Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim

Post autor: PiotrB »

Następny turniej 11 października w Vana - jedno jest pewne - wiele ograniczeń raczej zniknie i na pewno pojawią się specjalni bohaterowie. Bartek życzy sobie żeby to szło w stronę prostoty i czytelności oraz dobrej zabawy :) I ja też się do tego przyłączam :) Tak czy inaczej pracujemy nad tym razem z graczami i tęgimi głowami :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
mnp21
Chuck Norris

Post autor: mnp21 »

hypnotic pisze:Wtedy co u nas jest w warszawie turniej 1500 pkt, ale poszli z ograniczeniami w innym kierunku choćby imperium ma kurczaki albo czołg, no i są inne zasady ogólnej kompozycji armii. Będzie można porównać wyniki poszczególnych armii.
PiotrB pisze:wiele ograniczeń raczej zniknie i na pewno pojawią się specjalni bohaterowie. Bartek życzy sobie żeby to szło w stronę prostoty i czytelności oraz dobrej zabawy
Ano właśnie... na myśli miałem to że EURO w toku ewolucji "uświadomiło" sobie chyba że zamiast pisać rzeczy ogólnikowe typu limit maszyn na każdą armię i ryzykować że przytnie się gdzieś za dużo, po prostu napisali w każdej armii imiennie co wolno, czego nie. Widzę że Twoje ograniczenia idą w tą stronę, może następnym razem całkiem zrezygnujesz z ograniczeń ogólnych (poza magią i limitem 450p) i rozpiszesz w każdej armii co jest zbyt przegięte :)
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

czy bound spele wliczają się w limit czarów w tych ograniczeniach, czy np. priest zabiera 3 czary swoimi modlitwami?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie - nie wliczają się. Możesz mieć ile chcesz.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Coraz bardziej podobają mi się te ograniczenia, zwłaszcza, że myślicie o wprowadzeniu Imiennych ;) Kto wie, może jeszcze w tym roku uda mi się do Vana zawitać na taki formacik :D Mam takie pytanie, nie myślicie o ograniczeniu ilościowym oddziałów? Na 450 pkt można wepchnąć chore ilości szkieletów, zomboli, slavów czy innego śmiecia ;)
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Nie - nie będzie większych limitów. Ja bym je w ogóle zniósł ale muszę bronić niewinne owieczki przed inwazją podłych powergamerów chcących wystawić oddziały po 15 ogrów z koroną :)... w każdym razie zapraszam 11 października:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Jeśli skombinuję figsy, to się pojawię ;) Jeśli nie, to jeszcze zawsze jest listopad i grudzień 8)
Btw, oddział 62 łuczników TK z pełną grupą dowodzenia kosztuje akurat 402 pkt ;)
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Mnie niestety nie będzie.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

W tym turnieju nie było przedpłat - jeśli jednak ktoś nie zgłosi swojej nieobecności dziś do 19 tej to w następnym turnieju organizowanym przeze mnie z automatu ląduje na liście rezerwowej i zagra tylko w wypadku jeśli będą miejsca. Czy naprawdę aż do piątku nie wiecie co będziecie robić w sobotę? :mrgreen:

Edit:

I jeszcze jedno żeby uniknąć zbędnych aluzji w przypadku gdym jednak zagrał ( tylko jak będzie nie parzysta ilość osób) oto moja rozpiska:

1 Bruiser @ 110.0 Pts
General; Light Armour
Warrior Bane [5.0]

1 Bruiser @ 201.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Battle Standard
Rune Maw [60.0]

8 Ironguts @ 432.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts

1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts

1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts

1 Ironblaster @ 170.0 Pts

4 Mournfang Cavalry @ 290.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Musician

6 Maneaters @ 355.0 Pts
Scouts; Stubborn; Additional Hand Weapon (x4); Great Weapon (x2); Light
Armour; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]

Models in Army: 24

Total Army Cost: 1600.0
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Z przyczyn niezależnych odemnie niestety nie mogę pojawić sie na turnieju. Do następnego razu :wink:

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Niestety mnie również nie będzie :(
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Xier pisze:Niestety mnie również nie będzie :(
Ok - w przyszłości z automatu trafiasz na listę rezerwową .
Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

niestety dziecko mi się rozchorowało i też muszę przeprosić bo sam jestem z małą na chwilę przywitam się tylko i odbiorę figsy od Kosy

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

To już prawdziwa epidemia :shock: Albo_albo - ta sama zasada - jeśli bedę jeszcze robił turniej - z automatu lista rezerwowa. Imo jak tak dalej pójdzie to chyba nie będzie dla kogo turniejów robić ... Ciekawe czy jutro będzie chociaż 10 osób.
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Niestety mnie również życie dopadło, więc z przykrością muszę zrezygnować.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

lol - z 25 osób zostało 15 :D
Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

życie ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Paweł żałuj że Cię nie będzie bo...
Hassan_the_Grim pisze: zwycięzca otrzymuje statuetkę pamiątkową 'Zombie Piratez III' (ostatni z piratów).
Obrazek

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

jadę z żoną do lekarza ;)
chciałbym być ale co mogę

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

niestety u mnie dalej impreza po szczepieniu odra świnka i różyczka a nie mam z kim małej zostawić na pół dnia na chwile tak i wtedy wpadne się przywitać

ODPOWIEDZ