PMotM 5 - Don't mess with da Boss!!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMotM 5 - Don't mess with da Boss!!
Nie malowałem nic od początku wakacji, ale wreszcie mnie naszła ochota
Figurka to gejmsdejowy ork (i snot) + goblinek z malakaia W mojej armii będzie robić za filler w klocku boyzów. Tak więc za jednym zamachem zrobiłem coś na PMotM i zaoszczędziłem sobie malowania 4 boyzów
Mam nadzieję, że Wam się spodoba I że tym razem nie będę ostatni
ps. Zdjęcia nawet nienajgorsze wyszły. Pierwsze jest z fleshem, a reszta bez.
Figurka to gejmsdejowy ork (i snot) + goblinek z malakaia W mojej armii będzie robić za filler w klocku boyzów. Tak więc za jednym zamachem zrobiłem coś na PMotM i zaoszczędziłem sobie malowania 4 boyzów
Mam nadzieję, że Wam się spodoba I że tym razem nie będę ostatni
ps. Zdjęcia nawet nienajgorsze wyszły. Pierwsze jest z fleshem, a reszta bez.
Mi sie podoba... Trzyma klimacik... i IMO technicznie jest dobry... Ogolem fajny model tylko zatuszuj jakos te sklejone 4 podstawki... Zaklej je czyms bo bardzo widac a odejmuja duzo modelowi...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Pięknie zmasakrownay goblinek
Figurka świetna, zwłaszcza razem z tym snotem - razem są genialni
Wydaje mi się czy to jakoś tak pierwszy PMotM 5 ?
Figurka świetna, zwłaszcza razem z tym snotem - razem są genialni
Wydaje mi się czy to jakoś tak pierwszy PMotM 5 ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Teogonista Niku
- Wałkarz
Świetna konwersja i bardzo umiejętne pomalowanie
Spoko podstawek poprawi tj. te dziury . Mi sie bardzo wszystko podoba , a co do goblina zmasakrowanego przez topory to powinna być na nim cenzura. Ta stronę mogą oglądać ... Świetnie CI wyszły mięśnie.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
bedzie ze wybrzydzam mzoe i tak.
jestem raczej zwolennikiem ciemnych, bladych odcieni skor orkow. jakos mnie nie przekonuja te oczojebne goblin green i snoot green. ale fakt. technicznie pomalowany calkiem ok.
ten goblin czy co to tam jest zakrwawione na podstawce prezentuje sie fajnie.
no i jeszcze jedna rzecz do ktorej sie czepne:
sporo niezagospodarowanej powierzchni na podstawce. jakis glaz, czy inny maly bajer fajnie by wygladał
pozdrawiam.
jestem raczej zwolennikiem ciemnych, bladych odcieni skor orkow. jakos mnie nie przekonuja te oczojebne goblin green i snoot green. ale fakt. technicznie pomalowany calkiem ok.
ten goblin czy co to tam jest zakrwawione na podstawce prezentuje sie fajnie.
no i jeszcze jedna rzecz do ktorej sie czepne:
sporo niezagospodarowanej powierzchni na podstawce. jakis glaz, czy inny maly bajer fajnie by wygladał
pozdrawiam.
jestem tutaj nowy
i mimo ze wg mnie maluje gorzej ;P to sie przyczepie:
w niektorych miejscach przejscia na skorze sa nieplynne, rogi gobasa ci nie wyszly i ta czaszka jakos nie fajnie(byc moze to wina zdjec) wyglada
ale ogolnie to bardzo mi sie podoba to malowanie i fajne zastosowanie dla goblinka od slayerowej maszynki ^^
i mimo ze wg mnie maluje gorzej ;P to sie przyczepie:
w niektorych miejscach przejscia na skorze sa nieplynne, rogi gobasa ci nie wyszly i ta czaszka jakos nie fajnie(byc moze to wina zdjec) wyglada
ale ogolnie to bardzo mi sie podoba to malowanie i fajne zastosowanie dla goblinka od slayerowej maszynki ^^
Hmm powiem ze pomysł ciekawy, a teraz kilka drobnych uwag Ork stoi chyba za bardzo na krawędzi (nie spadnie?? ) Można by masą wypełnić krawędzie między podstawkami (taki malutki szczególik ) Co do malowania to jakoś nie jestem zwolennikiem takich mocnych kontrastów na skórze orczej ... Ale ogólnie praca na plus i jedyna do pmotm którą widziałem na ten miesiąc
Wielkie dzięki za takie pozytywne komentarze To daje dużo satysfakcji i motywacji do dalszego malowania Także pewnie w listopadzie też coś dorzucę (w końcu 2 mastery i trzeba coś domalować ).
Co do uwag, to przyznaję, że niektóre szczegóły mógłbym zrobić lepiej. Głównie rękojeść miecza.
Natomiast podstawka może być jaka jest, bo tych szczelinek i nierówności i tak nie będzie widać, gdyż jest to filler
Co do barwy skóry, to miała być bladozielona, ale niestety zaschła mi biała farba więc pomalowałem żółtą
Pozdr!!
ps. Jeszcze podziękowania i pozdrowienia dla mojego braciszka ciotecznego Stasia za podarowanie mi tego martwego gobasa
Co do uwag, to przyznaję, że niektóre szczegóły mógłbym zrobić lepiej. Głównie rękojeść miecza.
Natomiast podstawka może być jaka jest, bo tych szczelinek i nierówności i tak nie będzie widać, gdyż jest to filler
Co do barwy skóry, to miała być bladozielona, ale niestety zaschła mi biała farba więc pomalowałem żółtą
Pozdr!!
ps. Jeszcze podziękowania i pozdrowienia dla mojego braciszka ciotecznego Stasia za podarowanie mi tego martwego gobasa
- Beldrin Durgnisson
- Mudżahedin
Bajero podoba mi sie, taki full klimatyczny
tylko ze srednio grywalny jest ten ork... nieprawdaz...? a chyba cos takiego w regulaminie jest... bo jak nie ma... to polowe mojej armii dam do tego tematu bo wlasnie cos robia z trupami ;P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned