Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
WL w mirorze padają zanim zdążą się zamachnąć
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
lord klepacz pod sztandarem to swietne rozwiazanie na DMP
ale sam jeden wagon nie rozwali calej armii przeciwnika.
Mowie Ci Robson duzi SH i mali DP
ale sam jeden wagon nie rozwali calej armii przeciwnika.
Mowie Ci Robson duzi SH i mali DP
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Panowie, takie małe pytanko mam. Znów mi chodzą po głowie HE, co sądzicie o tym?
Archmage @ 320.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Fire; Book of Hoeth; Obsidian Lodestone
Noble @ 156.0 Pts Lance; Dragon Armour; Great Eagle; Golden Crown of Atrazar; Charmed Shield; Potion of Foolhardiness
Noble @ 155.0 Pts Dragon Armour; Battle Standard; Reaver Bow; Potion of Strength; Enchanted Shield
Mage @ 160.0 Pts Magic Level 2; Lore of Beasts; Dispel Scroll; Obsidian Trinket
29 Spearmen @ 296.0 Pts Standard; Musician; Standard of Discipline
14 Archers @ 150.0 Pts Musician
5 Silver Helms @ 125.0 Pts Shield; Musician
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Normal Bow
20 Phoenix Guard @ 375.0 Pts FCG; Razor Standard
Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
Great Eagle @ 60.0 Pts Swiftsense
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2397.0
W założeniu defens, PG i lodówka jako kontra + lodówka na wysuniętym przedpolu sieje zamęt/ściąga na siebie ogień przeciwnika, Noble na orle ma kasować park maszynowy/fasty przeciwnika. Orzełek leci w park, tudzież jako odginaczka, jeśli zajdzie taka potrzeba SH używane jako pancerne fasty/odginaczki. Duży mag w spearmenach, mały w PG do boostowania, BSB siedzi w łukach, również do kasowania fastów, jak się uda, będzie strzelał do czegoś mocniejszego. Lore of Fire do testów, bardzo podoba mi się ta domena, a jeszcze na niej nie grałem, chcę zobaczyć, czy rzeczywiście jest taka słaba
Archmage @ 320.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Fire; Book of Hoeth; Obsidian Lodestone
Noble @ 156.0 Pts Lance; Dragon Armour; Great Eagle; Golden Crown of Atrazar; Charmed Shield; Potion of Foolhardiness
Noble @ 155.0 Pts Dragon Armour; Battle Standard; Reaver Bow; Potion of Strength; Enchanted Shield
Mage @ 160.0 Pts Magic Level 2; Lore of Beasts; Dispel Scroll; Obsidian Trinket
29 Spearmen @ 296.0 Pts Standard; Musician; Standard of Discipline
14 Archers @ 150.0 Pts Musician
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Normal Bow
20 Phoenix Guard @ 375.0 Pts FCG; Razor Standard
Great Eagle @ 60.0 Pts Swiftsense
Models in Army: 86
Total Army Cost: 2397.0
W założeniu defens, PG i lodówka jako kontra + lodówka na wysuniętym przedpolu sieje zamęt/ściąga na siebie ogień przeciwnika, Noble na orle ma kasować park maszynowy/fasty przeciwnika. Orzełek leci w park, tudzież jako odginaczka, jeśli zajdzie taka potrzeba SH używane jako pancerne fasty/odginaczki. Duży mag w spearmenach, mały w PG do boostowania, BSB siedzi w łukach, również do kasowania fastów, jak się uda, będzie strzelał do czegoś mocniejszego. Lore of Fire do testów, bardzo podoba mi się ta domena, a jeszcze na niej nie grałem, chcę zobaczyć, czy rzeczywiście jest taka słaba
Let the River of Blood flow...
Już pierwsza linijka mi się nie podoba
Jak koniecznie chcesz mieć spearmanów to wystaw ich 40+ i domenę cieni dla arcymaga.
Inaczej wystawianie włóczników z siłą 3 mija się z celem.
Elitarnej piechoty też przyda się więcej czyli 25sztuk. Mają S4 czyli też nie pogardzą lore of shadow na arcymagu
Orzeł z asf dla urozmaicenia jak rozumiem?
Heros na orle jest słabo opancerzony, dlatego polecam konnego. Masz 2 Nobli, ja bym wystawił tylko bsb na koniu a drugiego sobie darował. bohater z łukiem nie jest warty swoich punktów, bo nie moze strzelać po marszu
Jak koniecznie chcesz mieć spearmanów to wystaw ich 40+ i domenę cieni dla arcymaga.
Inaczej wystawianie włóczników z siłą 3 mija się z celem.
Elitarnej piechoty też przyda się więcej czyli 25sztuk. Mają S4 czyli też nie pogardzą lore of shadow na arcymagu
Orzeł z asf dla urozmaicenia jak rozumiem?
Heros na orle jest słabo opancerzony, dlatego polecam konnego. Masz 2 Nobli, ja bym wystawił tylko bsb na koniu a drugiego sobie darował. bohater z łukiem nie jest warty swoich punktów, bo nie moze strzelać po marszu
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, o 12:32 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Włócznie są tylko jako bunkier dla maga, w założeniu mają się trzymać od walki jak najdalej, jak się da
LoF na Arcy, tak jak napisałem wcześniej, dla testów. W dodatku niskie kastingi + BoH powinny zaowocować spamem czarów w każdej turze Włóczni było więcej na początku, sztuk 45, ale liczba zmalała, gdyż inne rzeczy się nie mieściły
Pg mają atakować już napoczętego przeciwnika, w dodatku razem z feniem, samych raczej nie będę pchał w kombat
A ASF na orle bierze się stąd, że głównie gram na DE
LoF na Arcy, tak jak napisałem wcześniej, dla testów. W dodatku niskie kastingi + BoH powinny zaowocować spamem czarów w każdej turze Włóczni było więcej na początku, sztuk 45, ale liczba zmalała, gdyż inne rzeczy się nie mieściły
Pg mają atakować już napoczętego przeciwnika, w dodatku razem z feniem, samych raczej nie będę pchał w kombat
A ASF na orle bierze się stąd, że głównie gram na DE
ten asf na orle na nic nie rzutuje, bolca DE zabijasz tak samo a reszta ciebie zabija tak samo
oddział za 290pkt co ma byc z dala od walki to troche przy drogo przecież masz łuczników co też mają stronić od walki
20PG + frost to nie za duża siła ofensywna, a defensywnie też nie masz argumentów z zaledwie dwiema balistami
boh na orle niby fajny ale save3+ i T3... to naprawdę niewiele, przeciwnik fastem z łukami zdejmuje Ci tarczę oraz koronę i leżysz niestety to nie DE gdzie jest save 1+ z bazy dla pegazisty
oddział za 290pkt co ma byc z dala od walki to troche przy drogo przecież masz łuczników co też mają stronić od walki
20PG + frost to nie za duża siła ofensywna, a defensywnie też nie masz argumentów z zaledwie dwiema balistami
boh na orle niby fajny ale save3+ i T3... to naprawdę niewiele, przeciwnik fastem z łukami zdejmuje Ci tarczę oraz koronę i leżysz niestety to nie DE gdzie jest save 1+ z bazy dla pegazisty
RIP
1 * Anointed of Asuryan @ 530.0 Pts
General; Halberd; Heavy Armour
Giant Blade [60.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Flamespyre Phoenix @ [225.0] Pts
1 Noble @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Ogre Blade [40.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Noble @ 134.0 Pts
Heavy Armour; Ithilmar Barding
Charmed Shield [5.0]
Potion of Strength [20.0]
Sword of Might [20.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Mage @ 155.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Dispel Scroll [25.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Mage @ 145.0 Pts
Scroll of Shielding [15.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
16 Silver Helms @ 421.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
1 High Helm @ [10.0] Pts
4 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts
Bow (swap); Light Armour
1 Harbinger @ [10.0] Pts
4 Ellyrian Reavers @ 90.0 Pts
Spear; Light Armour
1 Harbinger @ [10.0] Pts
5 Dragon Princes of Caledor @ 184.0 Pts
1 Drakemaster @ [10.0] Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Models in Army: 32
General; Halberd; Heavy Armour
Giant Blade [60.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Flamespyre Phoenix @ [225.0] Pts
1 Noble @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Ithilmar Barding
Dragonhelm [10.0]
Ogre Blade [40.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Noble @ 134.0 Pts
Heavy Armour; Ithilmar Barding
Charmed Shield [5.0]
Potion of Strength [20.0]
Sword of Might [20.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Mage @ 155.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Mage @ 145.0 Pts
Scroll of Shielding [15.0]
Elf Steed @ [0.0] Pts
16 Silver Helms @ 421.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Ithilmar Barding
1 High Helm @ [10.0] Pts
4 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts
Bow (swap); Light Armour
1 Harbinger @ [10.0] Pts
4 Ellyrian Reavers @ 90.0 Pts
Spear; Light Armour
1 Harbinger @ [10.0] Pts
5 Dragon Princes of Caledor @ 184.0 Pts
1 Drakemaster @ [10.0] Pts
Models in Army: 32
RIP
Zmień Antkowi Dawnstona na OTS.
Hmm, 1130 pkt w herosach różnej maści... 1021 pkt w jednym klocku kawy... Brak dużego maga do dispella, brak MR na tym wieeelkim punktowo oddziale, tylko DS i SoS Brak HM dla podbijania Warda Mina przeciwnika kulającego duży Searing Doom z 5 kości - bezcenna
Jesteś tego pewien? Jest to Nr 1 na liście celów przeciwnika, wszystko pójdzie w ten kiepsko manewrujący,choć cholernie szybki kloc
Hmm, 1130 pkt w herosach różnej maści... 1021 pkt w jednym klocku kawy... Brak dużego maga do dispella, brak MR na tym wieeelkim punktowo oddziale, tylko DS i SoS Brak HM dla podbijania Warda Mina przeciwnika kulającego duży Searing Doom z 5 kości - bezcenna
Jesteś tego pewien? Jest to Nr 1 na liście celów przeciwnika, wszystko pójdzie w ten kiepsko manewrujący,choć cholernie szybki kloc
Archmage @ 290.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Heaven; Talisman of Preservation; Dispel Scroll
Lothern Sea Helm @ 175.0 Pts Light Armour; Battle Standard; Obsidian Amulet; Shield of the Merwyrm; Warrior Bane
21 Archers @ 220.0 Pts Musician
5 Ellyrian Reavers @ 105.0 Pts Spear; Normal Bow; Musician
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Bow (swap); Musician
23 Phoenix Guard @ 420.0 Pts FCG; Razor Standard
23 Phoenix Guard @ 425.0 Pts FCG; Banner of the World Dragon
Models in Army: 104
Total Army Cost: 2400.0
Takim czymś dzisiaj grałem. Arcy w PG z BotWD, BSB w Razorkach. Rozpiska ogólnie bardzo przyjemna, nastawiona na defens z kontrą. W trakcie gry wyszły jednak pewne niedociągnięcia:
- źle dobrana domena magii, tutaj zdecydowanie lepszy Life,
- O ile skill LSH jest całkiem fajny, to dopłacanie 30 pkt za niego już nie, tym bardziej, że jest mocno sytuacyjny,
- ER za drodzy o 40 pkt,
- na oddział z magiem pasowałoby podbicie WSv, żeby spokojnie mógł wchodzić w CC.
Po zmianach jest takie cuś, co sądzicie? WL nie ma, bo raz, że ich nie znoszę, dwa, że PG mają zdecydowanie większą przeżywalność.
Archmage @ 315.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Life; Talisman of Preservation; Dispel Scroll; Khaine's Ring of Fury
Noble @ 144.0 Pts Heavy Armour; Battle Standard; Obsidian Amulet; Shield of the Merwyrm
20 Archers @ 210.0 Pts Musician
5 Ellyrian Reavers @ 85.0 Pts Bow (swap)
25 Phoenix Guard @ 450.0 Pts FCG; Razor Standard
24 Phoenix Guard @ 440.0 Pts FCG; Banner of the World Dragon
Models in Army: 106
Total Army Cost: 2399.0
Lothern Sea Helm @ 175.0 Pts Light Armour; Battle Standard; Obsidian Amulet; Shield of the Merwyrm; Warrior Bane
5 Ellyrian Reavers @ 105.0 Pts Spear; Normal Bow; Musician
5 Ellyrian Reavers @ 95.0 Pts Bow (swap); Musician
23 Phoenix Guard @ 420.0 Pts FCG; Razor Standard
23 Phoenix Guard @ 425.0 Pts FCG; Banner of the World Dragon
Models in Army: 104
Total Army Cost: 2400.0
Takim czymś dzisiaj grałem. Arcy w PG z BotWD, BSB w Razorkach. Rozpiska ogólnie bardzo przyjemna, nastawiona na defens z kontrą. W trakcie gry wyszły jednak pewne niedociągnięcia:
- źle dobrana domena magii, tutaj zdecydowanie lepszy Life,
- O ile skill LSH jest całkiem fajny, to dopłacanie 30 pkt za niego już nie, tym bardziej, że jest mocno sytuacyjny,
- ER za drodzy o 40 pkt,
- na oddział z magiem pasowałoby podbicie WSv, żeby spokojnie mógł wchodzić w CC.
Po zmianach jest takie cuś, co sądzicie? WL nie ma, bo raz, że ich nie znoszę, dwa, że PG mają zdecydowanie większą przeżywalność.
Archmage @ 315.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Life; Talisman of Preservation; Dispel Scroll; Khaine's Ring of Fury
Noble @ 144.0 Pts Heavy Armour; Battle Standard; Obsidian Amulet; Shield of the Merwyrm
24 Phoenix Guard @ 440.0 Pts FCG; Banner of the World Dragon
Models in Army: 106
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mi się podoba. Graty za nieużywanie White Lionów.
jak chcesz mieć tak mocno walczącą armię weś magię beast.
Masz tam przydatne czary do CC. ja bym też dał jakiemuś bohaterowi stubborn i mimo wszystko arcymagiem stał w łucznikach
nie musisz podbijac warda do 3+ phoenixom, lepiej podbic im sile aby wiecej zabijali a nie tylko wolniej gineli zabijając niewielu
Masz tam przydatne czary do CC. ja bym też dał jakiemuś bohaterowi stubborn i mimo wszystko arcymagiem stał w łucznikach
nie musisz podbijac warda do 3+ phoenixom, lepiej podbic im sile aby wiecej zabijali a nie tylko wolniej gineli zabijając niewielu
RIP
Banner ma pewną cholernie przydatną zaletę: ludzie się go boją nie wiedzieć czemu Nie pchają się tak szybko do klocka z magiem MR jest już na drugim klocku, tutaj zostanie BoTW, inaczej musiałbym dać MR na Arcy zamiast Warda, a to odpada, zbyt niska przeżywalność generała
Diuk, Beast ma zaledwie jeden czar boostujący oddziały, reszta to klątwa i boosty dla hero, a tych mam zaledwie dwóch, w dodatku nie są z nich żadni Desperados Z Life jest świetny atrybut, zwłaszcza przy jednym ptaku, fajne rzeczy defensywne i Dwellersi, jest w czym wybierać Do tego pierdzionek z niezłym pociskiem z atrybutem High Dość mocne strzelanie - powinno być dobrze
Diuk, Beast ma zaledwie jeden czar boostujący oddziały, reszta to klątwa i boosty dla hero, a tych mam zaledwie dwóch, w dodatku nie są z nich żadni Desperados Z Life jest świetny atrybut, zwłaszcza przy jednym ptaku, fajne rzeczy defensywne i Dwellersi, jest w czym wybierać Do tego pierdzionek z niezłym pociskiem z atrybutem High Dość mocne strzelanie - powinno być dobrze
Stwierdziłem, że jednak pokombinuję z tym MR1, wyszło coś takiego:
Archmage @ 320.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Life; Book of Hoeth; Talisman of Preservation
26 Phoenix Guard @ 435.0 Pts FCG; Lichebone Pennant
Models in Army: 108
Książka fajna sprawa, nie mniej brak DS może boleć - zwłaszcza, gdy przeciwnik kulnie dublet na ilość kości magii, DS daje pewien komfort psychiczny Do braku BotWD też nie jestem przekonany, niby teraz jest WSv 4++/3++, ale nie chroni już przed miscastem (na szczęście jest jeszcze tron), no i magiczne ataki bolą Brak też możliwości podbicia WSv na bunkrze maga. Raczej się będę trzymał poprzedniej wersji rozpy, tę trzymając w rezerwie
Archmage @ 320.0 Pts General; Magic Level 4; Lore of Life; Book of Hoeth; Talisman of Preservation
26 Phoenix Guard @ 435.0 Pts FCG; Lichebone Pennant
Models in Army: 108
Książka fajna sprawa, nie mniej brak DS może boleć - zwłaszcza, gdy przeciwnik kulnie dublet na ilość kości magii, DS daje pewien komfort psychiczny Do braku BotWD też nie jestem przekonany, niby teraz jest WSv 4++/3++, ale nie chroni już przed miscastem (na szczęście jest jeszcze tron), no i magiczne ataki bolą Brak też możliwości podbicia WSv na bunkrze maga. Raczej się będę trzymał poprzedniej wersji rozpy, tę trzymając w rezerwie
Szykuję rozpę, w której chcę dać bsbka na orła. Wiem, że to cudak niespotykany, ale jakbyście go złożyli?;)
1 * Noble @ 195.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Lion Cloak; Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
Golden Crown of Atrazar [10.0]
Khaine's Ring of Fury [25.0]
1 Great Eagle @ [50.0] Pts
czy
1 * Noble @ 200.0 Pts
Charmed Shield [5.0]
Star Lance [30.0]
Czy może jeszcze w jakiś inny sposób?
1 * Noble @ 195.0 Pts
Charmed Shield [5.0]
Khaine's Ring of Fury [25.0]
czy
1 * Noble @ 200.0 Pts
Charmed Shield [5.0]
Star Lance [30.0]
Czy może jeszcze w jakiś inny sposób?
generalnie jedyny argument dla tego typa to aby jeżdził w kawalerii i miał szarże, której nie można odgiąć ;p
dałbym mu potion siły, lance, golden crown.
enchanted shield mi szkoda, bo za pewno dostałby ją inny heros
dałbym mu potion siły, lance, golden crown.
enchanted shield mi szkoda, bo za pewno dostałby ją inny heros
RIP