Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
super pomysly!
ja tez patrzylem ,ze moze nurgla spory klocek z magiem w srodku?
ja tez patrzylem ,ze moze nurgla spory klocek z magiem w srodku?
Jak z magiem to nie do walki, jak nie do walki to slaanesha jak do walki imo bez herosa w środku są za słabi a heros nurgla zginie od dział momentalnie i koło się zamyka. Warriorzy nurgla do 1500pkt są w miarę spoko jeszcze. Wtedy 2 magow death helka i gramy
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- rudobrody79
- Falubaz
to zapraszam na sparing i wytknę wszelkie ich minusy. dojrzysz inny obraz obecnego woch-u !Święty pisze:Grają grają. Inną piechotę i kawalerię mielą aż miło. Mi w 90% przypadków się zwracali w grze
E, tam, moi nie widzieli i nie zobaczą GS-u, ale bitsów tony, trochę od marud, trochę od Crusherów, coś-tam od Warriorów i konnych marud i chyba coś od termi lorda CSM w wersji mag. A, i łapka possessta nieco pocięta z PA. I wygląda znośnie.
A WoCh bez Warriorów to nie WoCh.
A WoCh bez Warriorów to nie WoCh.
Ja też jestem zdania że Woch bez Warriorów to nie Woch. Zebrałem trochę figsów z tej armii dla warriorów i knightów a będę musiał grać rydwanami, chimerą i konnymi marudami. A figsy które mi się najbardziej podobają będą stały na półce .
Ostatnio zmieniony 29 sie 2014, o 08:25 przez MadMax, łącznie zmieniany 1 raz.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Trzeba to rozgraniczyć... gram dla funu, albo jadę na turniej, ale nie mam ciśnienia więc biorę niekoniecznie najmocniejszą rozpę i ok da się grać wszystkim. 9 rycerzy nurgla z Razor Bannerem to też dobry oddział, szkoda, że drogi.
Zmieniają się edycje i podręczniki także czas warriorow i knightow nadejdzie znowu:) Ja pamiętam i czasy jak miałem w rozpie na 1500 pkt 3 x 5 rycerzy i dwa spawny, pamiętam też te kiedy miałem 2x20 warriorow i 7 rycerzy, a przecież staż mam wcale niedługi
Zmieniają się edycje i podręczniki także czas warriorow i knightow nadejdzie znowu:) Ja pamiętam i czasy jak miałem w rozpie na 1500 pkt 3 x 5 rycerzy i dwa spawny, pamiętam też te kiedy miałem 2x20 warriorow i 7 rycerzy, a przecież staż mam wcale niedługi
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
True. Właśnie tego nie mogę zrozumieć, że ludzie się spinają, bo mus mieć wymaksowaną rozpę. Dla mnie to durne nieco. Biorę sobie taką rozpę, jak mi pasuje, gram nią sobie z przyjemnościa, a wynik? Cóż, jeśli jestem spinaczem turniejowym, to trza zacisnąć zęby i maksować. Jeśli zaś jadę na turniej dla frajdy, to mam gdzieś maksowanie rozpy, tylko biorę taką jaką lubię/jaka mi pasuje. Wszak to zabawa tylko, w dodatku z masą losowych elementów, więc tutaj za bardzo bym nie przeceniał samych zwycięstw/porażek. Imho frajda z gry własną rozpą, z własnorecznie uzbieranymi i pomalowanymi figsami to jest sedno WFB. To frajdę trzeba maksować, a nie rozpy ...Durin pisze:Trzeba to rozgraniczyć... gram dla funu, albo jadę na turniej, ale nie mam ciśnienia więc biorę niekoniecznie najmocniejszą rozpę i ok da się grać wszystkim.
True Greg, właśnie dlatego siedzę teraz na konwersjami warriorow mimo, że są prawie niegrywalni;p
Tak czy siak na pytania co kupić na początek warto chyba odpowiadać mówiąc o najsilniejszych zestawieniach i uniwersalnych rozpiskach
Tak czy siak na pytania co kupić na początek warto chyba odpowiadać mówiąc o najsilniejszych zestawieniach i uniwersalnych rozpiskach
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że masz rację, choć w sumie dla każdej armii jest ogromny topic z rozpiskami, więc jak ktoś chciałby wiedzieć, jak to wygląda, to wystarczy zajrzeć tam przecie ... Imho kupowanie figsów tylko dlatego, że teraz się tym gra, jest jakimś wykręceniem tego wszystkiego jednak. Owszem, dziś się gra - ale zanim ktoś kupi/poskłada/pomaluje sobie armię, to może się okazać, ŻE JUŻ SIĘ TYM NIE GRA, ŻE JUŻ GRA SIĘ CZYMŚ INNYM, BO ZMIENIŁA SIĘ EDYCJA, CZY COŚ INNEGO. I zonk . Bo kupiło sie ludki, które nie dość, że niekoniecznie sie lubi, to jeszcze z dnia na dzień stały się niegrywalne. Dlatego jednak kupowanie armii tylko po to, żeby nią grać akurat teraz, uważam za nie do końca przemyślane. Raczej jednak trochę aspektu kolekcjonerskiego w tym winno być, bo inaczej za rok, dwa, stajemy przed koniecznością kupowania nowej armii . W ten sposób WFB, jeśli nie daje przy tym frajdy, staje się tylko studnią bez dna, jesli chodzi o finanse... Frajda musi być i właśnie ona winna być maksymalizowana .
Prawda, święta prawda! Ja nie gram na turniejach tylko for fun na domówkach bez jakiejkolwiek spiny i warriorami gra mi się świetnie Niekiedy nie ma co maksować bo po co przyjemność ze zwycięstwa jak sama gra nie dostarczyła tejże przyjemności.smiejagreg pisze:Imho frajda z gry własną rozpą, z własnorecznie uzbieranymi i pomalowanymi figsami to jest sedno WFB. To frajdę trzeba maksować, a nie rozpy ...
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
A tak z innej beki. Ciekawe, jak nasz Archaon poradziłby sobie z nowym Nagashem
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
archaon z nagaszem dostaje becki.
warriorzy mogą być grywalni w powolnej armii chaosu ktora wg mnie moze byc mocna. sa gorebeasty, helcannony, magia tzeentcha, slaanesha, death, jest opcja na generowanie dodatkwych pd/dd, idzie sie bronić!
warriorzy mogą być grywalni w powolnej armii chaosu ktora wg mnie moze byc mocna. sa gorebeasty, helcannony, magia tzeentcha, slaanesha, death, jest opcja na generowanie dodatkwych pd/dd, idzie sie bronić!
Ostatnio zmieniony 30 sie 2014, o 10:54 przez Jędrul, łącznie zmieniany 1 raz.
MARK OF MARKI MARK
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Ale jak by się już tam przebił, czysto w kombacie Nagash i tak rani go tylko na 3+, trafia na 5+(przez piętno nurgla). Arch trafia na 3+, rani na 6+, ale omija zbroję... Po mojemu to stali by całą grę w jednym miejscu ;P
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Po stronie Archaona byłby jeszcze większy ward save i możliwość turbo-dopałki z miecza
EDIT:
http://allegro.pl/khorne-chaos-champion ... 64189.html
Poznaje ktoś tą figurkę?
EDIT:
http://allegro.pl/khorne-chaos-champion ... 64189.html
Poznaje ktoś tą figurkę?
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Hrothgar Daemonaxe - limitowany heros chaosu z GD 2002 + elfiątko w łapie
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Dzięki wielkie Piękna figurka.