Rozpiski elfów

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Lord on dragon 616
Dragon armor, Shield
Star Dragon
Star Lance
Vambraces of Defence
Co prawda ja do szczęśliwców posiadających już army book nie należę, ale czy czasem Star lance nie kosztuje 60pkt. a Vambrances po staremu 55pkt.? :? Chyba ktoś tu limity przekracza...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

starlance to koszt 40 pkt,...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

[quote="Kris] Co prawda ja do szczęśliwców posiadających już army book nie należę, ale czy czasem Star lance nie kosztuje 60pkt. a Vambrances po staremu 55pkt.? :? Chyba ktoś tu limity przekracza...[/quote]
Ja tez nie naleze do tych szczesliwcow ale to ze SL kosztuje 40 pkt to wiem... Polecam dokladniej czytac temat o nowosciach HE

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Vambercka po staremu 55

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Ja na 2500 będe dążył do czegoś takiego:
- Arcymage 4 lvl - 355pkt. (w tym 100pkt. na przedmioty).
- Dragon Mage 2 lvl - 435pkt. (w tym 50pkt. na przedmioty)
- Mage 2 lvl - 235pkt. (w tym 50pkt. na przedmioty)
- 2x10 Archers - 220pkt.
- 5 DP z FCG i Warbannerem - 220pkt.
- 13 SM z FCG - 225pkt. (Tu mag)
- 13 WL z FCG i BoSem - 275pkt. (Tu arcy)
- Lion Chariot 140pkt.
- 6 SW 90pkt.
- 2 RBT - 200pkt.
- 2 Great Eagle - 100pkt.

Total - 2495pkt.

Relosu
Kretozord

uwiez mi orly sie nie splacaja a do trzymania bos lepiej wstaw 10 PG ward na 4+ robi cuda.

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

używaj znaków interpunkcyjnych, bo jeśli miało być:
Relosu pisze:uwiez, mi orly sie nie splacaja
to ci powiem żebyś popracował nad grą nimi... ale jesli miało być:
Relosu pisze:uwiez mi, orly sie nie splacaja
to cię wyśmieję i powiem żebyś nie pisał jak nie wiesz ;] :P

jeśli to kogoś zainteresuje to grałem dzisiaj z klimatycznymi TK bitwę na nowe zasady... tak w ramach testu. grałem rozpiską którą zapodałem tu wcześniej (z lekką zmianą - zamiast bohatera jednego weszło 7 SM).

Wrażenia ogólne - gra się średnio przyjemnie. Piechota biegnie 10 cali do przodu uważając żeby przeciwnik nie zaszedł od flanki, fasty i orzeł odginają i zastawiają dzięki czemu marsz jest jeszcze prostszy. przeciwnik nie szarzuje bo po co, skoro wyjdzie na to samo jak ja go zaszarzuję, tak przynajmniej będzie miał kolejną salwę i będzie mógł zkontrować. Jedynie z Dragon Princami sytuacja wygląda inaczej. Łucznicy są przegięci :P żadne lekkie wsparcie ich nie zabije, a niczym cięższym nie warto szarżowac... ogólnie gra była dziwna. Jak ktoś nie będzie się umiał dobrać do high elfów to są ciężkie do wymordowania... i niektóre armie mają z nimi mocno w dupę
pheonix guardzi ze statycznym CR na +7 są całkiem nieźli. biorę na pewno ;) co do minimaxa SM to muszę powiedzieć że jeden uda się jeszcze jakoś przykitrać przed strzelaniem przeciwnika jak pójdzie flaneczką z dala od łuczniczego zgiełku. z większą ilością byłyby problemy. aha i trzeba ich strasznie pieścić zeby nawet pojedyńcze łuki do nich nie waliły :/ WL spisują się zgodnie z oczekiwaniami, Speary są całkiem niezłe też jak na swój koszt... fasty po 85 punktów sztuka też całkiem przyjemne. Tylko ten ASF strasznie udziwnia grę :/ Ten element nowych HE chyba najmniej mi sie podoba...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

armia na 2k5? a jakos strasznie Cie mało..

poza tym ze masz zle koszta punktowe niektorych jednostek (arcy 225, mag 100, SW 16).. to jeszcze dobor jednostek jakis taki nijaki.
w rarach wybrales najgorsza kombinacje jaka jest tylko mozliwa.
zainwestowałes w słabych SW (masz orły wiec po co Ci oni)
zainwestowałes w jeszcze słabszy rydwan.. lepiej dac 5 DP lub 2 TC
dałes championa do DP - 20 pkt za jeden atak?
SM bez zadnego magicznego bannera to IMO marnowanie troche ich potencjału.

przemysl co napisalem ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Relosu
Kretozord

Asassello to moze wypiszesz koszt jednostek jaki jest w AB bo naczej bedzie mnostwo bledow.

Artemis
Chuck Norris

AD 1. Pomyliłem się w magu - 2x dałem mu ekwipunek :D. Arcy IMO jest dobrze: 220 za niego, 35 za lvl, 100 na ekwipunek = 355
AD 2. Niedługo mi przyślą znajomi ze USA orły, więc chce się nimi pocieszyć :P
AD 3. SW, nie wiem po co, ale mam słabość do tej jednostki, wole ich wstawić zamiast Tiranoc Chariota. Przeważnie mi się spłacają, a poza tym bardzo ich lubię. Takie moje zboczenie :D
AD 4. Lwi rydwan - spróbuje, zobaczę.
AD 5. Tu masz racje
AD 6. Jaki? Nie mam booka więc nie znam wszystkich.

Jak mi pomożecie w sprawie sztandaru na SM, to wkleję poprawioną rozpiskę ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

zainwestowałes w słabych SW (masz orły wiec po co Ci oni)
Wydaje mi się, że nie są tacy słabi - mają trochę inne zastosowania, niż orzeł. Są w stanie zająć ćwiartkę, dać bonus za atak z tyłu, bić się z innymi skautami, albo nawet z fastami, lepiej niszczą maszyny, uciekający przeciwnicy zabijają się o nich.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

SW maja oczywiscie zastosowanie.. jednak w mojej ocenie sa za drodzy na to co potrafia.

co do kosztów punktowych podałem w nawiasie ile kosztuje dana jednostka 'goła' - wystarczy dodac sobie levele i przedmioty i wyjdzie prawidłowy koszt.

a sztandary - te same co były (WB, Lion, Ellyrian) :)
Obrazek

Artemis
Chuck Norris

- Mage 2 lvl - 185pkt. (w tym 50pkt. na przedmioty)
- 2x10 Archers z muzykami (bo 10 pkt. zostało) - 232pkt.
- 5 DP z FCG i Ellyrian Bannerem - 215pkt.
- 13 SM z FCG i Warbannerem - 245pkt. (Tu mag)
- 2x Tiranoc Chariot 170pkt.
- 6 SW 90pkt.
- 2 RBT - 200pkt.

Total - 2502pkt.

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Wywal jednym archersom muzyka, i będzie w porządku. Rozpiska mi się podoba. Nie wiem czemu lion chariot, nie jest w ogóle popularny, czyżby za wysoki koszt?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

nadal wydajesz 20 pkt na jeden atak w DP :)
a razem z tymi 10 pkt co Ci zostały mozesz miec kolejnego DP :) lub cos innego (masz az 30 pkt wolnych)

rozpiska całkiem spoko.. mysle ze jeszcze kilka punktów uda Ci sie zaoszczedzic na herosach..ale to jak juz bedziesz mial booka :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

cieszy fakt iż prawdopodobnie HE będą od VII ed fajną armią, której kręgosłupem jest piechota, a do tego kawa i rydwany - a nie sami SH i charioty. . .

Artemis
Chuck Norris

WERSJA OSTATECZNA :)
- Mage 2 lvl - 185pkt. (w tym 50pkt. na przedmioty)
- 2x10 Archers - 220pkt.
- 6 DP z Sztandraem i Muzykiem i Ellyrian Bannerem - 235pkt.
- 13 SM z FCG i Warbannerem - 245pkt. (Tu mag)
- 2x Tiranoc Chariot 170pkt.
- 5 SW 75pkt.
- 2 RBT - 200pkt.

Total - 2495pkt.

@ Asassello - tego czempiona do DP jakoś tak z przyzwyczajenia wstawiłem ;)

Edit: Poprawione
Ostatnio zmieniony 30 paź 2007, o 18:22 przez Artemis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Moim zdaniem piechoty będzie się wystawiało 2-3 oddziały,jest wiele innych potrzebnych jednostek a one kosztują,do tego jeszcze koszt herosów.Ew można zagrać na 7 swordmasterów,co już kiedyś zapodałem

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

"6 DP z Sztandraem i Muzykiem i Ellyrian Bannerem - 205pkt. "
6x30+20+10+15 = 225 :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jak dla mnie piechota u HE dalej zostaje w tyle jeśli chodzi o grywalnosc w stosunku do jazdy...

DP mają teraz mega kopa a taka piąteczka nie kosztuje zbyt dużo a jedzie równo, 4x5 DP to wydatek tylko 600 pkt, a jest czym flankować i uderzać jednocześnie. Do tego nie rozumiem co poniektórych co twierdzą, że SH sa do dupy... nie prawda bardzo przydatna jednostka jednak jej rla się zmieniła. Dlaej będe grał na "szlachcie" jednak na pojedynczym oddziale w licbzie 9 rycerzy, oczywisćie jeśli bede wystawiał konnego BSB, gdyż w takim oddziale jest bardzo bezpieczny i dodaje rozpędu oraz static CR armii, kóra go nie ma w ogóle. Fasty hajelfickie najlepsze w grze, chyba przejmują tą role od DR (jednak repetki u nich to wielka przewaga ale nie o tym mowa), przy tylu slotach można sobie pozwolić na 2 oddziały. Tak wiec dla mnie nowa rozpa bedzie wygladać mniej wiećej tak:

-star dragon
-caddy
-BSB badz kolejny caddy (?)

2x10 łuczników

9xSH jeśli jest BSB
3x5\6 DP jeśli jest BSB jeśli zaś jest drugi caddy to 4x5
2x5 ellyrianie
2 bolce
2 orły

stawiam na full ofens ;)

smok plus silverzy z BSB to przebijania się przez ciezkie rzeczy, 3 oddziały princesek do wyczyszczenia pola, flankowania, wsparcia, gromienia co słąbszych rzeczy, orły i fasty do odginania i zadań specjalnych ;), do tego lekki ostrzał, który pozwala na elminacje fastów wroga. Cóś takiego mi się naprawde podoba, taka mocna kawaleryjska armia HE :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Zablokowany