwie
2) Zakładając, że ktoś już te rozpiski 6-7 punktowe zrobi, i trafią na siebie, wynik znowu jest remisowy praktycznie z definicji - kolejne wypaczenie
3) De facto poza zmianą rozpisek scenariusz promuje kostkologię - chocby pojedyncze snajpery zabijające 3 punkty w postaci BSB i generała
4) Scenariusz poza forumowymi wojownikami mało osób przekonuje, przynajmniej taki jest jego odbiór juz na samym masterze i ewentaulnie w kuluarach "dlaczego nas nie było".
5) Silesian już ma debilny moim zdaniem format - open - który sprawia, że jest to jeden z najrzadziej odwiedzanych masterów w roku - 80 osob frekwencji robi praktycznie 60 osób z lokalnego środowiska, mimo, że przecież np ze stolicy to tylko 3 godziny jazdy w fajnych warunkach, a nawet z białegostoku po remontach tyko 8-9 maksymalnie. Dodawanie do tego dziwacznych scenariuszy to tylk odobijanie już kulejącej frekwencji
Zalety:
1) Trzeba pod niego zmodyfikowac rozpiski, co nieco balansuje rozgrywke. Ale że efekt ten mozna osiagnać dając obligatoryjne 6 (lepsze niż 5 imo) FP w rozpisce to pseudo zaleta
Tyle moim zdaniem. Prawda jest taka, że ciśnie się te open na Kozłowie i ciśnie się te smieszne zasady RB (jak magiczne tereny) na forum sie mówi jak to "potrzeba oddechu po sezonie na ETC" a potem ledwo kto przyjeźdza, a wystarczy walnąć ETC w szczyrku i jest juz pod 100 osób ; /
Ale że mnie nie będzie niezaleznie od BG - jak zwykle uwala mnie to że master jest w sesji wrześniowej - to tylko opinie wrzucam
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Adam opowiadasz głupoty. Nie premiuje kostkologii, tylko granie z głową. Jak się nie wiesz jak to zrobić, daj znać - wrzucę kilka pro-tipów
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Tak, tak - Dymitr 'miszcz' taktyk B&GDymitr pisze:Adam opowiadasz głupoty. Nie premiuje kostkologii, tylko granie z głową. Jak się nie wiesz jak to zrobić, daj znać - wrzucę kilka pro-tipów
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Można jeszcze trochę pomerdać przy zasadach BnG, żeby nie było takich jednostronnych wyników. Żadna filozofia.-Qc- pisze:1) rozstrzał wyników, masa katapult - wystarczy trafić na kogos kto zrobi rozpiskę na 4-5 punktów - niby jego błą ale szwajcar takich rzeczy nie lubi przyjmować. Zwłaszcza w trzeciej bitwie
Niby czemu? Na obecne zasady to jakieś 17-3 dla wygrywającego.-Qc- pisze:2) Zakładając, że ktoś już te rozpiski 6-7 punktowe zrobi, i trafią na siebie, wynik znowu jest remisowy praktycznie z definicji - kolejne wypaczenie
Jak mi ktoś snajperą wyjmie generała i BSB to nawet więcej niż 3 punkty tracę bez BnG . EDIT: napisałem głupotę ale nadal mam rację, wyciąganie generała i BSB snajperą jest zawsze dobrą metodą i sukces w tej czynności wpływa na wynik podobnie z i bez BnG.-Qc- pisze:3) De facto poza zmianą rozpisek scenariusz promuje kostkologię - chocby pojedyncze snajpery zabijające 3 punkty w postaci BSB i generała
Mnie przekonuje, rzygam trochę battleline i wolę przynajmniej 1/3 bitew grać na coś innego. Podobnie myśli zapewne też część osób nie wypowiadających się tu.-Qc- pisze:4) Scenariusz poza forumowymi wojownikami mało osób przekonuje, przynajmniej taki jest jego odbiór juz na samym masterze i ewentaulnie w kuluarach "dlaczego nas nie było".
Związek BnG z frekwencją jest raczej nie do udowodnienia. Równie dobrze można twierdzić, że podbija frekwencję.-Qc- pisze:5) Silesian już ma debilny moim zdaniem format - open - który sprawia, że jest to jeden z najrzadziej odwiedzanych masterów w roku - 80 osob frekwencji robi praktycznie 60 osób z lokalnego środowiska, mimo, że przecież np ze stolicy to tylko 3 godziny jazdy w fajnych warunkach, a nawet z białegostoku po remontach tyko 8-9 maksymalnie. Dodawanie do tego dziwacznych scenariuszy to tylk odobijanie już kulejącej frekwencji
Maciek
Ostatnio zmieniony 29 sie 2014, o 13:31 przez mlepkows, łącznie zmieniany 1 raz.
wrzuć tutoriale na YT, twittera i FBDymitr pisze:Adam opowiadasz głupoty. Nie premiuje kostkologii, tylko granie z głową. Jak się nie wiesz jak to zrobić, daj znać - wrzucę kilka pro-tipów
To co już sprawdzone, to osoba która wygrywa poprzez BP dostaje 15 punktów +/- różnica w BP.Można jeszcze trochę pomerdać przy zasadach BnG, żeby nie było takich jednostronnych wyników. Żadna filozofia.
Np:
1) Przeciwnik ma 7 BP, ja 6. Zdejmuję mu 4 i wygrywam, ale w walce straciłem sam 2. Wynik 17-3 dla mnie( 15+2 )
2) Ja mam 7 BP, przeciwnik 4. Zdejmuję mu jeden i wygrywam, ale sam staciłem 3, więc wynik 13-7 (15-2)
Lepiej się sprawdza, niż odejmowanie różnicy od 20.
zaprzeczysz?Jagal pisze:Tak, tak - Dymitr 'miszcz' taktyk B&GDymitr pisze:Adam opowiadasz głupoty. Nie premiuje kostkologii, tylko granie z głową. Jak się nie wiesz jak to zrobić, daj znać - wrzucę kilka pro-tipów
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Wygląda spoko.Grichalk pisze:To co już sprawdzone, to osoba która wygrywa poprzez BP dostaje 15 punktów +/- różnica w BP.Można jeszcze trochę pomerdać przy zasadach BnG, żeby nie było takich jednostronnych wyników. Żadna filozofia.
Np:
1) Przeciwnik ma 7 BP, ja 6. Zdejmuję mu 4 i wygrywam, ale w walce straciłem sam 2. Wynik 17-3 dla mnie( 15+2 )
2) Ja mam 7 BP, przeciwnik 4. Zdejmuję mu jeden i wygrywam, ale sam staciłem 3, więc wynik 13-7 (15-2)
Lepiej się sprawdza, niż odejmowanie różnicy od 20.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
- RedScorpion
- Falubaz
Bez sensu. Gracz robi rozpiskę na 3 punkty. Automatycznie przegrywa i wynik jest 15:5.