[Rybnik: 06.09] Poznańska parówka w Goblinie [2x1200]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Kofta
"Nie jestem powergamerem"

Re: [Rybnik: 06.09] Poznańska parówka w Goblinie [2x1200]

Post autor: Kofta »

Myśmy (Woch +DE) grali na EMP+WE. Gra generalnie grała się sama, działa same wybuchały, skulle i wild ridersi nie zdawali frenzy, warlocki same się panikowały po IFce. Czułem się jak w kinie :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Jasif pisze: c) Kibel - muszę przyznać, Goblin ma najlepszy kibel z ośrodków turniejowych, jakie znam.

Co racja to racja, Kibel przez duże K. :mrgreen:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Myślę że wyniki nie koniecznie pokazują siłę WE - patrząc na ranking ligi top3 się z nim zgadza - gdyby zamienić armie to podejrzewam że niewiele by to zmieniło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Wcale nie pokazują, ty bez tych welfów to byś top 10 nie zrobił nawet :mrgreen:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

true, ciężko zrobić top10 mając tylko 1 armię na parówce :P
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

No co jak co ale akurat na ten format to WE jest nie do zajechania 3 oddziały łuków dobrze złożone robią grę z każdą armią, bez sava - imp breta woch, posion - woch działa monstery wszelkiej maści, trafianie na 3+ skaveny i inne masowe armie. Żadnej innej rozpy nie zrobisz tak uniwersalnej i mobilnej.
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

E tam, 1 armia czy łuki - warhawki.
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2014, o 13:20 przez PAWLAK, łącznie zmieniany 1 raz.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Dużo biadolenia, mało treści :) Jakoś nie czułem powera tych WE, mocne są, jasne, ale wylewanie żali i darcie koszul to lekka przesada. Parafrazując Arona Banalnego : WE są mocne, jak wiele innych rzeczy, więc zamknijcie japy i nauczcie się grać :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Wroce dzis do domu wieczorem to skrobne pare slow o turnieju i o moich wrazeniach z we

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kupcie se demony, na male punkty gniotą o wiele bardziej

sojusz doch + vc i laik i podwys nie mieliby czego szukąc. zresztą doch + df tez jest w stanie fajnie zagrac :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dominig
Wałkarz

Post autor: Dominig »

Dzięki wszystkim za turniej, czekam na następny :)

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Rozważam 2,6 etc ze specialami jak na Silesianie. Cos podobnego będzie w Krk, mysle że to może być ciekawe.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Z Nagashem na pewno :D

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Ha, o ile dopuszczą Undead Legion - bo tak to wystawisz go sobie dopiero od 4000 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Dzięki za turniej i w ogóle:) Fajne bitwy, 0 spin, kretyński błąd w bitwie z Laikiem i Podwysem kosztował nas pewnie wyższe miejsce. (idiotycznie postawiony fast o którym pisał Jasif)

Co do mocy WE... są mocne aczkolwiek jestem zdania, że gdyby nie błąd z fastem (4,5 punktu nas kosztował) i może lepsze wystawienie manow spokojnie byśmy tą bitwę wygrali minorem, albo chociaż zremisowali. Wyciągnięcie czegoś więcej już byłoby bardzo trudne. W sojuszach trzeba wziąć parę rzeczy pod uwagę. WE jako sojusznik są trochę za mocne, stabilna liderka, świetny shooting do tego odginaczka i tani, z wygarem wildzi no i snajperzy, którzy robią grę na te punkty. Mieści się wszystko co trzeba o ile gramy parówke i magie zabezpieczy HE czy cokolwiek innego. Jesli będziemy to częściej grywać można coś pomyśleć o cięciach, albo napisać do Furiona/Kudłatego co myślą o parówkach na takie punkty
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

wyniki?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Laik co Ty sądzisz? snajperzy, bsb, nie za mocne te WE? Tak obiektywnie

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Na parówce wykorzystaliśmy że to ta druga armia może mieć maga, daliśmy tylko 1 BSBka (i gleaming pendant na główny unit armii bez BSBka) - więc wymaksowaliśmy snajpowanie.
Na singlu jednak mag musi być i wtedy nie wchodzi ani jeden snajper więc nie ma problemu.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Po prostu skladajac sie na parówke trzeba sie sideowac na WE i tyle. Tak zmienia sie meta :D kiedyś DF + Lizz było OP na druzynówki ,teraz moze nowe złożenie WE i HE . will see
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

No he jak dla mnie to szalu nie robilo a gralem na he 3 razy

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4

ODPOWIEDZ