Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: M.T. »

Morsereg pisze: do tego, to troche nie ma sensu. rogaty szczur wybija rade13 a te i tak potrafia sie zgromadzic i przeprowadzic jakikolwiek atak? dziwne.
Nie całą, tylko jej szefa.

Awatar użytkownika
meiss
Mudżahedin

Post autor: meiss »

Pozatym każdy szczur jest przygotowany na zajęcie wyższego stanowiska, więc klęska braku władzy im nie grozi :twisted:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

M.T. pisze:
Morsereg pisze: do tego, to troche nie ma sensu. rogaty szczur wybija rade13 a te i tak potrafia sie zgromadzic i przeprowadzic jakikolwiek atak? dziwne.
Nie całą, tylko jej szefa.
ahh... faktycznie, masz racje. zle przeczytalem albo raczej zle zrozumialem to co przeczytalem ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Ale i tak Kislev przechodzi do kontrataku. Coś mi się wydaję ze dojdą z 2-4 nowe domeny ;) i każdy dostanie mega hiper uber rozpierdzielacza ;) który będzie działał na zasadzie papier kartka nożyczki. Ale i tak będzie można nim pograć w domowym zaciszu.

BTW. Jeśli ktoś coś powie o tym że gw upada to niech się rozejrzy i poczyta, 4 ostatnie dodatki zostały wyprzedane zanim dotarły do sklepów, o kartach czy dodatkach spec do armii już można pomarzyć albo kupić za 5 krotną wartość. To że w Polsce nie gra się dużych bitew, zazwyczaj, a staży gracze opierają swoje armie tylko o to co muszą mieć, nie znaczy ze gw upada, w internecie jest zatrzęsienie raportów, filmików, nawet taktyk pod armie. Znam co najmniej 10 osób które nie chcą grać euro, tylko wolą domowe zacisze z oryginalnym warhammerem i zabawą tym czym jest w podręczniku i mają modele których na turniejach nie ujrzymy.
Obrazek

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

Kopyt myślę, że masz 100% rację. W Polsce graczy battla można podzielić na dwie grupy turniejowy grających tylko na zasadach euro oraz domowy, którzy wolą "czystego" battla. Zdecydowanie u nas w klubie gramy tylko na czystym podręczniku daje nam to 100% więcej frajdy. Dopiero szykując się na turniej gramy pod dane zasady.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Nie wiem czy było już wrzucane ale jest to trochę niepokojące
They were the first to mention a release of Nagash / End Times campaign (May 29th), but did so in a context saying that this End Times campaign would be the lead to a closure of "Warhammer" (presumably WFB, not 40K), followed by a subsequent new skirmish game (presumably fantasy-ish-themed) in 2015
So, just got off the horn with a contact at GW who apparently has just come out of a briefing regarding the future of WHF
in May 2015 after the End of Times WHF will become a skirmish game centered around surviving warbands after the "armegeddon" of the fantasy world as a result of the End of Times.
Chaos decimate the Empire
Nagash and co decimate Brettonia
Ulthuan sinks
there will be less army books than currently ( no idea if this means imalgimation armies )
źródło Warseer

Co o tym myślicie? Straszenie?

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

imo ściema
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Moja banda skirmishowa:
Nagash
manfred
Mortis
2 terrorgeisty
dla klimatu black coach :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
meiss
Mudżahedin

Slann, 2x kowboj weteran, 2 x kowboj na terku, 2x priest i dla klimatu 10 skinków? =D>
Imo, to ściema, na którą wykładam swoje obydwa zwisy :twisted:

Pozatym sytuacja z Nagashem, do którego rzeczy się rozeszły zanim wyszły, pokazuje, że battl sprzedaje się dobrze gdy gracze dostają nowości, a nie odgrzewane kotlety.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Czytałem te ploty i doszedłem ze znajomymi do jedynego słusznego wniosku:

- mamy figsy
- mamy booki
- mamy tereny
- mamy stoły

GW sobie może zamykać rozwijanie gry... grać nie zabroni ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Post autor: Fubuki »

I update'y armybooków będziemy częściej robić!
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

To jest to co ja przeczuwałem jak dowiedziałem się że nie będzie 9 edycji.... może i dobrze się stanie :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Wejdzie Kings of War czy Warthrone i wszyscy zapomną o battlu :wink:
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
meiss
Mudżahedin

Jak tak to spoko :roll: ale czekaj, czy wszyscy już nie mieli zapomnieć o battlu pierdylion razy? Podobnie słyszałem jak wychodziła Chronopia, Confrontation itp, itd.
Battl może nie ma mega wyczesanych zasad, ale tu mam pewność, że tak jak mogłem w niego zagrać 5-10 lat temu, to i za kolejne 5-10 lat też w niego zagram.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Nie mówię na poważnie-sami zaczęliście z końcem battla :)
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ty mnie tego mówić nie musisz - gram z przerwami od 4 edycji . Nigdy jednak nie miałem tak silnego przeświadczenia że mam dosyć. Polityka GW zaprowadziła ich do End of Times... nomen omen. Każda gra związana z figurkami ,ich zbieraniem i graniem jest jak nałóg. Ja się nawet już zastanawiałem nad jakąś terapią dla siebie bo w kulminacyjnym momencie miałem 7 armii do batllla - w tej chwili mam tylko 3 a za sprzedane figurki kupiłem inne systemy :) Mogę więc śmiało powiedzieć mam na imię Piotr i jestem uzależniony :) Jednak mam dość oszukiwania mnie przez GW i olewania na każdym kroku. Czarka goryczy się przelała kiedy 40k dostała nową edycją przed czasem a WFB jakąś głupkowatą kampanię gdzie książka kosztuje 250 zł ! i plotkę że 9 ed. nie będzie... Każda inna firma wspiera swój system ,dba o klienta rozwija grę - tymczasem GW staje się coraz bardziej hermetyczne ... mimo wszystko ja sądzę że ich koniec jest bliski. To że jeszcze istnieją zawdzięczają tylko faktowi że działają na niszowym rynku - na każdym innym znaczenie wcześniej skończyli by na dnie z taką polityką. Liczby jednak nie kłamią - straty finansowe mają ogromne - co za tym idzie ludzi myślących jak ja musi być więcej...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

crazygandalf
Chuck Norris

Post autor: crazygandalf »

Czyżby Mordheim reaktywacja? :D
Sprzedaję ORKI, WoCh, HE, VC. Zapraszam!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Nie ma to jak się wkurzać i wylewać łzy z powodu plotek które na 99% nie mają pokrycia
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Ale płaczecie to aż głowa boli :mrgreen:
Przed wejściem 8 było tak samo. Wszyscy się zarzekali jak to nie zostaną na 7 itp itd :lol2:
Widzę, że taka śpiewka jest raz na 3-4 lata przy okazji plotek na temat kolejnych edycji.

A o GW się nie martwcie. Skoro ciągle pojawia się coś nowego do WFB a oni sami mówią że idzie im dobrze to coś w tym musi być. A że w naszym kurwidołku wszyscy graja tylko na euro nie znaczy że na całym świecie nikt nie kupuje według nas ,,niegrywalnych" modeli ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Lord_Michaelos
Wałkarz

Post autor: Lord_Michaelos »

Czarnowidztwo widzę, czarnowidztwo powiadam. Oj tam, może GW jeszcze wprowadzi zasady, że będziemy mieli pojedynek bohater (koniecznie special!) vs bohater? A może zamkną działalność i każą wszystkie pacynki w piecu spalić? :P Nawet jeśli ploty się sprawdzą i jeśli wfb miałoby stać się skirmishem (w co szczerze wątpię :roll: ) lub jeśli GW zechce skończyć z wfb (w co jeszcze bardziej wątpię), to co? Zabroni ktoś grać normalne bitwy na 8 edycji skoro już ma się pacynki na półce? C'mon
Przybyłem, zobaczyłem, wzruszyłem ramionami
Jestem niski, lubię dobrze zjeść, a także zapalić fajkę - jestem hobbitem?

ODPOWIEDZ