Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Re: Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Post autor: el Victor »

może niedostatecznie to podkreśliłem, albo ktoś nie umie czytać
Ziemko pisze:Przestan spamowac w kazdym dziale, bo Ci wszystkie posty spamujace usune i tyle z tego bedzie.
pan ziemko sie dowie co to jest spam a potem niech straszy i grozi !

@ Afro - jestem wyluzowany, tylko proszę mnie nie straszyć i jw - też nie zgodzę sie z Tobą, że to był spam - spam robicie teraz WY, że muszę odpisywać na wasze wyssane z palca pomówienia, bo nie pozwolę, żeby ktoś mną ustawiał na forum bo jest jakimś lux luthorem....
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Decyzja wspolna moderatorow i adminow za nieodpowiednie zachowanie na forum tygodniowy ban. Wystarczylo odpowiedziec mi jak czlowiek, a nie buraczyc na pm. Proponuje, zebys po tym tyogdniu przeanalizowal swoje zachowanie, bo jak sie nie polepszy to coz bedziesz musial szukac nowego forum.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Nawet popcornu nie dało się wyciągnąć eh.... nudno się na forum robi
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Ehhh dobra to i ja troszkę przyspamuję :) i mam cichą nadzieję, że żadnego bana nie dostanę.

Ja widzę tą sytuację nieco inaczej. Generalnie Pan Ziemko odstaje nieco od stylu formułowania zdań niż reszta adminów, z którymi miał przyjemność rozmawiać mój mąż bądź kolega z pracy. Pan Krzysztof (admin/mod) zawsze odpisuje w sposób przemiły i delikatnie coś sugeruje, przeważnie powołując się na jakiś konkretny zapis regulaminu, który pozwala sobie przytoczyć podobna sytuacja była z takim adminem ( wybaczcie ale nie pamiętam nicka ) co miał łysą głowę w avatarze :P zawsze mój mąż jak coś narozrabiał dostawał cytat z regulaminu i prośbę aby się poprawił. Pan Ziemko jest bardzo dobrym modem u jaszczurek, gdzie zawsze pomaga i przyjemnie czyta się jego merytoryczne wypowiedzi natomiast słabiej ten poziom wygląda w innych działach, gdzie rozmowa jest bardziej hmmm....mniej batlowa.

Panu Victorowi z kolei chyba trochę zbytnio ciśnienie po tej wypowiedzi podskoczyło i to też niepotrzebnie bo sprawa jest raczej do polubownego dogadania :) Tak czy siak jeśli chcesz się wymienić czymś na cokolwiek z battla to chyba masz prawo poinformowania o tym nie tylko w dziale kupie / sprzedam ogólnym ale także na podforach konkretnych armii - oczywiście o ile jest to odpowiedni temat w danym podforum także zastrzeżenia Pana Ziemka bezpodstawne, przynajmniej w moich skromnych oczach zwłaszcza, że Pan Victor jest chyba dość cenionym handlarzem na co widać o pozytywnych komentarzach w dziale usług ( nie zamawiałam w sumie jeszcze żadnego traya ale nowa armia się kompletuje więc może :P ). Inna sprawa by była gdyby ten człowiek nagminnie kręcił a jego komentarze byłby dość "średnie" wtedy można takiego delikwenta przystopować z uwagi na jego profil sprzedawcy.

Swoją drogą można by dodać jakieś mody na tym forum tak aby dodawać jakieś łapki przy nickach w sprawie udanych transakcji.

pozdrawiam serdecznie
Aneta

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzieki Mirabelko za opinię.
Przyzwyczailem sie juz do naklejki tego "złego" i obojetnie co bym nie zrobil to juz i tak zostanie.
Smieszne jest to trochę, że wielu użytkowników nie wie ile rzeczy robię na prośby użytkowników tego forum, ale nie piszę o tym publicznie, to samo tyczy się naszego wew forum adminowego i wymienianych tam opiniii oraz propozycji.

El_victor zaspamowal forum swoją ofertą - tak to był spam, a nie cokolwiek innego. Normalną rzeczą było zwrócenie uwagi, co zrobiłbym do każdego użytkownika - może niektórzy oczekiwaliby mojego zwrócenia uwagi na poziomie:
"Drogi el victorze, bardzo bym Cię prosił abyś nie wypisywał o swoim cudownym komputerze do wymiany w każdym możliwym poście, nieśmiało chciałbym dodać, że wydaje mi się, iż nie odpowiada to wszystkim użytkownikom i może zostać zakwalifikowane jako spam, przepraszam, że piszę - mam nadzieję, że nie odbierzesz tego negatywnie"
Napisałem
Przestan spamowac w kazdym dziale, bo Ci wszystkie posty spamujace usune i tyle z tego bedzie
może trochę za oschło, ale był to raczej komunikat ostrzegający - nie planowałem wyciągać w stosunku do niego większych konsekwencji. W odpowiedzi otrzymałem ( nie publikowałem tego oficjalnie, ale przyda się, żebyście mieli całkowity obraz sytuacji):
nie strasz nie strasz bo się zesrasz... jaki masz problem ze sobą ? daję normalne ogłoszenie, a że chcę to puścić za cokolwiek to wrzuciłem do kilku działów handlowych... od czego kurwa jest to forum ??!! może następnym razem będę się Ciebie pytał o możliwość umieszczenie posta ?? dowiedz się co to jest spamowanie, a potem wyjeżdżaj mi z takimi groźbami... za stary wróbel już jestem żeby czytać pogróżki od "wielkiego" ziemki....
Mirabelko czy uważasz, że to jest odpowiedź adekwatna do zwrócenia uwagi przeze mnie?

Potem zaczęły się jego arcykulturalne wypowiedzi w tym temacie.
No niestety, ale takiego zachowania nikt z adminów czy moderatorów tolerować nie będzie.
Victor może być wyśmienitym twórcą trejów i zaufanym uber sprzedawcą, ale nie usprawiedliwia to takiego zachowania.

Tygodniowy odpoczynek od forum nie wydaje się być jakoś straszną karą, a może po tym tyogdniu zrozumie, że po prostu przegiął.
Mam taką przynajmniej nadzieję - naprawdę nie kręci mnie ostrzegania, banowanie, karanie - wolałbym nie musieć w ogóle interweniować i pomagać użytkownikom w tworzeniu for klubowych, zmienianiu nicków i nadawaniu moderatury.

P.S. Czy wyobrażasz sobie jaka by była reakcja forum gdybym do niego zaczął odpowiadać tak jak on do mnie?

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

Ziemko moim zdaniem nie zrozumiałeś Mirabelki

nikt tu Ci nie ujmuje, że poświęcasz dużo czasu i energii dla forum i forumowiczów i dzięki Ci za to, ale zważ na to, że wszystko można powiedzieć na kilka sposobów, można komuś powiedzieć, że źle postępuje w sposób, który zmusi do refleksji albo w sposób, który wzbudzi skutek odmienny od zamierzonego. Nikt nie neguje, że Victor postąpił już później zbyt emocjonalnie, w reakcji na Twój post, nie mniej mogłeś go na początku normalnie poprosić, że jeden post o sprzedaży wystarczy .. cóż przynajmniej to moje odczucie jako widza totalnie "z boku"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tak jak napisałem, może napisałem zbyt oschło - zweryfikuję to następnym razem przy podobnej sytuacji, dzięki za komentarze.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

@ Mirabelka - :oops: dziękuję uprzejmie. <kłania_się>

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

i tym sposobem z KrzyśkaW stałeś się Panem Krzysztofem:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Ziemko pisze:Tak jak napisałem, może napisałem zbyt oschło - zweryfikuję to następnym razem przy podobnej sytuacji, dzięki za komentarze.

I tak trzymaj :)

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Mirabelka Pojednywaczka :D
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Ktoś musi :P Reszta woli podsycać ogień i zajadać popcorn :)

Awatar użytkownika
Mad Max
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Mad Max »

Dobry popcorn robi się tylko na dużym ogniu :twisted:

A co do Ziemka to przypomnę tylko jeden z wielu wątków w którym jednak jego reakcje i działania były jak się w końcu okazało słuszne, mimo że bardzo negatywnie komentowane:

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=179&t=40789

i tyle w temacie...

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

wyszukiwarka postów użytkowników nie działa? chodzi mi o 'znajdź posty użytkownika', wywala mi błąd:

Kod: Zaznacz cały

There has been an error accessing the search server. Please try again in a few minutes.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

działa
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Skiper
Mudżahedin

Post autor: Skiper »

Kod: Zaznacz cały

Zostałeś na zawsze wyrzucony z tego forum.

Skontaktuj się z administratorem w celu uzyskania dalszych informacji.

Zbanowano Twój adres IP.
Eee. To mi się wyświetliło, mam neostradkę - to IP zmieniłem i działa. Komuś podpadłem czy miałem wcześniej jakieś felerne IP? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mi nic nie wiadomo, zeby ktos Cie banowal, ale sprawdzam jeszcze z innymi adminami.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

To jest raczej kwestia bana na ip, w który się mogłeś przypadkowo załapać, kiedyś miałem podobną sytuację, logowałem się z sieci plusa i wyskakiwało mi info o banie.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ano tak właśnie jest. Musimy uaktualnić listę zbanowanych IP
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Mi tak informacja wyświetla się jak wpiszę border princes w google, ale odpala się forum normalnie.

ODPOWIEDZ