Brzmi jak świetny plan na dostanie się do topu.RedScorpion pisze:Bez sensu. Gracz robi rozpiskę na 3 punkty. Automatycznie przegrywa i wynik jest 15:5.
Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów
Re: Silesian Un-Limited Tournament, master 20-21.09 Kozłów

Tak jest w większości systemów możesz wygrać możesz wygrać tracąc 90% wojska -a w battlu nie - a wiecie czemu? Bo nikomu się nie chce grać scenariuszy... Króluje opinia że raz przemyślana koncepcja na pitchke będzie się sprawdzać aż do śmierci - jeśli do tego dołożymy mega losowość tej gry - to mamy ZONK.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Na tej samej zasadzie możesz zapełnić cory i wziąć jednego herosa. Nie przegrasz maską.... Świetna taktyka, a jeszcze lepsza zabawa...RedScorpion pisze:Bez sensu. Gracz robi rozpiskę na 3 punkty. Automatycznie przegrywa i wynik jest 15:5.
W tej grze chodzi o to, żeby ważyć ryzyko.
Możesz sobie wziąc 10 sztandarów i przeciwnik pewnie Cię nie wybije, ale za to za każdy stracony będzie zarabiał na Tobie cenny punkcik.
Scenario jest zajebisty. Ogólnie ja jestem zwolennikiem scenariuszy, bo wrzucają dodatkowy element taktyczny do tej gry. Wiele osób przegrywa B&G bo gra je jak normalną bitwę, na zasadzie "o nie nie mogę stracic czołgu". W tym scenariuszu właśnie poświęca się czołg kosztem 5KO ze sztandarem, na tym polega jego geniusz...
Zresztą, co ja mówię. Mnie na 99% nie będzie, więc nie grajcie scenariuszy! Będzie mi mniej szkoda
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Dymitr - dupa a nie pro-tipy. BnG To scenariusz pormujący pałke i takie rozpy i pewnie dlatego tak Ci lezy. Jakoś na turnieju de facto wyniki w tym scenariuszu należał do dwóch ekstremów: 19-1, 20-0, a drugi zestaw to 11-12 (bo nikt tych scenariuszy nie wygrywa jak się spotyka top z topem).
Ja wiem, że łątwiej Ci sie zagra jak tracisz bezkarnie chimery i helki, ale nie uważam, zeby przez to było bardziej taktycznie.
A pro-tipy niech mi sprzedaje Furion a nie "najlżejsza kotwica w battle'u" (Twoje słowa
) :*
A jak chcesz tak promować scenariusze, to ryzykuj własnym masterem (nie lokalem), a nie cudzym.
Ja wiem, że łątwiej Ci sie zagra jak tracisz bezkarnie chimery i helki, ale nie uważam, zeby przez to było bardziej taktycznie.
A pro-tipy niech mi sprzedaje Furion a nie "najlżejsza kotwica w battle'u" (Twoje słowa
A jak chcesz tak promować scenariusze, to ryzykuj własnym masterem (nie lokalem), a nie cudzym.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
W moim poście chodziło o to, że stary system uważam za lepszy niż ten liczony od 15. Zawsze byłem za scenariuszami, dawn attack też bym chętnie zagrał.
Jak rozumiem nie będzie dopuszczona armia Undead Legions?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
To jest silesian, jak wróci znowu euro to na pewno nie będzie okazji tym już zagrać, więc może jednak fajnie by było dopuścić coś nowego, tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.
Ja bym miał wreszcie motywację zagrać na openie na którym nie grałem już 3 lata
@ Przemek, Ty tam dawaj nowy pliczek do AB
No własnie przez takie podejście nie jest powazny - najpierw ślaskie dinozaury sie uaprły na open, potem na scenariusze, potem dodali speciali i frekwencja wygląda jak wyglądaSzaitis pisze: tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.
A nie jeżdzisz bo wolisz robic kolejne aplikacje - jakoś manfred i 4 banshee to cos czym na bank bys pojechał nawet jh=akbysmy Ci dopuscili Nagasha za polowe jego kosztu punktowego
Ja bym to zrobił na szwedzkiego compa - tez sie potem nigdzie nie zagra a duzo zabawniej robi sie rozpiski
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Pliczek wisi od kilkunastu godzin w odpowiednim dziale.Szaitis pisze:To jest silesian, jak wróci znowu euro to na pewno nie będzie okazji tym już zagrać, więc może jednak fajnie by było dopuścić coś nowego, tym bardziej że wszyscy wiedzą że to nie jest poważny master.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
To nie jest dodatekSolo pisze:Istnieje duża szansa że dopuścimy Undead Legions, jednak na 100% nie dopuścimy imiennych bohaterów z tego dodatku.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...