Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Re: Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim

Post autor: el Victor »

jakbym jechał to wolałbym mieć pewność, że zagram bo mam 130 km :D
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

kurde powinna być w końcu nagroda dla najstarszego gracza a nie najmłodszego :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

el Victor pisze:jakbym jechał to wolałbym mieć pewność, że zagram bo mam 130 km :D
Przykro mi ale decyduje kolejność zgłoszeń. Nie mam na to wpływu czy ktoś przyjdzie czy nie :) Sądzę jednak że 23 pozycja na liście graniczy z pewnością.
Albo_Albo pisze:kurde powinna być w końcu nagroda dla najstarszego gracza a nie najmłodszego :)
Mam rozdawać nagrody sam sobie? :shock: :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

ja przyjde jak bedzie miejsce to zagram jak nie to nie nie chce mi sie logowac na VH

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Mam rozdawać nagrody sam sobie? :shock: :mrgreen:

jakbyś nie grał to ja bym dostał :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Zapiszę Cię więc - a konto sobie tam załóż bo coś mi mówi że przyda Ci się na przyszłość :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

łokej dziękuje

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

PiotrB pisze:- Maksymalnie 3 maszyny i/lub strzeleckie bronie używające wzornika (template) (Steam Tank/Iron Deamon liczą się jako maszyny), każda maszyna liczy się za 1.
- Zakaz triplowania specjali
- Dwarfs - max 3 żyrokopter, Niszczarka czarów max 1.
Te trzy linijki się dublują i/lub wykluczają. Żyrek ma broń wzornikową więc podpada pod ograniczenie maszyn i jednocześnie jest specjalem więc nie można go triplować zgodnie z ogólnymi ograniczeniami.

Wystarczy wykreślić max 3 żyrokoptery i z głowy.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Tak już to poprawiłem w temacie bazowym zapraszam do dyskusji na forum Vanahaim - ten zapis miał co innego robić - teraz jest tak:

-Dwarfs- Niszczarka czarów max 1, ŻYROKOPTER liczy się jako 0,5 do limitu maszyn i broni templejtkowych

mam nadzieję że teraz intencje są jasne..
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Forum Vana mi w pracy blokują, z resztą jeszcze nie wiem czy uda mi się wyrwać na turek.
Czyli jeśli dobrze rozumiem, mogę wystawić 2 żyrki i dwie maszyny ale już nie mogę 4 żyrków i jednej maszyny, bo speciali nie można triplować tak? A żyrobomber też się liczy jako 0,5 do limitu maszyn i wzorników? Można co prawda brać tylko jeden rare ale powiedzmy dwie maszyny plus żyrek plus bomber przejdzie czy nie?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Tak - możesz wziąść dwa żyrki i dwie maszyny i tak nie możesz mieć 4 żyrków bo nie można specjali triplować - tak żyrobomber na te potrzeby traktujemy jako 0,5 - na razie to jest ukłon w stronę kraśków- jeśli zajmą jakieś wysokie miejsce - przytniemy :).
Obrazek

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

PiotrB pisze:Tak - możesz wziąść dwa żyrki i dwie maszyny i tak nie możesz mieć 4 żyrków bo nie można specjali triplować - tak żyrobomber na te potrzeby traktujemy jako 0,5 - na razie to jest ukłon w stronę kraśków- jeśli zajmą jakieś wysokie miejsce - przytniemy :).
wziąć

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Boberr pisze: wziąć
A to ponoc ja jestem Trollem :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Idźcie sobie obaj pogadajcie gdzie indziej a nie zaśmiecajcie mi wątku .

OGŁOSZENIE:

Wszystkich bardzo proszę o informację jeśli z takich czy innych powodów nie będą mogli przyjść bo jak widać chętnych jest sporo... przynajmniej na papierze :) Co za tym idzie każdy kto nie przyjedzie i tego nie zgłosi w następnych turniejach organizowanych przeze mnie ląduje na na ostatnim miejscu w zapisach :) Dla pewności podam swój telefon 793-727-403. Wystarczy sms- nie będzie mnie i nick do piątku.

LEGION OF THE UNDEAD jest DOPUSZCZONY pod warunkiem posiadania oryginalnych figurek!
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Kilka drobnych zmian w ograniczeniach armii :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

4 maszyny w dwarfach? 2x klopa, organki i dzialo? Piotrze chcesz grac Krasiami?
EMP tank + 6 demisi + dzialo, naprawde? powinno byc czolg albo demisie

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Do tej pory nie było żadnych ograniczeń w imperium i przypominam Ci że nie osiągnęło żadnych sukcesów - co za tym idzie nie przyjmuje do wiadomości Twoich sugestii - tak samo jak i faktu że mnie obrażasz insynuując że robię ograniczenia pod rzekomo "moje" kraśki . Wyniki w tym formacie zarówno kraśków jak i imperium nie wskazują na potrzebę jakiegoś ich cięcia a moim zdaniem kraśki wręcz są dużo bardziej pokrzywdzone tymi zasadami co za tym idzie - ulga dla nich.
Miałeś szanse robić takie turnieje i rozwijać ten format - świadomie z tego zrezygnowałeś - co za tym idzie albo dawaj jakieś konstruktywne argumenty - albo zamilcz :)
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Obecne ograniczenia Piotrek wprowadził po konsultacji ze mną, czy bardziej moich sugestiach. Co do dwarfów to Dydek dobrze wiesz, że bez żyrków ta armia nic nie może, dając ograniczenie 3 maszyny - żyrek 0,5 slota ograniczasz tworzenie rozpiski do dylematu czy oprócz organek i 2 zyrków bierzesz klopke, czy dzialo. Jeżeli komuś odpowiadac bedzie arcy ciekawy corner hammer i 10:10 w 3ech biwach pod rząd po max 30min to czemu chcesz mu tego zabronic? Tym bardziej, że taka rozpiska jest dla Ciebie latwiejsza do ogarniecia - jako gracza WE. Majac whawki, siski, wildów + strzaly no panelty + ww i ...magie. Tak troszkę kolokwialnie rzec ujmując: "srasz żarem"...

Co do EMP to zapewne przeoczenie, ja sam skupiłem się tylko na nowo wydanych podręcznikach. Winno być jak mówisz tank, bądź 6 miskow, ew liczbę ta zmniejszyć do 4 - analogicznie jak w przypadku murfangów.
xYz

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Co do Imperium jest jak mówię- ja dopisałem te ograniczenia bo do tej pory nie było żadnych i ani na Smoku Wawelskim ani na żadnej ciupadze imperium nie wygrało ani nie był w topie - żeby jednak nie było - że robię coś dziwnego - skonsultuje to jeszcze z kimś komu ufam i się na tym zna. Poproszę Shina o radę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

A to ograniczenie w lizakach co ma przyciąć latające ptaszki z freenzy?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

ODPOWIEDZ