Selekcjonerzy 2015
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Selekcjonerzy 2015
Witam
Post ten piszę też w imieniu Dębka, także proszę mieć na uwadze że jest to oficjalne stanowisko naszej dwójki.
Dziękujemy wszystkim za wsparcie i mamy nadzieję, że wynik który został osiągnięty w tym roku, mimo że nie idealny, spełnił oczekiwania większości. Niemniej jednak powtórki ze składu selekcjonerskiego w przyszłym roku na pewno nie będzie. Dębek rezygnuje z funkcji selekcjonera, tym samym zostaje nam wolne miejsce "na stołku", zgłosili się do nas Furion i Rince jako chętni na objęcie stanowiska. Obaj mają nasze jak największe poparcie i nie mamy żadnych przeciwwskazań by obejmowali to stanowisko. Pojawia się jednak problem , bo miejsca są dwa a chętnych trzech. I tutaj nasza prośba do LL, aby zmienić liczbę selekcjonerów na przyszły rok. Uważamy że trio w składzie Rince, Furion, Młody, to obecnie najlepsze rozwiązanie. Jeśli ktoś obawia się, że przez to będzie niejako jedno miejsce mniej do obsadzenia to niech pomyśli dwa razy bo i Kudłaty raz jako selekcjoner nie pojechał ani w roli gracza ani nawet coacha, w tym roku także do ostatniej chwili z Dębkiem rozważaliśmy czy ma on ostatecznie być częścią składu.
Mam nadzieję, że nasz wniosek przejdzie przez aklamację, a nie będziecie chcieli robić paru głosowań w stylu: 1) Ilu ma być selekcjonerów? 2) Kto z trójki ma wybierać w tym roku?.
Uważamy, że cała trójka w takim samym stopniu przysłuży się osiągnięciu przez Polską kadrę dobrego rezultatu w przyszłym roku i selekcja przeprowadzona wspólnymi siłami będzie równie dobra jeśli nie lepsza od tych ostatnich w których brały udział 2 osoby.
Pozdrawiamy
Selekcjoneiros
Post ten piszę też w imieniu Dębka, także proszę mieć na uwadze że jest to oficjalne stanowisko naszej dwójki.
Dziękujemy wszystkim za wsparcie i mamy nadzieję, że wynik który został osiągnięty w tym roku, mimo że nie idealny, spełnił oczekiwania większości. Niemniej jednak powtórki ze składu selekcjonerskiego w przyszłym roku na pewno nie będzie. Dębek rezygnuje z funkcji selekcjonera, tym samym zostaje nam wolne miejsce "na stołku", zgłosili się do nas Furion i Rince jako chętni na objęcie stanowiska. Obaj mają nasze jak największe poparcie i nie mamy żadnych przeciwwskazań by obejmowali to stanowisko. Pojawia się jednak problem , bo miejsca są dwa a chętnych trzech. I tutaj nasza prośba do LL, aby zmienić liczbę selekcjonerów na przyszły rok. Uważamy że trio w składzie Rince, Furion, Młody, to obecnie najlepsze rozwiązanie. Jeśli ktoś obawia się, że przez to będzie niejako jedno miejsce mniej do obsadzenia to niech pomyśli dwa razy bo i Kudłaty raz jako selekcjoner nie pojechał ani w roli gracza ani nawet coacha, w tym roku także do ostatniej chwili z Dębkiem rozważaliśmy czy ma on ostatecznie być częścią składu.
Mam nadzieję, że nasz wniosek przejdzie przez aklamację, a nie będziecie chcieli robić paru głosowań w stylu: 1) Ilu ma być selekcjonerów? 2) Kto z trójki ma wybierać w tym roku?.
Uważamy, że cała trójka w takim samym stopniu przysłuży się osiągnięciu przez Polską kadrę dobrego rezultatu w przyszłym roku i selekcja przeprowadzona wspólnymi siłami będzie równie dobra jeśli nie lepsza od tych ostatnich w których brały udział 2 osoby.
Pozdrawiamy
Selekcjoneiros
Furion+Rince+Młody to świetna reprezentacja różnych środowisk a czasem i obozów. Ich skille battlowe dają nam też pewność, że dobrze ocenią grę potencjalnych kadrowiczów. Jeśli chodzi o nas, to mają pełne poparcie.
Wydaje mi się, że głosowanie zbędne. Jeśli przez 10 dni żadnych głosów sprzeciwu nie będzie, to mamy nowych, trzech SELEKCJONEIROS
Wydaje mi się, że głosowanie zbędne. Jeśli przez 10 dni żadnych głosów sprzeciwu nie będzie, to mamy nowych, trzech SELEKCJONEIROS
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ja też jestem za, i mam nadzieję że przejdzie propozycja przez aklamację.
Wisła Kraków.
zrob glosowanie. nawet nie wiadomo, jakie zdanie na temat reprezentacji (a takze udzialu w 3-osobowym skladzie selekcjonerow) maja kandydaci.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Chlopaki, to jest przemyslana decyzja. Zaden z nas by w to nie wchodzil, jesli nie bylby przekonany o korzysciach jakie moga z tego plynac. Jesli zas idzie o kwestie przeglosowywania, to raczej nikt z naszej 3ki przyjaciol nie bedzie kombinowal z drugim za plecami ostatniego. Nam zalezy li tylko na sukcesie kadry i skarceniu "nowego szeryfa"
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Mi się idea 3 selekcjonerów nie podoba, ale temat wyboru składu na ETC mało mnie dotyczy, więc róbcie to tak jak wam obecnie wygodnie.
@Shino
Nie, wtedy byłem ja i Staś, rok później selekcjonerem był Kudeł, a ja kołczowałem
Nie, wtedy byłem ja i Staś, rok później selekcjonerem był Kudeł, a ja kołczowałem
aklamacja niemożliwa, trudno.
Opcje do głosowania (jak macie więcej pomysłów, jak to ująć - zapraszam)
które z rozwiązań popierasz
1. Trójka Selekcjonerów
2. Dwójka selekcjonerów i zbieramy kandydatury w najbliższym czasie
Jeśli dwójka ma być na stałe, może sformalizujemy procedure?
Opcje do głosowania (jak macie więcej pomysłów, jak to ująć - zapraszam)
które z rozwiązań popierasz
1. Trójka Selekcjonerów
2. Dwójka selekcjonerów i zbieramy kandydatury w najbliższym czasie
Jeśli dwójka ma być na stałe, może sformalizujemy procedure?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
@mlody ok, popierdzielily mi sie lata . Rzeczywiscie bylo jak mowisz.
Dlaczego uwazasz, ze 3 selekcjonerow jest lepszych niz 2? dlaczego zmieniliscie tu z Debkiem zdanie (nie wiem jak ty, ale z tego co pamietam to on byl jednym z powodow zmiany z top3 ligi na 2 selekcjonerow (w tym oprocz tego, ze top wybiera takze chodzilo wtedy o liczbe))?
Dlaczego uwazasz, ze 3 selekcjonerow jest lepszych niz 2? dlaczego zmieniliscie tu z Debkiem zdanie (nie wiem jak ty, ale z tego co pamietam to on byl jednym z powodow zmiany z top3 ligi na 2 selekcjonerow (w tym oprocz tego, ze top wybiera takze chodzilo wtedy o liczbe))?
IMO kiepskie. Udupia dobrych graczy, którzy mają potencjał by grać w składzie. Nie wiadomo co będzie za pół roku.lohost pisze:a moze niegrajacy selekcjonerzy? nie ma problemu co do wyborow etycznych "jade, czy nie jade...oto jest pytanie"
Głosowanie w formie zaproponowanej przez Dymitra jest ok.
Selekcjoner ma wybrać skład, a nie zagwarantować sobie miejsce w drużynie. Ani Rince, ani Furion to nie są ludzie pozbawieni ambicji, którzy bez problemu oddadzą swoje miejsce, jak tylko pojawi się ktoś lepszy. Z tego powodu opcja, która miała być przepchnięta przez aklamację mi się nie podoba.
Selekcjoner ma wybrać skład, a nie zagwarantować sobie miejsce w drużynie. Ani Rince, ani Furion to nie są ludzie pozbawieni ambicji, którzy bez problemu oddadzą swoje miejsce, jak tylko pojawi się ktoś lepszy. Z tego powodu opcja, która miała być przepchnięta przez aklamację mi się nie podoba.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Też byłbym przeciwny 3 selekcjonerom. Już mieliśmy kiedyś 3 i odeszliśmy od tego.
Mam natomiast inną propozycję.
Może by tak w okolicach września co roku wybierać jednego lub dwóch, niegrających kołczów i selekcjonerów w jednym. Osoby, które już teraz zadeklarują się, że pojadą za rok na etc ale kołczować a przez cały rok będą pełnić rolę kołcza i selekcjonera. W ten sposób unikamy sytuacji gdy "nie możesz jechać na etc bo akurat grasz tą samą armią co selekcjoner". No i mamy osoby faktycznie zainteresowane tą funkcją a reszta drużyny co roku ma parcie na dobre wyniki a nie faktyczne miejsce w kieszeni i nieco bardziej wyjebane na szlifowanie skilla niż gdyby co roku musieli udowadniać, że to ich należy wybrać do składu.
Mam natomiast inną propozycję.
Może by tak w okolicach września co roku wybierać jednego lub dwóch, niegrających kołczów i selekcjonerów w jednym. Osoby, które już teraz zadeklarują się, że pojadą za rok na etc ale kołczować a przez cały rok będą pełnić rolę kołcza i selekcjonera. W ten sposób unikamy sytuacji gdy "nie możesz jechać na etc bo akurat grasz tą samą armią co selekcjoner". No i mamy osoby faktycznie zainteresowane tą funkcją a reszta drużyny co roku ma parcie na dobre wyniki a nie faktyczne miejsce w kieszeni i nieco bardziej wyjebane na szlifowanie skilla niż gdyby co roku musieli udowadniać, że to ich należy wybrać do składu.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Obawiam się, że nie będziesz miał spomiędzy kogo wybierać.Karli pisze:Mam natomiast inną propozycję.
Może by tak w okolicach września co roku wybierać jednego lub dwóch, niegrających kołczów i selekcjonerów w jednym.
Instytucja niegrajacego selekcjonera była proponowana i wówczas ja popierałem. Nic sie nie zmieniło. Możemy takich nawet dwóch mieć.
Problem jest jednak taki, że:
Problem jest jednak taki, że:
Marys pisze:nie ma na naszej scenie WFB osoby, która by się nadawała na stanowisko niegrającego selekcjonera. Chyba, że ktoś z topu zrezygnuje na początku sezonu z szansy grania w repie, w co osobiście wątpię. Nie ma również co porównywać selekcjonerów sportowych, bo to goście, którzy są do tego szkoleni. U nas nikt się nie uczy wybierać składów i analizować zawodników. więc jedynym wyznacznikiem kompetencji jest ogranie i co za tym idzie - miejsce w topie.