Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
White Lioni ? przeciez maja great weapon ? A to wymusza ASL ?
pare stron wcześniej ktoś tłumaczył jak działa asf + asl i inne takie kombinacje wniosek z tego był taki, że tam gdzie zaczyna sie WFB matematyka sie konczy
asf + asl - obie zasady się znosza i bijesz po inicjatywie, nie masz rerola
pare stron wcześniej ktoś tłumaczył jak działa asf + asl i inne takie kombinacje wniosek z tego był taki, że tam gdzie zaczyna sie WFB matematyka sie konczy
asf + asl - obie zasady się znosza i bijesz po inicjatywie, nie masz rerola
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 1#p1096271
saque pisze:Witajcie wlasnie chcem kupic sobie armie He mam na poczatek 800 zloty i bym chcial kupic cos zeby na 1200 sie wystawic czy jest taka mozliwosc ? Prosze o pomoc;]
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jak są Feniksy traktowane na Masterach odnośnie "Proxowania"? Miałbym na przykład Feniksa sklejonego na Flamespyre'a i chciałbym wystawić ten model jako Frostheart, czy też miałbym zrobionego Frostheart'a i wystawiłbym go na stół jako Flamespyre'a, to byłby z tym problem? Ktoś ma może doświadczenie w takich przypadkach?
Pytam tak z ciekawości, bo w sumie takich River Trolli w O&G na przykład, to w rozpiskach nie widziałem jeszcze ani razu, a na stołach ich pełno oglądam jako zwykłe Trolle (mimo, że płetwy mają itp.), więc może z Feniksami jest podobnie? Jeśli sprawa ma się inaczej, to jaki jest tego powód?
Pytam tak z ciekawości, bo w sumie takich River Trolli w O&G na przykład, to w rozpiskach nie widziałem jeszcze ani razu, a na stołach ich pełno oglądam jako zwykłe Trolle (mimo, że płetwy mają itp.), więc może z Feniksami jest podobnie? Jeśli sprawa ma się inaczej, to jaki jest tego powód?
kwestia jak pomalujesz
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Czy ognisty feniks może zadać drugi raz w turze obrażenia z Wake of Fire, jeśli w fazie magii ruszy się za pomocą Walk Between Worlds?
W opisie czaru jest " (...)can move(...)as if it were the Remaining Moves sub-phase."
W opisie czaru jest " (...)can move(...)as if it were the Remaining Moves sub-phase."
Tylko nie wiem, czy on za pomocą tego czaru feniks korzysta ze swojej zasady fly. Dostajesz ethernal, więc jesteś chyba "on foot" (nie ma w wfb jednostki flying ethernal, oprócz doładowanego karawanu u VC). Zasada ethernal zabrania przechodzenia przez oddziały, więc nie korzystasz z zasady wake of fire.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
To są tylko twoje domysły Pixel - gdybyś przeczytał to uważnie to zobaczyłbyś że jest inaczej.
Jednostka zyskuje zasadę EThereal i może się poruszyć "tak jakby była to faza ruchów pozostałych"
Zdecydowanie jednostki które mają zasadę lot w fazie ruchów pozostałych mogą jej użyć prawda? Natomiast inne jednostki bez tej zasady nadal nie mogą poruszać się nad oddziałami, gdyż zasad ethereal mówi tylko o ignorowaniu terenów na potrzeby ruchu (czyli impasa już ignorują).
Pzdr
Jednostka zyskuje zasadę EThereal i może się poruszyć "tak jakby była to faza ruchów pozostałych"
Zdecydowanie jednostki które mają zasadę lot w fazie ruchów pozostałych mogą jej użyć prawda? Natomiast inne jednostki bez tej zasady nadal nie mogą poruszać się nad oddziałami, gdyż zasad ethereal mówi tylko o ignorowaniu terenów na potrzeby ruchu (czyli impasa już ignorują).
Pzdr
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
ja testowalem tiranoci sa slabe jak ugrzezna to po nich