Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Lenczek
Mudżahedin

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Lenczek »

White Lioni ? przeciez maja great weapon ? A to wymusza ASL ?

pare stron wcześniej ktoś tłumaczył jak działa asf + asl i inne takie kombinacje :D wniosek z tego był taki, że tam gdzie zaczyna sie WFB matematyka sie konczy :)

asf + asl - obie zasady się znosza i bijesz po inicjatywie, nie masz rerola

Krówka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krówka »

jesli gw wymusza asl i jest wyzej w hierarchi niz asf, to problem rozwiazany ;)

myslalem ze asf ponad wszystko :(

Lenczek
Mudżahedin

Krówka pisze:jesli gw wymusza asl i jest wyzej w hierarchi niz asf, to problem rozwiazany ;)

myslalem ze asf ponad wszystko :(
obie zasady działaja równocześnie....znoszą się poprostu....

Krówka
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krówka »

To jeszcze jedno pytanie, strasznie bym chciał zagrać lordem na smoku.

Pewnie przez to że armię mają sporo maszyn jest nuegrywalny, ale jak już to jak go skladacie? Macie jakies fajne pomysly?

saque
Pseudoklimaciarz

Post autor: saque »

Witajcie wlasnie chcem kupic sobie armie He mam na poczatek 800 zloty i bym chcial kupic cos zeby na 1200 sie wystawic czy jest taka mozliwosc ? Prosze o pomoc;]

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 1#p1096271
saque pisze:Witajcie wlasnie chcem kupic sobie armie He mam na poczatek 800 zloty i bym chcial kupic cos zeby na 1200 sie wystawic czy jest taka mozliwosc ? Prosze o pomoc;]

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Jak są Feniksy traktowane na Masterach odnośnie "Proxowania"? Miałbym na przykład Feniksa sklejonego na Flamespyre'a i chciałbym wystawić ten model jako Frostheart, czy też miałbym zrobionego Frostheart'a i wystawiłbym go na stół jako Flamespyre'a, to byłby z tym problem? Ktoś ma może doświadczenie w takich przypadkach? ;)

Pytam tak z ciekawości, bo w sumie takich River Trolli w O&G na przykład, to w rozpiskach nie widziałem jeszcze ani razu, a na stołach ich pełno oglądam jako zwykłe Trolle (mimo, że płetwy mają itp.), więc może z Feniksami jest podobnie? Jeśli sprawa ma się inaczej, to jaki jest tego powód? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

W teorii niepowinien przejsc, ale w praktyce drewniane kukulki za fenixa przechodza wiec na twoim miejscu bym sie nie martwil
Obrazek
Highborn Elves Only!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kwestia jak pomalujesz
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Czy ognisty feniks może zadać drugi raz w turze obrażenia z Wake of Fire, jeśli w fazie magii ruszy się za pomocą Walk Between Worlds?
W opisie czaru jest " (...)can move(...)as if it were the Remaining Moves sub-phase."

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Może. Jest w Uściśleniach Sędziowskich. Analogicznie jak przy Hexach w VC zresztą ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Tylko nie wiem, czy on za pomocą tego czaru feniks korzysta ze swojej zasady fly. Dostajesz ethernal, więc jesteś chyba "on foot" (nie ma w wfb jednostki flying ethernal, oprócz doładowanego karawanu u VC). Zasada ethernal zabrania przechodzenia przez oddziały, więc nie korzystasz z zasady wake of fire.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

To są tylko twoje domysły Pixel - gdybyś przeczytał to uważnie to zobaczyłbyś że jest inaczej.

Jednostka zyskuje zasadę EThereal i może się poruszyć "tak jakby była to faza ruchów pozostałych"

Zdecydowanie jednostki które mają zasadę lot w fazie ruchów pozostałych mogą jej użyć prawda? Natomiast inne jednostki bez tej zasady nadal nie mogą poruszać się nad oddziałami, gdyż zasad ethereal mówi tylko o ignorowaniu terenów na potrzeby ruchu (czyli impasa już ignorują).

Pzdr
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Tak to tylko moje domysły, dlatego napisałem "chyba", bo nie byłem pewien :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

Testował ktoś tiranocki w trójce? z popychaczką z HM? Ma to jakiś sens bo ostatnio chodzi mi to po głowie i chodzi ale wciąż wydaje się słabe

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

ja testowalem tiranoci sa slabe jak ugrzezna to po nich

Lenczek
Mudżahedin

szybkie pytanko, czy oddział wpadający z overuna w odział wroga, który jest już w combacie z inną jednostką, walczy w turze, w której overunnowal ? czy dopiero
w następnej i nie ma znaczenia czy tamta jednostka byla w combacie czy nie ?

Elt
Mudżahedin

Post autor: Elt »

Hey, wszystko zależy od kolejności rozpatrywania walk, jeśli odział który overrunował wpadł w combat który jeszcze nie był rozpatrywany to tez walczy, jeśli wpadł w odział który walka była rozpatrywana to walczy dopiero w następnej rundzie.
Obrazek

Lenczek
Mudżahedin

dzięki, dobrze wiedzieć, że kolejność rozpatrywania walki ma znaczenie :D

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Jakie czary działają na mounty (konie/smoki) ?

0. z Beasta - czy daje +1 do siły konikom/smoczurowi?

6. z Lighta - czy daje ASF i +1 atak smokowi/ konikowi ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

ODPOWIEDZ