PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze
Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział.
?
?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dostałeś bana.-Qc- pisze:Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział.
?
Dyskusja była wcześniej na tajnym, co przeoczyłem.
Ten adres jest właściwy:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1272029
Wiele rzeczy mieliśmy wcześniej przegadane.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
20 modeli fast cavalry? daaaamn to mniej niz na euro, a w tej armii nic innego nie gra
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
PKS jest moim ulubionym formatem więc fajnie, że coś się rusza w tek kwestii. Oby jak najwięcej turniejów w tym formacie.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Mam nadzieję że do czasu nowego drafta euro, PKS będzie używany jak najczęściej, myślę że wszystkim znudziły się już te same rozpy przez xmiesięcy z rzędu
- RedScorpion
- Falubaz
Propozycja odnośnie DE jest szalona. PKS miał być jak najbardziej open a tniecie duuużo mocniej niż euro. Nie o to w tym wszystkim chodziło. Crone w cc istotnie jest bardzo mocna, ale dawanie za nią-100 punktów to spora przesada. Babka ma 3T żadnego save i ward najwyżej na 5+ jeśli dodatkowo zainwestuje się w kocioł. Jej koszt jest bardzo dobrze wyważony i nie powinniście jej dodatkowo ograniczać.
Bronka akurat jest OP - ale ciecie wszystkeigo co sie rusza (dosłownie) to juz ból
Jednak danie tych 20 warlocków i 4-5 herosów na konaich pegazach nie powinno az tak naruszyc rownowagi a da wreszcie szanse DE pograc o wynik
Jednak danie tych 20 warlocków i 4-5 herosów na konaich pegazach nie powinno az tak naruszyc rownowagi a da wreszcie szanse DE pograc o wynik
Dobrze, ze ruszacie znow z PKSe. W kuj-pom duzo gralismy na ten format i jest naprawde spoko.
+1.-Qc- pisze:20 modeli fast cavalry? daaaamn to mniej niz na euro, a w tej armii nic innego nie gra
To są IMO bardziej restrykcyjne cięcia niż na ojro: tam było 15 DR + 15 fast cav/herosów.Dark Elves
- max 20 modeli z zasadą Fast Cavalry / herosów na Dark Pegasus
- za wystawienie Supreme Sorceress z magią śmierci, armia otrzymuje karę -100 punktów
- za wystawienie Crone Hellebron, armia otrzymuje karę -100 punktów
Proponuję, żeby wyjąć DR z tego limitu, albo go zdecydowanie podnieść.
Ograniczenie deatha IMO tylko jeśli czarka nie jest z buta.
I żeby ciąć skrajności przydałby się jakiś rozsądny próg na pestki.
- RedScorpion
- Falubaz
Proponowane ograniczenie może zniechęcić graczy DE do tego formatu bardziej niż miało to miejsce wcześniej w przypadku WE