Summon
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Summon
Witam na dzisiejszym turnieju wypłynęła taka sprawa i nikt w sumie nie umiał odpowiedzieć
Wskrzeszam nowy oddział zombie i teraz:
A) przeciwnik dostaje pkt za każdego zabitego z tego oddziału trupa
B) musi zniszczyć odpowiednio polówkę pierwszego wskrzeszenia żeby mieć pkt
jeżeli wybieramy B to co sie dzieje gdy wskrzeszam 5 zombie w 1 turze i taki oddział kosztuje mnie 30 pkt.
W kolejnych turach dorabiam tam dajmy na to 40 kolejnych chłopaków. Czy to oznacza ze mam 40 zombie kosztującą 30 pkt?? i połowe dostaje dopiero gry zostanie z nich 2 ??
Wskrzeszam nowy oddział zombie i teraz:
A) przeciwnik dostaje pkt za każdego zabitego z tego oddziału trupa
B) musi zniszczyć odpowiednio polówkę pierwszego wskrzeszenia żeby mieć pkt
jeżeli wybieramy B to co sie dzieje gdy wskrzeszam 5 zombie w 1 turze i taki oddział kosztuje mnie 30 pkt.
W kolejnych turach dorabiam tam dajmy na to 40 kolejnych chłopaków. Czy to oznacza ze mam 40 zombie kosztującą 30 pkt?? i połowe dostaje dopiero gry zostanie z nich 2 ??
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Jak najbardziej sie dostaje za nowo wskrzeszony oddział.
Nie dostaje się za modele wskrzeszone do już istniejącego.
Co do problemu mr. ZŁO - nie wiem. Ale jeśli za wskrzeszanie do już istniejącego unitu nie ma punktów to za wyjściowy koszt przyjąłbym pierwotny stan czyli po pierwszym wskrzeszeniu nowego oddziału.
Nie dostaje się za modele wskrzeszone do już istniejącego.
Co do problemu mr. ZŁO - nie wiem. Ale jeśli za wskrzeszanie do już istniejącego unitu nie ma punktów to za wyjściowy koszt przyjąłbym pierwotny stan czyli po pierwszym wskrzeszeniu nowego oddziału.
Dostajesz tyle punktów ile się nalerzy za połowę POCZĄTKOWEGO STANU regimentu... jak dozywisz 5 zombie bedziesz miał 15 za połówke..
Kazde inne dozywienie do regimentu nie wpływa na wartość regimentu a szkielety liczysz tak jakby nie były zupgreadowane..
tego jestem pewny w 300% bo wampiry prowadziłem dosyc długo.. nie mam akurat tego AB ale jestem prawie pewny ze jest to napisane w opisie czaru na dole..
pozdrawiam
Kazde inne dozywienie do regimentu nie wpływa na wartość regimentu a szkielety liczysz tak jakby nie były zupgreadowane..
tego jestem pewny w 300% bo wampiry prowadziłem dosyc długo.. nie mam akurat tego AB ale jestem prawie pewny ze jest to napisane w opisie czaru na dole..
pozdrawiam
Tak jak pisze Trikk i Angelus
Jak ożywisz 10 zomboli, a pozniej dozywisz do nich 20 ziomków. To przeicwnik dostanie za ten oddział 30p gdy na koniec bitwy oddział ten będzie liczył 5 modeli, 60p jak wytnie wyszystkich. Liczy się tylko pierwsza ekipa nowo ożywionego oddziału.
Jak ożywisz 10 zomboli, a pozniej dozywisz do nich 20 ziomków. To przeicwnik dostanie za ten oddział 30p gdy na koniec bitwy oddział ten będzie liczył 5 modeli, 60p jak wytnie wyszystkich. Liczy się tylko pierwsza ekipa nowo ożywionego oddziału.
Jak Wy, chaośnicy, dostaliście za darmo drugi atak konika pod korniszonem, jakoś Cię serduszko nie bolałoJasiuuu pisze:tyle rąbania i wszystko na nic - wielka niesprawiedliwość jakby ktoś mnie pytał

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Tzn. atak koników jest przywrócony?Jak Wy, chaośnicy, dostaliście za darmo drugi atak konika pod korniszonem, jakoś Cię serduszko nie bolało
No właśnie, dlatego się dziwię skąd wypowiedź Tomasha...
po wyjsciu RB ale przed errata mozna bylo interpretowac ze maja ten atak za free
chyba o to chodzilo
chyba o to chodzilo
Tak jak TruePunk napisał 
Nie "można było", a "interpretowało się".
Potem wyszła errata i zakończyła dzień dziecka

Nie "można było", a "interpretowało się".
Potem wyszła errata i zakończyła dzień dziecka

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny

Nie prawda.
Ci o umyslach wizjonerskich od razu dostrzegali napewno razaca roznice miedzy frenzy a szalem zeslanym przez Boga Krwii humanoidom !
tylko my maluczcy sie mylilismy
Ci o umyslach wizjonerskich od razu dostrzegali napewno razaca roznice miedzy frenzy a szalem zeslanym przez Boga Krwii humanoidom !
tylko my maluczcy sie mylilismy