[TORUŃ] Turniej Warhammer Fantasy Battle w Grajfer
Re: [TORUŃ] Turniej Warhammer Fantasy Battle w Grajfer
Super pomysł jestem za
Hejka.
Jaki w końcu będzie format turnieju?
Co z tymi ograniczeniami, a raczej ich brakiem?
Przydałoby się też zaznaczyć by każdy miał co najmniej jeden sztandar skoro scenariusze mają być losowane, by nie było auto-porażki dla kogoś z fortitude poniżej 3 w wypadku wylosowania Blood and Glory.
Zdecyduj i napisz jak najszybciej Damas, bo trzeba się zastanowić nad rozpiską.
Pozdrawiam.
Jaki w końcu będzie format turnieju?
Co z tymi ograniczeniami, a raczej ich brakiem?
Przydałoby się też zaznaczyć by każdy miał co najmniej jeden sztandar skoro scenariusze mają być losowane, by nie było auto-porażki dla kogoś z fortitude poniżej 3 w wypadku wylosowania Blood and Glory.
Zdecyduj i napisz jak najszybciej Damas, bo trzeba się zastanowić nad rozpiską.
Pozdrawiam.
MOLON LAVE
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
To ja z tej rezerwy zejdę - okazuje się że termin przestał mi pasować i rezygnuję więc Shinue masz większe szanse
Dobra. Jako, że to pierwszy turniej na ten format to dopuszczam lordów specjalnych. Pozostawiam ograniczenie kostek, bo osobiście widziałem co się dzieje na stole, gdy słoneczko dodaje 5-10 kostek. Co do b&g nie daję nakazu posiadania minimum 3 punktów. Jak ktoś chce mieć auto przegraną to proszę bardzo. W tym wypadku jeden z graczy otrzymuje 20:0. Proszę jednak, aby w tej sytuacji gracze zagrali między sobą batlleline, tak dla samej radości z gry. Tak więc testujcie już swoje mordercze złożenia ;D
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3
12/4/10
8/3/3
To jest słabe. Albo brak Blood and Glory, albo wymóg by każdy miał co najmniej 3 punkty fortitude - powinno być moim zdaniem. Nie po to się przyjeżdża na turniej by potem zagrać towarzysko o nic, bo ktoś ma nieprawidłową rozpę.Damas pisze:Co do b&g nie daję nakazu posiadania minimum 3 punktów. Jak ktoś chce mieć auto przegraną to proszę bardzo. W tym wypadku jeden z graczy otrzymuje 20:0. Proszę jednak, aby w tej sytuacji gracze zagrali między sobą batlleline, tak dla samej radości z gry.
Jeden sztandar każdy może wsadzić i jest git, albo po prostu bez Blood and Glory.
No i myślę, że tego ostatniego scenariusza z wieżą nie powinno być.
MOLON LAVE
Tak więc wprowadzam dodatkowy punkcik w zasadach, żeby wszyscy byli szczęśliwi:
ROZPISKA MUSI POSIADAĆ CO NAJMNIEJ 3 1 sztandar (obojętnie, czy będzie on na jednostce czy bsb)
Jeśli zaś chodzi o szósty scenariusz. Jest on niemożliwy do zagrania turniejowego. W związku z tym ten scenariusz będzie przerzucany.
ROZPISKA MUSI POSIADAĆ CO NAJMNIEJ 3 1 sztandar (obojętnie, czy będzie on na jednostce czy bsb)
Jeśli zaś chodzi o szósty scenariusz. Jest on niemożliwy do zagrania turniejowego. W związku z tym ten scenariusz będzie przerzucany.
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
8/3/3
12/4/10
8/3/3
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Niestety muszę odwołać swoje zgłoszenie.
Salamander Leslau
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Te zasady kompozycji tyczą się tylko Undead Legionu.zawisza pisze:Shinue: Czy będziesz grał Nagash'em?
Damas: Jeśli tak, to czy wszystkich nas obowiązują nowe zasady kompozycji armii (50% Lordowie, 50% Herosi, 25% Core)?
Salamander Leslau
Oficjalnie lista sędziowska nie uwzględnia jeszcze undead legions jako łatki na 8 ed więc dotychczasz niezależnie od tego czym jest ten twór gracie bez jego zasad grając na uściślenia polskie;]
Można to wprost dopuścić ale jak dla mnie bez takiej wzmianki przez orga w ogóle to nie ma miejsca;D
Można to wprost dopuścić ale jak dla mnie bez takiej wzmianki przez orga w ogóle to nie ma miejsca;D
zastanawiam się czy magiczne tereny są bardzo potrzebne? Obawiam się, że mogą strasznie przeciągnąć rozgrywkę :/ Co wy o tym sądzicie?