Pogłoski
Re: Pogłoski
Nie podobają Ci się aktualne modele Krówka? Nawet jeśli niedługo wydadzą nowości (w co wątpię, ogólnie Hoops +1), wątpię by były dużo ładniejsze od aktualnych figurek Bretonni 

Vae victis!
Krówka, ja na twoim miejscu bym kupował, skoro to "niezła" oferta
bo figurki GW z coraz to nowszymi edycjami są droższe i jest ich mniej w w pudełku, a po drugie ja osobiście lubię mieć różnorodność w armii, i jeśli mam blok rycerzy (czy to realmsów czy errantów ect.) staram się by każdy wyglądał inaczej (pomijając malowanie) i mieszam staro edycyjnych z tymi aktualnymi, zamieniam głowy, kształty tarcz i inne konwersje
taka moja rada 

kolejna pogłoska
http://www.lounge.belloflostsouls.net/s ... post447887

No jeśli by się sprawdziło, że w nowej podstawce będzie Bratka i Undeady... to byłoby naprawdę SYTO!
Nie żebym się jakoś strasznie jarał tą wizją (choć mam obie powyższe armie i przyjąłbym to z ogromnym zadowoleniem) ale - GDYBY - to GW na pewno zaliczyłaby rekordową sprzedaż.
Poczekamy - jeśli to prawda, zapowiedzi powinny się pojawić lada moment...
Nie żebym się jakoś strasznie jarał tą wizją (choć mam obie powyższe armie i przyjąłbym to z ogromnym zadowoleniem) ale - GDYBY - to GW na pewno zaliczyłaby rekordową sprzedaż.
Poczekamy - jeśli to prawda, zapowiedzi powinny się pojawić lada moment...
kangur022 pisze:Bycmoże tak będzie jak w tej pogłosce . Nowy starter ala ,,wyprawy krzyzowe'' Bretończykow na Forces of Undead, cos w tym jest
Gorrador pisze:...Jeszcze krusajderzy katafrakci walczący w ziemi przeklętej z chaosem jako alter dla questów...
Gaude Mater Bretonnia
W tym boksie masz 2 paszczaki w 4 wersjach - oddział to chyba 2+Gniewko pisze:Póki co wychodzą kolejne modele do nieumarłych - nowe spirit hosty i jakiś wielki paszczak do sklejenia w dwóch wersjach.

misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Czy takie ladne to nie wiem, mam wrazenie ze im nowszy model to ''wiekszy'', ''wiecej'', ''lepiej'', bardziej ''wow''. Proste pozy urozmaicaja mnostwem latajacych wokol gowien, troche jak: ''zamaskujmy shit wieksza iloscia shitu''. Mi sie nie podoba. Tym bardziej ze to idzie w strone walki ogromnymi kolosami zamiast tym co IMO jest najlepsze - duza iloscia zwyklej piechoty lub kawalerii. Mam nadzieje ze nie bedzie w bretonii monstrous cavalery na niedzwiedziach (chociaz wcale by mnie to nie zdziwilo) 

To prawda. Modele robią jakies coraz bardziej "barokowe". Coraz wiecej fidrygalkow i "latajacego shitu" zamiast dobrze wydetalonych figurek w rzezbiarskich pozach.
robią trochę jak z W40K, bo tam z każdą edycją do nowej armii też jakieś "kolosy" wychodzą, dla tau jakieś wielkie mechy, eldarzy to samo, marines dostali jakiś tam centurionów (marines w ogromnym mechapancerzu) orkasy też jakieś wielkie kwadratowe kroczące machiny.... i wszystko rzeczywiście idzie w stronę:"większy" "więcej""lepiej" i DROŻEJ 

Prosta piłka, takie "fikuśne" modele nie opłaca się odlewać, spiraconej zwykłej piechoty i mniej fikuśnych modeli na runku jest co niemiara. Przestańcie więc płakać, sami kupując takie odlewane chałupniczą metodą modele, przyczyniacie się do tego, co teraz robi GW.