Standardowo gram T5 ze względu na speed runy po klucze do machiny.smiejagreg pisze:I jak daleko z tym składem dochodzisz?
Diablo III
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Diablo III

Aha a myślałem ze jestem chociaż trochę twardym zawodnikiem ~ barba z 8kk wytrzymałość ale z dps już gorzej bo niecałe 400k a mój max szczeliny to 10 chyba albo 9 i smigam na t2 lajtowo 3 też bez problemów ale potem to faktycznie czuję ze to jest torment xD zapytajcie mnie jakim skilsetem gram odpowiem że itemy pod %fire + seismic strike czy mam jakieś irek sety np reakor odpowiem ze mam buty a miałem nadzieję ze jestem w miarę niezły a tutaj plewa xD marzenia legły w gruzach starego tristram
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dps nic nie mówi imho, albo przynajmniej niewiele. Wiele bowiem umiejętności wzmacnia go, a nie widać tego w statystykach. Myślę, że raczej najlepiej siłę herosa pokazuje liczba zadanych obrażeń i wielkość krytyka, które pokazują się na ekranie w czasie walki...
Ja zalezy kim - monkim U4 na loozie, bede musial poprobowac U5 ( 1,4 mln dpsa bazowego z buffami do 2,2 potrafi dojsc, 16k wytrzymalosci), deep max w 2jke - 26, w 4ke 29.
Wydaje mi sie, ze czym wiecej tym latwiej idzie - jak jest monk z mantra resow, barb z armorem i reseami i 2xDPS to mozna wysoko naprawde dojsc.
Crus natomiast 1,7 mln bazowego, dokreca nie wiem do ilu, ale tez ok 2,5 moze czasem, gram na U3 na loozie, na U4 moglbym tez zaczac, jego max szczeliny to chyba 22 w 2-3jke.
P.S. Prawdziwy DPS nigdy nie jest pokazany - moj monk ma wg. statystyki 750k dmg, ale ma 84% bonus do light i realny bez buffow jak pisalem ma 1,4.
Wydaje mi sie, ze czym wiecej tym latwiej idzie - jak jest monk z mantra resow, barb z armorem i reseami i 2xDPS to mozna wysoko naprawde dojsc.
Crus natomiast 1,7 mln bazowego, dokreca nie wiem do ilu, ale tez ok 2,5 moze czasem, gram na U3 na loozie, na U4 moglbym tez zaczac, jego max szczeliny to chyba 22 w 2-3jke.
P.S. Prawdziwy DPS nigdy nie jest pokazany - moj monk ma wg. statystyki 750k dmg, ale ma 84% bonus do light i realny bez buffow jak pisalem ma 1,4.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ja mam dps 840k, średnio zadaję dps ok. 1,2 - 1,3 kk (z rzadka i 3kk się trafi, a czasem tylko np. 600k ), krytyki tak srednio ok. 5-5,5 kk (z rzadka 8-9 kk). Chodzę sam na głębokie szczeliny, dochodząc do 21 max, ale prawie zawsze... Na 21 rifcie już zdarza mi się zginąć, niestety, na wcześniejszych raczej nie, chyba że przez głupotę/nieuwagę... jednak na 21 rift już siła ciosu i szybkość zadawanych obrażeń nie wystarczają.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jaką masz szansę na krytyka?kevinior pisze:moje cryty to okolo 7-8kk a na tym skilu gdzie sie rosnie to po 12a jak wlaczam zew starozytnych to ghoma na t3 w niecale 20 sec
Dla mnie jedynym wyznacznikiem siły postaci jest łatwość przechodzenia poszczególnych torrmentów. Tak jak pisał Ziemko, ciężko jest dokładnie określić DPS postaci np. Ja mam 1,03KK dps przy czym moje miniony mają +84%dps z hełmu +50% speed ataku z rękawiczek +23%dps z legendarnego klejnotu, dodatkowo +22% dps dla fetyszy z reszty przedmiotów. Szczerze powiedziawszy nie wiem nawet jak dokładnie fetysze biją (czy mają moją szanse na krytyka czy własną). Blizz też daje pupy przy opisie poszczególnych afiksów np magiczne sformułowanie "ma szanse". Wytrzymałość też jest rzeczą względną, z bazy mam 6kk ale z komba złoty pas+legendarny klejnot skacze mi ona niekiedy do 650KK.

- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Zgadza się - papierowy DPS z karty nie jest żadnym wyznacznikiem, bo nie uwzględnia obrażeń od żywiołów czy przeciw elitom. Aughild, SoJ i jeden z gemów potrafią zrobić różnicę przeciw elitom, które są najbardziej opłacalne do ubijania na GRiftach. Dlatego Piec jest taki świetny. Szkoda tylko, że Blizz faworyzuje tylko żywioł.smiejagreg pisze:Ja mam dps 840k, średnio zadaję dps ok. 1,2 - 1,3 kk (z rzadka i 3kk się trafi, a czasem tylko np. 600k ), krytyki tak srednio ok. 5-5,5 kk (z rzadka 8-9 kk). Chodzę sam na głębokie szczeliny, dochodząc do 21 max, ale prawie zawsze... Na 21 rifcie już zdarza mi się zginąć, niestety, na wcześniejszych raczej nie, chyba że przez głupotę/nieuwagę... jednak na 21 rift już siła ciosu i szybkość zadawanych obrażeń nie wystarczają.
Jakie i z czego masz leczenie? Jakie ressy?
BTW. dostałem się do alpha testów Heroes of th Storm. Ktoś z Was też dostał taką możliwość?
Lest we forget:

O ile dobrze pamiętam to około 30% ale mam jeszcze jakieś 300% power critasmiejagreg pisze:Jaką masz szansę na krytyka?kevinior pisze:moje cryty to okolo 7-8kk a na tym skilu gdzie sie rosnie to po 12a jak wlaczam zew starozytnych to ghoma na t3 w niecale 20 sec
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
CC o jakieś 15% za mało, CD dobrze by było podbić do ~400 - 450%.kevinior pisze:O ile dobrze pamiętam to około 30% ale mam jeszcze jakieś 300% power critasmiejagreg pisze:Jaką masz szansę na krytyka?kevinior pisze:moje cryty to okolo 7-8kk a na tym skilu gdzie sie rosnie to po 12a jak wlaczam zew starozytnych to ghoma na t3 w niecale 20 sec
Lest we forget:

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Resy słabe - od 820 do 1120Zaklinacz Kostek pisze:Zgadza się - papierowy DPS z karty nie jest żadnym wyznacznikiem, bo nie uwzględnia obrażeń od żywiołów czy przeciw elitom. Aughild, SoJ i jeden z gemów potrafią zrobić różnicę przeciw elitom, które są najbardziej opłacalne do ubijania na GRiftach. Dlatego Piec jest taki świetny. Szkoda tylko, że Blizz faworyzuje tylko żywioł.smiejagreg pisze:Ja mam dps 840k, średnio zadaję dps ok. 1,2 - 1,3 kk (z rzadka i 3kk się trafi, a czasem tylko np. 600k ), krytyki tak srednio ok. 5-5,5 kk (z rzadka 8-9 kk). Chodzę sam na głębokie szczeliny, dochodząc do 21 max, ale prawie zawsze... Na 21 rifcie już zdarza mi się zginąć, niestety, na wcześniejszych raczej nie, chyba że przez głupotę/nieuwagę... jednak na 21 rift już siła ciosu i szybkość zadawanych obrażeń nie wystarczają.
Jakie i z czego masz leczenie? Jakie ressy?
BTW. dostałem się do alpha testów Heroes of th Storm. Ktoś z Was też dostał taką możliwość?

Zajebista rzecz mi dropła - przedmiot, użycie którego dodaje gniazdo do broni bez gniazd. Po użyciu przedmiot znika....
Ohh gdybym mial jakas mozliwoscZaklinacz Kostek pisze:
CC o jakieś 15% za mało, CD dobrze by było podbić do ~400 - 450%.

Ja sie dziwie, bo no moj crus ma wiekszy teoretycznie dos od mojego monka, ake to moj monk robi duzo wieksza sieczke, przy drodze stu piesci i klejnotem zweikszajacym speeda to naprawde chlopak wali dosc srogo. Mam na nim jeszcze jakis chory CC (okolo 55%) i ok 400 cd. Resy od 1600 do 2000 (z manta oczywiscie 40% wiecej resow). Czekam az na nim wydropie w koncu oko burzy, wan kim lau, thunderfury , soja to bedzie dopiero rzez.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Także posiadam dostęp do alfy, zagrałem 3 gierki i jak narazie koniec - nuda nuda nuda.Zaklinacz Kostek pisze: BTW. dostałem się do alpha testów Heroes of th Storm. Ktoś z Was też dostał taką możliwość?

Umowmy sie jakos na 4 osobowego border princowego runa. Kto moze dzisiaj popoludniu?
trafiacie czasem w duzych riftach takie, które są pustawe? wczoraj 2 rifty miałem takie, że trafiałem na moby może co 30 sekund i to grupki 3 demonowe przez to ledwo co nadążałem, żeby wyrobić się z czasem :/
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"