Efekt osiąnęłam (osiągnęliśmy w zasadzie) washami i pigmentami, a jeśli chodzi o duże obicia to jest to ciemnobrązowa farba podkreślona białą.Łukasz_ pisze:Rhinos gniecie. Te uszkodzenia są świetne. Może się kiedys tak nauczę? Jak osiągnąłeś taki efekt? Czytałem już X poradników ale tutaj wyjątkowo mi się to podoba
I wrócę jeszcze do kuźni, bo mam ostatnio w planach podobne projekty. Cegiełki wyrzeźbiłeś w jednej bryle styroduru, czy wyciąłeś pojedynczo i potem układałeś warstwami?
Co do kuźni, to wycięliśmy duży kawał styroduru w kształcie sześciana - podstawy naszej kuźni. Potem zostały narysowane długopisem kamienie, następnie po narysowanych liniach trzeba ciąć nożykiem (lepiej jak jest ciepły) na kilka mm. Potem znowu warto poprawić długopisem, żeby odstępy między kamieniami były szersze i bardziej nieregularne, a następnie drugą stroną długopisu wedle uznania wciska się kilka kamieni, coby ściana nie byla zbyt płaska. Fakturujesz albo zwykłym kamieniem albo zawiniętą w kulkę folią aluminiową.