WE 2400 ETC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

WE 2400 ETC

Post autor: Azgaroth »

Spellweaver @ 290.0 Pts
General; Lore of High Magic; Magic Level 4
Dispel Scroll [25.0]
Obsidian Lodestone [45.0]

1 Glade Captain @ 135.0 Pts
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30.0]
Charmed Shield [5.0]

Spellsinger @ 120.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 1
Obsidian Amulet [30.0]
1 Elf Steed @ [0.0] Pts

1 Spellsinger @ 90.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 1
1 Elf Steed @ [0.0] Pts

14 Glade Guard @ 220.0 Pts
Musician; Arrows: Trueflight Arrows

15 Glade Guard @ 235.0 Pts
Musician; Arrows: Trueflight Arrows

10 Glade Guard @ 170.0 Pts
Musician; Arrows: Starfire Shafts

7 Wild Riders @ 216.0 Pts
Frenzy; Light Armour; Shield; Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
7 Steed of Kurnous @ [0.0] Pts

6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Frenzy; Light Armour; Shield
6 Steed of Kurnous @ [0.0] Pts

6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Frenzy; Light Armour; Shield
6 Steed of Kurnous @ [0.0] Pts

7 Sisters of the Thorn @ 207.0 Pts
Standard
Standard of Discipline [15.0]
7 Steed of Isha @ [0.0] Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

7 Waywatchers @ 140.0 Pts
2ndWeapon

7 Waywatchers @ 140.0 Pts
2ndWeapon

Models in Army: 79

Total Army Cost: 2399.0

Co warto zmienić ?:)

Rikard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rikard »

Ja bym się zastanowił nad daniem Dispel Scrolla małemu magowi, bo jeśli jakiś rzut dispela by ci nie wyszedł, to blokuje ci to dużego maga a tym samym możliwość skorzystania z Dispel Scrolla

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

DS na małego, na dużego Power Scroll

Rikard

Jeszcze jedna mała uwaga, masz 2 magów których pewnie chcesz włożyć do oddziału z Standard of Discipline dlatego, żeby ten sztandar dawał ci bonus do Ld przy rzucaniu Spirit Leech. Jednak przy rzucaniu tego czaru bierze się niemodyfikowaną Ld w związku z czym, na użytek tego czaru on ci nic nie da. Sposobem na ominięcie tego, jest danie Standard of Discipline do oddziału gdzie jest generał i wtedy już jeśli byś miał czarodzieja w zasięgu Inspiring Presence generała to można skorzystać z bonusu (taki wyjątek) i da ci to wtedy Ld 10 :D Dodatkowo wart zwrócić uwagę, że przy tym czarze korzysta się z najwyższej Ld w oddziale czyli już za samo siedzenie w Sisters of the Thorn możesz korzystać z Ld 9 :D Oczywiście mogłem coś pomieszać bo wszak jestem tylko plewą :wink:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Rikard pisze:Jeszcze jedna mała uwaga, masz 2 magów których pewnie chcesz włożyć do oddziału z Standard of Discipline dlatego, żeby ten sztandar dawał ci bonus do Ld przy rzucaniu Spirit Leech. Jednak przy rzucaniu tego czaru bierze się niemodyfikowaną Ld w związku z czym, na użytek tego czaru on ci nic nie da. Sposobem na ominięcie tego, jest danie Standard of Discipline do oddziału gdzie jest generał i wtedy już jeśli byś miał czarodzieja w zasięgu Inspiring Presence generała to można skorzystać z bonusu (taki wyjątek) i da ci to wtedy Ld 10 :D Dodatkowo wart zwrócić uwagę, że przy tym czarze korzysta się z najwyższej Ld w oddziale czyli już za samo siedzenie w Sisters of the Thorn możesz korzystać z Ld 9 :D Oczywiście mogłem coś pomieszać bo wszak jestem tylko plewą :wink:
Cytat z uściśleń :)
Spirit Leech - czyli jakiej wartości LD używamy na potrzeby tego czaru?
Zgodnie z FAQ GW używamy najwyższej możliwej wartości w oddziale, włączając w to wszelkie
korzystne bądź niekorzystne modyfikatory (Inspiring Presence, Standard of Discipline, Doom and
Darkness)

Rikard

Wielki dzięki za przydatne info i sorry za sianie zamętu przez plewę :)

ODPOWIEDZ